تمهیدات وزارت بهداشت برای واکسینه کردن متولدین سالهای قبل از 1368/ 4 درصد از زنان زندانی مبتلا به هپاتیت C هستند
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر در آستانه روز جهانی هپاتیت(7مرداد) افزود: برنامه حذف هپاتیتهای ویروسی یک برنامه 15 ساله در وزارت بهداشت است که باید تا پایان سال 2030 به این هدف دست پیدا کنیم. هپاتیتهای ویروسی از طریق خون و فرآوردههای خونی، تماس جنسی و سرنگ آلوده انتقال پیدا میکنند البته حذف این بیماریها دیده نشدن این بیماری در کشور نیست بلکه باید تعداد مبتلایان به این بیماری را در کشور به حداقل برسانیم تا ابتلا به هپاتیت مشکل عمده بهداشتی کشور نباشد.
وی افزود: برای پیشگیری و برخورد با بیماریهای هپاتیت B و C با دو روش کاملا متفاوت روبهرو هستیم زیرا برای بیماری هپاتیت B واکسن موجود است بنابراین بهترین سلاح را برای مبارزه با این بیماری در دست داریم و میتوانیم با استفاده از واکسیناسیون به راحتی افراد را در برابر ابتلا به این بیماری واکسینه کنیم در حالی که برای بیماری هپاتیت C هنوز واکسنی کشف نشده است.
وی افزود: وزارت بهداشت در سال 85 تصمیم گرفت به سراغ گروههای در معرض خطر ابتلا به ویروس هپاتیت از طریق تماس جنسی برود که این افراد تازه به سن باروری رسیدند بر همین اساس در یک برنامه 4 ساله متولدین سالهای 68 تا 71 را واکسینه کرد و برای اینکه در آینده به مرحله حذف بیماری هپاتیت در کشور برسیم برنامههایی را در دست اجرا داریم از جمله واکسینه کردن گروههای سنی پایینتر از متولدین سال 68 که قصد داریم هر سال یک یا دو گروه سنی را با استفاده از امکانات موجود واکسینه کنیم.
وی افزود: قصد داریم برای گروههایی که در معرض خطر جدیتر ابتلا به هپاتیت هستند برنامه واکسیناسیون را به شکل سیستماتیک انجام دهیم. یکی از پرخطرترین گروهها زندانیان هستند که سال گذشته 350 هزار نفر را واکسینه کردیم امسال هم در نظر داریم باقیمانده افراد را نسبت به ابتلا به بیماری هپاتیت واکسینه کنیم.
گویا یادآور شد: برای بیماری هپاتیت B داروهای مناسب خوراکی وجود دارد که استفاده از آنها نیز راحت و آسان است و البته با توجه به اینکه تولید داروها به صورت داخلی صورت میگیرد قیمت چندانی ندارد.
وی ادامه داد: فرد آلوده به هپاتیت C آلودگی خود را به دیگران منتقل میکند بنابراین اگر ما فرد مبتلا به عفونت هپاتیت C را درمان کنیم از ابتلای یک فرد دیگر به این بیماری پیشگیری کردهایم. تا قبل از این درمان بیماری هپاتیت C بسیار دشوار بود و حتی داروهایی نسبتا با عارضه به صورت تزریقی به بیماران ارائه میشد که حتی روند درمان نیز بسیار طولانی بود که البته احتمال درمان در این روش نیز 60 درصد بود اما روشهای درمانی جدید به صورت خوراکی است و عوارض داروهای قبلی را ندارد.
گویا یادآور شد: اگر بیمهها کمک کنند هزینه دارو از قیمت فعلی نیز ارزانتر شده و افراد میتوانند به سادگی و با هزینه کم به دارو دسترسی پیدا کنند زیرا هزینه یک دوره سه ماهه درمان برای بیماران مبتلا به هپاتیت حدود 2 میلیون و نیم تومان است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر در پاسخ به خبرنگار آنا مبنیبر تعداد مبتلایان به هپاتیت C در زندانها گفت: بر اساس غربالگری صورت گرفته در داخل زندان حدود 96 درصد از زندانیان مبتلا به هپاتیت را مردان و 4 درصد را زنان تشکیل میدهند. مردان رفتارهای پرخطر و اعتیاد بیشتری نسبت به زنان دارند همچنین از بین 800 کودکی که قبل از سال 75 تعویض خونی شده بوند تنها یک مورد مبتلا به هپاتیت کشف کردیم.
انتهای پیام/