صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۳ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۵
رئیس سازمان غذا و دارو:

مردم ایران بیشتر از حد معمول غذا مصرف می‌کنند/بیش از 50 درصد ایرانیان  از اضافه وزن رنج می‌برند

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه مردم ایران بیشتر از حد معمول غذا مصرف می‌کنند، گفت: بیش از 50 درصد مردم کشور از اضافه وزن رنج می‌برند و 14 درصد از مردان و 30 درصد زنان چاق هستند.
کد خبر : 106046

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان غذا و دارو، رسول دیناروند در برنامه تیتر امشب با اشاره به اولویت‌های تغذیه‌ای در کشور اظهار کرد: سه موضوع غذایی در ایران مطرح است، نخست سلامت غذا، دیگری مشکل پرخوری و در نهایت فقر غذایی که عملا کسانی را دربر می‌گیرد که کمتر از حد معمول کالری دریافت می‌کنند، در حال حاضر کمتر از 5 درصد از افراد جامعه ما دچار کمبود دریافت کالری هستند که این مساله در حال پیگیری است.


وی گفت: البته معضل اول و دوم در ایران شایع‌ترین مشکلات تغذیه‌ای در کشور است زیرا مردم ایران بیشتر از حد معمول غذا مصرف می‌کنند که همین امر موجب شده تا براساس آمار، بیش از 50 درصد مردم از اضافه وزن رنج ببرند و 14 درصد از مردان و 30 درصد زنان چاق باشند.


رئیس سازمان غذا و دارو افزود: مساله بعد ایمنی غذا است، اولویت ما در وزارت بهداشت این است که نخست غذاهای سر سفره مردم از سلامتی لازم برخوردار باشند، مردم ایران دو برابر و نیم استاندارد جهانی نمک مصرف می‌کنند، مصرف نمک ارتباط مستقیمی با بیماری‌های قلبی و فشار خون دارد که آسیب کلیوی مهمترین ضرر آن است، مساله بعدی مصرف قند است که به طور متوسط مردم ایران 25 برابر بیشتر از حد استاندارد جهانی شکر استفاده می‌کنند که این میزان باید کنترل شود.


دیناروند یادآور شد: مساله بعدی مصرف چربی است که بیشترین انرژی بدن را تامین می‌کند، سرانه سالیانه مصرف چربی در ایران 18 تا 20 کیلوگرم است که باید اصلاح شود، در بین روغن‌های خوراکی، روغن‌های جامد مضرترین روغن است.


وی تأکید کرد: اولویت وزارت بهداشت کنترل بیماری‌های غیر واگیردار است؛ از جمله بیماری‌های قلبی، ریوی، کلیوی و ...که 75 درصد از مرگ و میرهای کشور را باعث شده که یکی از عوامل آن بحث تغذیه غلط است.


دیناروند تصریح کرد: بیش از 60 درصد از اغذیه کشور مجهز به برچسب چراغ راهنمایی تغذیه است، این چراغ برای چربی، نمک و شکر در نظر گرفته شده، البته وجود این برچسب‌ها هنوز اطلاع رسانی عمومی نشده تا مردم بتوانند از این برچسب‌ها اطلاعات جامع‌تری به‌دست آورند.


رئیس سازمان غذا و دارو گفت: این برچسب‌ها نمی‌توانند به طور کامل راهنمای سلامت تغذیه محصول باشد و تنها در برخی از موارد راهنمای مصرف کننده‌اند. البته خود هرم‌های غذایی قطعا راهنمای بهتری هستند بطور مثال ما از مصرف کننده می‌خواهیم که کلا مصرف نوشابه را کاهش دهد زیرا برای بدن مفید نیست و رژیمی و غیر رژیمی هم ندارد.


وی ادامه داد: پالم دیگر در محصولات لبنی استفاده نمی‌شود، حذف این روغن از 2 سال پیش آغاز شده و در اهداف کلان خود به دنبال حذف کامل چربی‌های ترانس بالا از محصولات غذایی هستیم.


دیناروند تصریح کرد: ما باید تلاش کنیم تا غذاهایی که با سلامت مردم در تعارض هستند را گران کنیم و حتی از فروشندگانشان مالیات‌های سنگینی بگیریم و در مقابل اغذیه سالم را ارزان کنیم و حتی به واحدهای تولیدی یک چنین محصولاتی یارانه هم بدهیم، البته قانون آن موجود هست اما متاسفانه اجرا نشده است. براساس آمار ایرانیان بیشترین میانگین افزایش قد و یا امید به زندگی را دارند که نشان می‌دهد اوضاع آن‌گونه هم که به نظر می‌رسد سیاه نیست.


انتهای پیام/

ارسال نظر