کشف آثار سرطان در استخوانهای 1/7 میلیون ساله اجداد انسان
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، پزشکی مدرن تمایل به این فرضیه دارد که سرطانها و تومورها در انسان بیماریهای ناشی از زندگی مدرن و محیط است. اما مطالعات اخیر دانشمندان نشان میدهد که سرمنشاء این بیماریها به اجداد دور ما که میلیونها سال قبل میزیستند و پیش از عصر پیدایش جوامع صنعتی برمیگردد. آنها آثار یک غده سرطانی پیشرفته را در استخوان انگشتهای پا که 1/7 میلیون سال قدمت دارد، پیدا کردند. محققان گفتند که این یافتهها به روشنی نشان میدهد که برخلاف بعضی ادعاها سرطان بیماری جامعه مدرن نیست.
دانشمندان در گذشته شواهدی از وجود تومور در انسانهای پیشین نیز کشف کرده بودند که از جمله آنها میتوان به یک نئاندرتال کشفشده در کرواسی که ۱۲۰ هزار سال قبل میزیست اشاره کرد.
کشف تازه در غار سواترکرانز در محوطه میراث جهانی «گهواره نوع بشر» در نزدیکی یوهانسبورگ انجام شد. دادههای منتشر شده در نشریه ساینس آفریقای جنوبی نشان داد که استخوانهای کف پا مبتلا به استئوسارکوما - نوعی سرطان نادر و مرگبار استخوان - بوده است.
در همین حال محققان آفریقای جنوبی و بریتانیایی یک تومور خوشخیم در فسیل استخوان کمر یک «استرالوپیتکوس سدیبا»ی دو میلیون ساله در غار مالاپا پیدا کردند.
دکتر پاتریک راندولف-کوئینی، از دانشگاه سنترال لنکشر، گفت: «این ایده که سرطان پدیدهای نوین است ناشی از مطالعات اشعه ایکس روی مومیاییهای مصری است که در آنها آثار سرطان پیدا نشد و ما را به طرف این نظر سوق داد».
با این حال او میافزاید: «زندگی مدرن خطر بعضی تومورها را افزایش میدهد: افزایش آمار ابتلا به سرطان روده بزرگ بر اثر رژیم غذایی رایج در غرب، سرطان کبد بر اثر مصرف الکل، سرطان ریه بر اثر کشیدن سیگار جملگی بیماریهای عصر حاضر است».
به گفته او دلایل مختلفی برای سرطانها وجود دارد که در طول زمان تغییر میکنند. مثلا اگر کسی در لندن دودکش تمیز میکرد خطر ابتلا به سرطان ریه در او بیشتر بود یا اینکه عادات غذایی و سموم میتوانند از عوامل سرطان باشند.
انتهای پیام/