صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۰ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۵

ایران در جمع کشورهای دارای کمبود آب تا 10 سال آینده

معاون امور تولیدی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور با تأکید‌ بر اینکه ایران جزء پرمصرف‌ترین با کم‌ترین میزان بهره‌برداری آب در میان کشورهای جهان است، گفت: در کمتر از 10 سال دیگر اگر ایران بالاترین میزان بهره‌وری آب را داشته باشد باز هم در جمع کشورهای دارای کمبود آب قرار می‌گیرد.
کد خبر : 105135

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا حمید پورمحمدی، در نخستین کنفرانس ملی اقتصاد آب با تأکیدبر اینکه رشد بالای اعتبار خرید تضمینی ایجاد دبیرخانه دائمی در اتاق بازرگانی و تشکیل کارگروهی برای واگذاری طرح‌های آبی به بخش خصوصی از جمله اقدامات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در حوزه آب است، افزود: موضوع تقویت اعتبارات تعادل‌بخشی برای کاهش بیلان منفی سفره‌های آب زیرزمینی از جمله موارد مورد حمایت سازمان مدیریت است.


وی تصریح کرد: تأمین 8 میلیارد دلار استقراض دولت از صندوق توسعه ملی و در اختیار قرار دادن آن به بخش آب برای مهار آب‌های مرزی از دیگر اقدامات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور طی سال‌های گذشته بوده است.


پورمحمدی ادامه داد: یک هزار میلیارد تومان برای توسعه سیستم‌های آبیاری تحت فشار اختصاص دادیم و در سال جاری نیز 500 میلیارد دلار برای آبیاری تحت فشار در اختیار متولیان امر قرار خواهد گرفت.


معاون امور تولیدی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور با بیان اینکه در سال گذشته نیز 500 میلیارد دلار از حساب صندوق توسعه ملی برای تأمین آب شرب روستاها اختصاص یافت، بیان کرد: در سال‌های اخیر انتشار اوراق مشارکت دولت برای پرداخت بدهی پیمانکاران از جمله موارد در دست اقدام در بخش آب بوده است.


وی ابراز کرد: زمانی آب تنها برای مصرف نبود بلکه حرکت آب در همه آثار مادی و معنوی فضای معماری کشور تداعی می‌شد و آثار آب را می‌توان در بنای ئل‌گلی تبریز و چهل ستون اصفهان مشاهده کرد؛متأسفانه این موضوع آرام آرام از ادبیات کشور رخت بربست و اکنون به مرحله‌ای رسیده‌ایم که تنها به دنبال چگونگی تأمین آب مصرفی شرب هستیم.


پورمحمدی گفت: طی 14 سال آینده میزان تقاضای آب 40 درصد افزایش می‌یابد که البته این تنها مشکل کشور ما نبوده و سایر کشورهای دنیا نیز با این معضل مواجه هستند.


این مقام مسئول با تأکید بر اینکه منابع آبی کشور 88.8 میلیارد متر مکعب است بیان کرد: طی سال‌های اخیر 36 میلیارد متر مکعب از این منابع کم شده است در حالی که میزان تقاضا به منابع آبی روز افزون افزایش می‌یابد.


انتهای پیام/

برچسب ها: آب زیرزمینی
ارسال نظر