صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۱ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۵

شیردهی به نوزاد احتمال ابتلای مادر به دیابت را کاهش می‌دهد

به گفته محققان آلمانی شیر دادن به نوزاد دارای قابلیت کاهش ریسک بلندمدت ابتلا به دیابت نوع۲ در بین زنانی است که مبتلا به دیابت بارداری بوده‌اند.
کد خبر : 106221

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از مهر، یافته‌های محققان موسسه تحقیقات هلموتز زنترام مونچن آلمان نشان می‌دهد شیر دادن می‌تواند موجب تغییر در متابولیسم مادر در راستای حفاظت از وی در مقابل دیابت شود.



متابولیت (سوخت‌ و ساز سلولی) در زنانی که بیش از سه ماه به نوزادشان شیر داد‌ه‌اند به شکل قابل توجهی متفاوت از زنانی بود که کوتاه‌تر از این مدت شیر داده‌اند.


دانیلا ماچ، عضو تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «شیردادن طولانی‌تر به نوزاد با تغییر در تولید فسفولیپیدها و کاهش تجمع اسیدآمینه‌های چند شاخه‌ای در پلاسما خون مادر مرتبط است».


به گفته محققان، این متابولیت‌ها با مقاومت انسولین و دیابت نوع۲ مرتبط هستند.


مطالعات قبلی نشان داده بودند که شیر دادن به نوزاد به مدت بیش از سه ماه دارای تاثیر حفاظتی است و تاثیر آن تا ۱۵ سال بعد از دیابت بارداری ادامه می یابد.


در این تحلیل و بررسی، محققان در حدود ۲۰۰ بیماری که مبتلا به دیابت بارداری شده بودند را بررسی کردند. به این شرکت کنندگان محلول گلوگز استاندارد داده شد و قبل از تست و در طول مدت تست، نمونه خون شان گرفته شد. سپس محققان نمونه های خون ۱۵۶ متابولیت مشخص متفاوت را مقایسه کردند.


به گفته محققان، زنان مبتلا به دیابت بارداری در مقایسه با زنان فاقد این بیماری، کمتر و در طول مدت کوتاهتری به فرزندشان شیر داده بودند.



انتهای پیام/

ارسال نظر