صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۴ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۵

کودکان ابرقدرت با اسکلت خارجی رباتیک + ویدئو

محققان اسکلت خارجی رباتیکی برای کودکان در معرض ابتلا به فلج مغزی ساخته‌اند که به آنها قدرت می‌دهد چهار دست و پا راه بروند.
کد خبر : 105999

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از دیلی‌میل، محققان برای کودکانی که دچار فلج مغزی می‌شوند، یک اسکلت خارجی رباتیک ابداع کرده‌اند که از این طریق بتوانند چهار دست و پا رفتن را فرابگیرند. این دستگاه موتوری دارای یک بالشتک است که به الگوریتم یادگیری ماشینی مجهز است و می‌تواند قابلیت‌های حرکتی نوزادان در معرض فلج مغزی را بهبود بخشد.


این اسکلت خارجی به کودکان در معرض خطر فلج اندام‌ها امکان خزیدن و چهار دست و پا رفتن و جست‌وجوی محیط اطراف را می‌دهد و همچنین با تقویت رشد مغز، عملکردهای آن هم بهبود می‌یابد و مهارت‌های حرکتی جدیدی خلق می‌کند.


هنگامی که کودک از این اسکلت خارجی استفاده می‌کند، یک کلاه کوچک شامل دوازده الکترود روی سر او قرار می‌گیرد که فعالیت مغزی‌اش را دنبال می‌کند و امکان مشاهده حرکات را به طور سه‌بعدی روی صفحه نمایش کامپیوتر برای محققان فراهم می‌کند.



فلج مغزی معمولا با اولین سال تولدش تشخیص داده می‌شود و روی هماهنگی حرکات و ماهیچه‌ها اثر می‌گذارد. بسیاری از نوزادان مبتلا به فلج مغزی تا حدود دو سالگی قادر به خزیدن و چهار دست و پا رفتن نیستند.


اما محققان بر این باورند که با انجام برخی مداخلات اولیه می‌توان این مهارت‌های حرکتی را در نوزادان بهبود بخشید. محققان در این مطالعات جدید، از کودکان 4 تا 8 ماهه استفاده می‌کنند به طوری که آنها را روی یک بالشتک سه چرخ مجهز به شعاعی از حسگرها قرار می‌دهند.


حسگرهای 12 حرکته، اندازه‌گیری‌هایی را با سرعت 50 بار در ثانیه به کامپیوتر مجاور ارسال می‌کنند و دوربین‌ها نشان می‌دهند که هر عضو از بدن کودک در هر زمان خاص چه کاری انجام می‌دهد.


این دستگاه با کمک الگوریتم‌ ماشین یادگیری می‌تواند هدف از حرکات کودک را پیش‌بینی کند و از آن در زمان لازم بهره ببرد. به عبارتی، اگر کودک تلاش کند حرکتی انجام دهد اما توانایی لازم برای انجام آن را نداشته باشد، این اسکلت خارجی رباتیک قدرت اضافی را برای انجام آن به کودک می‌دهد.



کودکانی که فاقد قدرت ماهیچه، کنترل حرکت و هماهنگی حرکتی لازم برای تکان دادن اندام و تنه را ندارند، با کمک این دستگاه می‌توانند به طور مناسب حرکت کنند.


بودجه ساخت این اسکلت خارجی را بنیاد ملی علوم ابتکار رباتیک آمریکا پرداخت کرده است و محققان بین شش تا نه ماه دیگر باید روی آن کار کنند تا تکمیل شود. محققان معتقدند که این دستگاه رشد مغزی را تقویت می‌کند و به شناخت فضای اطراف، حل مسئله و درک عمیق به نوزادان و کودکان کمک می‌کند.


مترجم: ندا اظهری



دانلود فایل صوتی

انتهای پیام/

ارسال نظر