صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۳ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۵

ساخت کشتی‌ هوایی با کارایی بالاتر از هلیکوپتر

یک شرکت هواپیمایی موفق به ساخت کشتی هوایی شده که قادر است پنج روز بدون توقف پرواز کند. هزینه پرواز با این کشتی، یک‌سوم و مسافت طی شده با آن سه برابر هلیکوپتر است. در ساخت این کشتی، از ابرخازن‌های گرافنی استفاده شده‌ است.
کد خبر : 106106

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ستاد ویژه توسعه نانو، همین الان که این جمله را می‌خوانید، بیش از 10 هزار هواپیما در آسمان سراسر جهان در حال پرواز هستند. روزی بیش از 3 میلیون نفر با هواپیما جابه‌جا می‌شوند. با این آمار، آیا در عصر طلایی پرواز هستیم؟


البته این شکوفایی بین جنگ‌های جهانی شکل گرفت زمانی که اولین شرکت هواپیمایی تصمیم گرفت برای پروازهای لوکس، ابزاری بسازد. البته اولین کشتی هوایی طعمه آتش شد و فاجعه‌ای جهانی شکل گرفت. کشتی هوایی اولیه که ساخته شد مملو از گاز هیدروژن بود که به شدت قابل اشتعال است. شاید بتوان هلیوم را جایگزین آن کرد.


هوفا گوین، از مدیران شرکت هوایی HAV، می‌گوید: «با استفاده از مواد پیشرفته جدید می‌توان کشتی فضایی ساخت که قادر به پرواز در ارتفاعات بالا باشد. ما اخیرا برای این کار گام‌های موثری برداشته‌ایم. چیزی که ما در حال ساخت آن هستیم بسیار کوچک‌تر و سبک‌تر از نمونه‌های قبلی است و با استفاده از گاز هلیم قادر به پرواز است. در این کشتی هوایی نیاز به استفاده از سازه‌های زیادی نیست».


این شرکت، کشتی هوایی به طول 92 متر ساخته است که از یک بوئینگ 747 بزرگ‌تر است و می‌تواند بدون فرود آمدن، تا پنج روز به پرواز ادامه دهد.


گوین می‌گوید: «ما مسافت سه برابر بیشتر از حد توان یک هلیکوپتر را پرواز کردیم و به جای 16 نفر، 50 مسافر با خود حمل کردیم. این در حالی است که هزینه‌های این سفر یک سوم هلیکوپتر است. این کشتی فضایی بسیار سبک و ایمن است و کاملا از گاز هلیوم پر شده‌است».


در ساخت این کشتی فضایی از گرافن استفاده شده‌ است. این ماده برای تولید ابرخازن برای تامین نیروی محرکه پرواز مورد استفاده قرار گرفته است. تاوی مادیبرک، از مدیران شرکت اسکلتون تکنولوژیز که این ابرخازن را ساخته است، می‌گوید: « فناوری ابرخازنی که ما ساختیم به‌ گونه‌ای است که قادر به تامین نیروی الکتریکی این کشتی هوایی است. با این فناوری می‌توان فرود و اوج گرفتن از زمین را انجام داد».


انتهای پیام/

برچسب ها: ابرخازن هلیکوپتر
ارسال نظر