صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۲ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۵

نانوماشینی که با مهندسی DNA ساخته شده است

محققان با مهندسی DNA موفق به ساخت نانوماشینی شدند که در تشخیص بیماری قابل استفاده است. در واقع این نانوماشین به عنوان یک ابزار تشخیصی می‌تواند برای شناسایی ویروس‌ها به کار گرفته شود.
کد خبر : 105933

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ستاد ویژه توسعه نانو، تصور کنید می‌خواهید قلعه‌ای بسازید. برای معماری این قلعه باید اجزاء مختلف آن را تولید کنید. حالا فرض کنید این قطعات و بخش‌های مختلف قلعه بتواند به نزدیک یکدیگر بیاید و به صورت خودآرا ساختار نهایی را تولید کند. حال اگر این قلعه ابعادی در حد DNA یا ویروس داشته باشد چه کاربردهای متنوعی خواهد داشت.
یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه آیوا به رهبری اریک هندرسون اقدام به ساخت نانوماشینی کرده است که می‌تواند در دنیای پزشکی تحول ایجاد کند. این نانوماشین قادر به شناسایی ویروس ابولا است.


هندرسون معتقد است که این ماشین می‌تواند تحولی در دنیای ساخت ادوات تشخیص طبی ایجاد کند، به طوری که تجهیزاتی ارزان و ساده پا به عرصه ظهور می گذارند. این فناوری در صورتی که با تلفن همراه ترکیب شود، شرایطی ایجاد می‌کند که می‌توان به سادگی از طریق تلفن همراه وجود ویروس ابولا را شناسایی کرد. با این فناوری امکان تشخیص سریع بیماری‌ها بدون نیاز به تجهیزات پیچیده بیمارستانی فراهم می‌شود.


ترفند اصلی محققان در این پروژه، نوع عملکرد DNA است. رشته‌های DNA به گونه‌ای هستند که می‌توانند به رشته‌های مکمل خود متصل شوند. در واقع هر رشته به صورت خودبه‌خودی در صورت وجود رشته مکمل به آن متصل می شود. هندرسون و همکارانش از این ویژگی برای ساخت نانوماشین استفاده کردند. آنها اجزاء مختلف نانوماشین را وارد محیط آب کردند و آن را سرد و گرم کردند. هر رشته با این کار می‌تواند مکمل خود را پیدا کند و بدون نیاز به ابزار خاصی به آن متصل شود.


هندرسون معتقد است که 40 میلیارد نانوماشین منفرد در یک قطره آب جای می‌گیرند. این ماشین‌ها به عنوان ابزار تشخیصی در مقیاس ژنتیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. هندرسون می‌گوید که می‌توان این نوع معماری نانومقیاس را به گونه‌ای به کار گرفت که بتوان با استفاده از آن ساختارهای بسیار دقیقی تولید کرد. این روش می‌تواند کاربردهایی فراتر از پزشکی نیز داشته باشد.


انتهای پیام/

برچسب ها: تلفن همراه
ارسال نظر