صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۷ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۵

افشای سفر مقامات طالبان به چین

یک هیات نمایندگی طالبان در ماه جاری میلادی برای مذاکره درباره اوضاع افغانستان به چین سفر کرده بود تا با مقامات این کشور گفت‌و‌گو کند.
کد خبر : 105974

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، منبعی در گروه طالبان اعلام کرده که این هیات نمایندگی به رهبری عباس استناکزی، رئیس دفتر طالبان در قطر در روزهای 18 تا 22 جولای (28 تیرماه تا یک مرداد) به دعوت دولت چین به پکن سفر کرده بودند.


این مقام طالبان که به شرط افشا نشدن نامش با رویترز گفت‌و‌گو کرده است، افزود: «ما روابط خوبی با کشورهای مختلف جهان داریم و چین یکی از این کشورهاست.»


او همچنین درباره این سفر گفت :«ما مقامات چینی را از اشغال کشور توسط خارجی‌ها و جنایت‌های آن‌ها علیه مردم افغانستان آگاه کردیم. ما از هبری چین خواستیم تا به ما برای طرح این مسائل در سطح جهانی و زمینه‌سازی برای آزادی از دست نیروهای اشغال‌گر کمک کند.»


رویترز گزارش کرده که خبر این سفر مورد تایید شمار دیگری از مقامات طالبان نیز قرار گرفته است اما از آن‌جا که این عده از سوی دفتر نمایندگی طالبان در قطر حق گفت‌و‌گو با رسانه‌ها را ندارند، خواستند تا نامشان فاش نشود.


اما وزارت امور خارجه چین در مورد این سفر عجالتا هیچ پاسخی به رویترز نداده است.


چین علاوه بر پاکستان، آمریکا و افغانستان، جزئی از گروه چهار دولتی است که برای احیای مذاکرات صلح با طالبان در سال جاری فعالیت می‌کنند.


این مذاکرات البته هرگز از سطح گفت‌و‌گوها میان نمایندگان این چهار دولت فراتر نرفته است و به نظر می‌رسد پس از کشته شدن ملا محمد اختر منصور، رهبر سابق طالبان در حمله هوایی ماه می (اردیبهشت) آمریکا، به کلی قطع شده است.


طالبان در بیانیه‌های رسمی و علنی خود بارها اظهار کرده که خواستار مناسبات حسنه با دولت‌های همسایه افغانستان است. دولت‌هایی که نگران تهدیدهای ناشی از نیروهای اسلام‌گرای افراطی بومی خود هستند.


چین نگران بی‌ثباتی در افغانستان است که می‌تواند مناطق غربی این کشور همچون ژین‌جیانگ را دستخوش ناآرامی کند.


در درگیری‌ها میان نیروهای افراطی حاضر در این مناطق و ارتش چین تاکنون صدها نفر کشته شده‌اند.


انتهای پیام/

برچسب ها: چین طالبان
ارسال نظر