لزوم تغییر شرح وظایف کمک بهیاران در مراکز درمان
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر علی محمد آدابی گفت: نیاز بیمارستانها به نیروی کمک بهیار همیشه وجود داشته که بتوانند نیازهای اولیه بیمار مانند تعویض ملحفه، حمام در تخت و... را انجام دهند.
وی بیان کرد: لازم به ذکر است که شرح وظایف مذکور شامل ۲۲ ردیف است که ۲ ردیف ۱۸ و ۱۹آن از قلم افتاده است و در واقع شامل ۲۰ مورد شرح وظیفه است که این موارد به امضای مدیر کل پرستاری و رئیس کل وقت سازمان نظام پرستاری رسیده است.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری تشریح کرد: سازمان نظام پرستاری با تربیت نیرو با این شرح وظایف تحت هر نامی اعم از کمک بهیار و یا کمک پرستار مشکلی ندارد لیکن با تربیت نیروی کمک پرستار که در حال حاضر با ۳۳ شرح وظایف است که تعدادی از این شرح وظایف با وظایف پرستاری تداخل پیدا میکند و ارتباط بین پرستار و بیمار را کم میکند مخالف است.
وی عنوان کرد: علاوه بر این موارد مبنی بر گزارشات واصله تعداد دیگری از شرح وظایف پرستاری تحت بهانه آموزش و مهارت به این افراد آموزش داده میشود که سازمان نظام پرستاری با این موضوع هم به طور جدی مخالف است و این شرح وظایف نباید توسط یک نهاد تعیین شود و باید با همکاری سازمان نظام پرستاری و کارشناسان خبره در این زمینه صورت گیرد.
آدابی خاطرنشان کرد: افرادی که با انگیزههای مالی اقدام به برگزاری دورههای کمک پرستاری یکساله کردند به مراجعه کنندگان جهت ثبت نام در این دورهها وعدههای غیر واقعی و غیر عملی مانند انجام وظایف درمانی در مراکز، پوشیدن لباسهای همانند پرستاران و نام بهیار به آنها داده شده که با توجه به تناقضات به وجود آمده موجب اعتراضات گسترده این افراد در شهرهای مختلف از جمله اراک، ساری و ... شده است.
وی در ادامه افزود: در سالهای گذشته این دورهها تحت عنوان کمک بهیاری در سازمان نظام پرستاری، انجمن پرستاری، جهاد دانشگاهی و ... برگزار شده است و تعداد بسیار زیادی از افراد با وعده اشتغال، این دورهها را فراگرفتهاند و تربیت شدهؤاند و توانایی ارائه خدمات اولیه را دارا هستند و اگر در حال حاضر فراخوانی جهت جذب این افراد داده شود تعداد بسیار زیادی کمک بهیار جهت اشتغال مراجعه خواهند کرد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری در خصوص وجود رده شغلی کمک بهیار در چارت بیمارستانها، گفت: این رده در چارت بیمارستانها تعریف شده و اگر بنا باشد شغل جدیدی ایجاد شود و یا جایگزین این رده شود باید مسیر قانونی خود را طی کند زیرا ایجاد یک رده شغلی جدید با قانون پنجم توسعه منافات دارد و باعث بزرگتر شدن بدنه دولت میشود.
وی با اشاره به اینکه جدا کردن پرستاران از بالین بیماران و کم کردن سطح ارتباط پرستار و بیمار موجب به خطر افتادن جان افراد و سلامت جامعه میشود، خواستار اصلاح و اعلام شرح وظایف با نظر و همکاری سازمان نظام پرستاری شد.
انتهای پیام/