صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۷ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۵

کشف آثاری از عصر آهن3 در تپه تخچرآباد بیرجند

فصل دوم کاوش محوطه تپه تخچرآباد شهرستان بیرجند منجر به شناسایی بنایی مربوط به عصر آهن 3 شد.
کد خبر : 106596

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، محسن دانا سرپرست هیات کاوش گفت :فصل دوم کاوش تپه تخچرآباد واقع در 300 متری غرب روستایی به همین نام انجام شد.


وی گفت : کاوش فصل نخست در راستای کارآموزی دانشجویان باستان‌شناسی در سال 1388 انجام شده بود که به دلیل تخصیص نیافتن بودجه، فصل دوم کاوش در این محوطه پس از 8 سال وقفه تا امسال به تعویق افتاد.


به گفته این باستان شناس، درفصل نخست گمانه‌ ای به اندازه 10×3 متر در شمال تپه ایجاد شدو در این کاوش دیوار بیرونی یک بنای بزرگ خشتی کشف شد که با‌توجه به شواهد موجود به نظر می‌رسید بنا را عامدانه با خشت و سنگ پر کرده و سپس بیرون آن را نیز به پهنای 8 متر و ارتفاع حدود 4 متر با شن پوشانده و احاطه کرده‌اند.


محسن دانا افزود: فصل دوم کاوش در این محوطه با توجه به نتایج فصل گذشته بر شناسایی پلان بیرونی بنا متمرکز شدو بر این اساس بقایای دیوار بیرونی بنای خشتی که فصل پیش به دست آمده بود مورد پیگردی قرار گرفت.


وی اظهار داشت :به این ترتیب حدود دو سوم پلان بیرونی بنا به دست آمدو مشخص شد با بنایی کوچک سر و کار داریم که برج هایی به آن الحاق شده است.


این باستان‌شناس با اشاره به شناسایی 4 برج دراین فصل از کاوش افزود:بنابر شواهد به نظر می رسد بنا 6 برج داشته و در دوره عصر آهن 3 (احتمالاً دوره مادی) پی افکنده شده و در اوایل دوره هخامنشی به طور آگاهانه پر شده است.


دانا تصریح کرد: نتایج این فصل همچنین نشان می دهد که محدوده برج شمال شرقی بنا در دوره اشکانی، حدود 2000 سال پیش، بار دیگر مورد استفاده قرار گرفته وبه این منظور آن بخش از تپه را با خشت به صورت یک سکو دراورده و داخل خشت‌های آن خمره کار گذاشته‌اند.


به گفته وی، سفال‌های شاخص دوره اشکانی تاریخ‌گذاری این مرحله معماری را تأیید می‌کند و به دلیل محدوده کاوش و پایان فصل کاوش، مراحل گسترش معماری دوره اشکانی و نحوه آن هنوز مشخص نشده است.


مجوز فصل دوم کاوش محوطه تپه تخچرآباد شهرستان بیرجند توسط رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادرشده است.


انتهای پیام/

برچسب ها: بیرجند کشف
ارسال نظر