صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۶ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۵

تنزل ارزش طلا در ایران/ ایرانی ها کم تر طلا می خرند

ایران رتبه هجدهم مصرف طلای دنیا را داراست در حالی که تا چند سال گذشته در میان پنج کشور برتر در این زمینه قرار داشت. به گفته رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر اکنون رکود صنعت طلا در ایران رو به افزایش است.
کد خبر : 106211

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، بر اساس آمار دفتر جهانی فلزات،ایران سالانه بیش از ۶۰ تن طلا و نقره مصرف می‌کند و از نظر مصرف طلا در رتبه هجدهم جهان قرار گرفته است.


آمارها نشان می‌دهد کشور چین در سال 2014 با تولید 452 تن طلا،بیشترین تولید طلا را در بین کشورهای جهان به خود اختصاص داده است. کشورهای استرالیا،روسیه، آمریکا و کانادا هم به ترتیب با 274، 249، 210 و 152 تن در رده دوم تا پنجم بزرگترین تولیدکنندگان طلای جهان جای گرفته اند..


میزان کل تولید طلای جهان در سال 2014، 3 هزار و 49 تن بوده،در حالی که این رقم در سال قبل از آن 2 هزار و 868 تن اعلام شده بود.


در زمینه مصرف طلا و ساخت جواهرات نیز، هند با 771 تن طلا در سال 2014 در رتبه نخست جهان جای گرفته است. پس از هند،کشورهای چین، ترکیه، آمریکا و ژاپن به ترتیب با 732، 156، 150 و 119 تن طلا، در رده های دوم تا پنجم قرار دارند.


این گزارش میزان مصرف طلا در ایران را 32 تن در سال 2014 اعلام کرده که این رقم نسبت به سال قبل 10 تن کاهش داشته است. مصرف طلای ایران در سال 2013 بالغ بر 42 تن اعلام شده بود. طلای مصرفی در ایران طی سال های 2009 تا 2012 نیز به ترتیب 38، 39، 37 و 37 تن گزارش شده است.


ایران جایگاهی در میان تولیدکنندگان طلا ندارد


در حالی که ایران بین 19 تولید کننده بزرگ طلای جهانی جایگاهی ندارد، در رده بندی جهانی مصرف طلا رتبه 18 را به خود اختصاص داده است. از سوی دیگر،کل طلای مصرفی در جهان طی معادل 2 هزار و 868 تن بوده است که از این میزان 1.11 درصد به ایران اختصاص داشته است.


این در حالی است که آمارها نشان می‌دهد علاوه بر بی‌رونقی بازار مصرف طلا در کشور، ساخت و ساز نیز از رونق افتاده و در مجموع صنعت طلا در رکود به سر می‌برد.


عقب گرد 13 پله ای در مصرف طلا


در همین رابطه رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر آمار مصرف طلا در کشور را رو به افول عنوان می‌کنند و به خبرنگار آنا می‌گوید: شاید تا چند سال گذشته ایران در میان پنج کشور مصرف کننده طلا قرار داشت اما اکنون رکود اقتصادی بر تمامی اصناف حاکم است که یکی از این صنوف نیز طلا و جواهر محسوب می‌شود.


احمد وفادار افزود: یکی از دلایل رکود بر صنعت طلای کشور کاهش میزان خرید از سوی مردم است. از طرفی به علت این رکود بسیاری از کارگران، از این بخش خارج شده‌اند که در نتیجه کیفیت ساخت طلا نیز کاهش یافته است و این خود بر رکود دامن می‌زند.


سود طلافروشان 7 درصد و مالیات بر ارزش افزوده 9 درصد


عضو هیات امنای اتحادیه طلا و جواهر نرخ مالیات بر ارزش افزوده صنعت طلا را 9 درصد اعلام کرد و ادامه داد: وضع مالیات بر ارزش افزوده طلا،رکود این صنعت را تشدید می کند. این در حالی است که سود طلافروش 7 درصد و میزان مالیات اخذ شده از سوی دولت و سازمان امور مالیاتی 9 درصد است.


وی اظهار کرد: این نرخ مالیات بسیار بالاست و مردم حاضر به خرید طلا نیستند چراکه در زمان فروش با این نرخ مالیات متضرر می‌شوند.


قشر مرفه طلا مصرف نمی کند


وفادار با بیان اینکه قشر مرفه طلا استفاده نمی‌کند، تاکید کرد: اکنون عمده‌ترین قشر مصرف‌کننده طلا در کشور طبقه متوسط است که طلا را با هدف سرمایه‌گذاری و صرف آن در زمان بیماری،خرید مسکن و... خریداری می‌کند.


رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر عنوان کرد: البته این بخش نیز با توجه به وضع مالیات بر ارزش افزوده 9 درصدی به خرید طلا اطمینان نمی‌کند زیرا امکان از دست رفتن سرمایه‌ در زمان فروش وجود دارد.


به گفته وفادار، اکنون قشر مرفه بیش‌تر جواهرات استفاده می‌کند و آن هم عمدتا از خارج از کشور خریداری می‌‌شود. به عبارت دیگر خرید یک بلیت دو روزه دوبی و خرید جواهرات و طلای بدون ارزش افزوده خرج کم‌تری بر روی دست این دسته از این افراد می‌گذارد، به همین علت عمدتا جواهرات خود را از دیگر کشورها خریداری می‌کنند.


تعطیلی 8 هزار طلافروشی در یک سال اخیر


وی با ارایه آمار تعطیلی 8 هزار واحدی طلافروشی‌ها طی یک سال گذشته اضافه کرد:طی یک سال اخیر تعطیلی طلافروشی‌ها و کارگاه ساخت طلا بیشتر شده که امیدواریم دولت فکری به حال این بخش کند.


وفادار گفت: ظرف دو سال گذشته که رکود اقتصادی در این صنعت شدت گرفته است بسیاری از کارگران و صاحبان کارگاه‌های طلا به مشاغلی مانند دلالی،مسافرکشی و مشاغل کاذب دیگر روی آورده‌اند.


عضو هیات امنای اتحادیه طلا و جواهر بیان کرد: مصرف طلای ایران تا چند سال پیش حدود شش تن اعلام می‌شد اما اکنون شاید به کم‌تر از یک‌سوم این میزان رسیده است.


وی تاکید کرد: اکنون 25 هزار طلا فروش و واحد ساخت طلا در کشور داریم که حدود 5 هزار واحد آن در تهران قرار دارد. البته واحدهای بدون جواز کسب در این آمار محاسبه نمی شود که تعداد آنها به حدود 500 واحد بدون پروانه در تهران می‌رسد.


انتهای پیام/

برچسب ها: جواهر طلا
ارسال نظر