مستندسازی علمی بیش از 300 شی ء در کاخ موزه ملت
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی سعدآباد، شیوا ضیغم مسئول کاخ موزه ملت ضمن اعلام این خبر گفت: از آذر ماه سال گذشته مستند سازی اموال این موزه با مشارکت واحد عکاسی مجموعه سعدآباد به صورت حرفه ای رسما آغاز شد و کارشناسان عکاسی، مستندسازی و تصویربرداری دیجیتالی را برای اولین بار در کاخ موزه ملت با محوریت بر موضوعاتی همچون: معماری داخلی، معماری خارجی، آثارموزه ای و غیر موزه ای را به طور جدی آغاز نمودند و این مهم پس از انجام مقدمات کاری مربوطه، با تنظیم برنامهای دقیق و هدفمند شروع شد.
ضیغم افزود: این روش مستندسازی در چهارچوب زیر برای آثار و اشیای موزه تعریف می گردد:
1- عکاسی آثار و اموال فرهنگی: تهیه عکسهای شناسنامهای بارعایت وجود شماره اموالی اشیا و اشل رنگی برای مقیاس اندازه شی و تاکید بررنگ اصلی اثر
2- عکس های هنری: به منظور به کارگیری در امور چاپی اثر همچون کتاب، بروشور، کاتالوگ و ...
3- عکسهایی با اهداف آسیبشناسی آثار: به منظور داشتن شناسنامههای تصویری در زمینه بررسی آسیبها، تخریبها، فرسودگی و ...
4- فریمهایی با اهداف مرمتی: برای بهرهبرداری در مراحل کاری مرتبط با فعالیتهای حفظ و احیا که دربرگیرنده بخشهای مطالعاتی- تحقیقاتی و پژوهشی است.
5- مستندسازی در زیرشاخه ساماندهی اموال: به منظور کمک و تسریع در امر امین اموالی مورد استفاده قرار میگیرند.
6- عکاسی در شاخه معرفی شی: با درنظر داشتن اهداف کلی و جزئی وابسته به آن
مسئول موزه ملت اظهار داشت: از خرداد ماه سال جاری عکاسی از معماری داخلی موزه و برخی از اشیای شاخص و نفیس سالنها به همراه فضاهای موزهای نیز برای استفاده در متون کتاب سعدآباد آغاز شد که تاکنون حدود 1500 فریم عکس در این زمینه تهیه گردیده است. تمامی فعالیتهای به انجام پذیرفته در این زمینه شامل موارد ذیل میگردد:
1- معماری و تزئینات افزوده به آن شامل: گچبری ها و نقاشی های دیواری، سنگ فرش ها و ...
2- فرشهای موجود در سالن ها: نقوش فرشها، امضا و نمای کلی آن
3- لوسترها و دیوار کوبها ( نمای کلی و جزئی ) و تزئینات ویژه آنها
4- اکثر مبلمان ها و نقوش موجود بر روی آنها، درصورت وجود اطلاعات مربوط به مکان ساخت و تولید
5- سایر اشیای ریز داخل سالنها همچون: میزها، کنسولها، ویترینها، وسائل و دکوراسیون داخلی سالن که از ارزش ویژهای برخوردار هستند.
کاخ سفید بزرگترین کاخ مجموعه 110 هکتاری سعدآباد است که به علت رنگ سفید نمای آن به این نام شهرت یافته بود. این بنا، علاوه برآنکه اختصاص به امور اداری و تشریفاتی داشته اقامتگاه تابستانی شاه و همسرش، فرح نیز بوده است. بنای کاخ به دستور رضاخان در سال 1310 خورشیدی آغاز گردید و در سال 1315 به پایان رسید.
انتهای پیام/