کرمانشاه میزبان جشنواره منطقه ای «سفره ایرانی ، فرهنگ گردشگری »
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، دومین جلسه کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با دستور کار بررسی نحوه برگزاری جشنوارههای «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری»، فستیوال موسیقی بینالمللی بیستون، برگزاری کارگاه تعیین حریم طاقبستان و برگزاری کارگاه آموزشی مدیران پایگاههای جهانی ایران با حضور دبیرکل یونسکو در بیستون برگزار شد.
مجتبی نیک کردار معاون امور عمرانی و زیربنایی استانداری کرمانشاه و رئیس کارگروه گردشگری استان در این نشست برگزاری این چنین رویدادهایی را برای جذب هرچه بیشتر گردشگر و شناسایی استان موثر دانست و با اشاره به سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری، گفت: امروزه غذا و خوراکیها یک برند و شاخه از گردشگری محسوب میشود زیرا در سفرهای توریستی مسافران به دنبال غذاهای سنتی و متفاوت در نواحی مختلف هستند.
وی افزود: یکی از وجوه میهمان نوازی کرمانشاهیان غذاهای سنتی و خوشمزه است . این جشنواره بهانهای است که از طریق آن باید برای گردشگری استان تبلیغ شود.
وی تاکید کرد: از برگزاری این جشنواره به شکل کلیشه ای پرهیز و خلاقیت و نوآوری را چاشنی این جشنواره کنید.
معاون امور عمرانی و زیربنایی استانداری کرمانشاه شهریور را با توجه به حضور ممسافران مناطق گرمسیری و دیگر نقاط کشور در کرمانشاه زمان مناسبی برای برگزاری این جشنواره عنوان کرد و اظهار داشت: در این جشنواره باید نقش و حضور شهرستانهای مختلف استان پر رنگ دیده شود .
همچنین مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در این خصوص اظهار داشت: جشنواره سفره ایرانی در هشت منطقه از کشور برگزار میشود و کرمانشاه میزبان استانهای منطقه سه است.
جلیل بالایی برگزاری این جشنوارهها را در جذب گردشگر و معرفی فرهنگ مردم مناطق مختلف کشور به ویژه در زمینه نحوه پخت غذاهای محلی موثر دانست و افزود: در این جشنواره 4 غرفه یکصد متری برای هر استان در نظر گرفته شده است که در کنار پخت غذای سنتی، پیش غذا و آشپز برتر مراسم آیینی و محلی این استانها نیز به نمایش در خواهد آمد.
وی برگزاری کارگاه تعیین حریم طاقبستان گفت: به منظور تعیین حریم طاقبستان و محوطههای تاریخی استان و رسیدن به یک سند قطعی یکصد نفر متشکل از اعضای هیأت علمی و کارشناسان میراث فرهنگی به مدت دو روز در قالب کارگاه مصوب ملی در استان حضور پیدا خواهند کرد.
وی تصریح کرد: برگزاری این کارگاه موجب خواهد شد تا هم در زمان و هم هزینه اخذ نظر اساتیدی که برای تعیین حریم باید اظهار نظر کنند صرفه جویی شود. در این صورت کمتر از دو هفته اظهار نظرها جمع آوری و حریم طاقبستانمشخص میگردد.
علیرضا مرادی بیستونی معاون گردشگری استان و مدیر پایگاه ملی طاق بستان نیز با بیان اینکه حریم طاقبستان در سال 1353 مصوب شد، گفت: اما پس از ثبت اثر شکارگاه در سال 1387 برای این محوطه یک هزار هکتار حرائم را در نظر گرفتند که حرائم و ضوابط سال 53 را کم و زیاد کرده است و اعتراضات و چالش هایی را در پی داشته است.
وی افزود: هرچند این حرائم به مصوب شورای فنی رسیده است اما مواردی همچون مونوریل، خیابان دوم کارمندان و پایین دست چم بشیر از موارد مورد مناقشه هستند که با حضور این هیأت در استان در محل مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
در بخش دیگری از این جلسه برگزاری کارگاه آموزشی مدیران پایگاههای جهانی ایران با حضور دبیرکل یونسکو مورد بررسی قرار گرفت.
راعی مدیر پایگاه جهانی بیستون در این خصوص تصریح کرد: در این دوره آموزشی مدرسانی حضور خواهند داشت که در ارزیابی ثبت آثار جهانی در یونسکو نقش مستقیم دارند و می توانیم در خصوص طاقبستان، تکیه معاون الملک، معبد آناهیتا و دیگر آثاری که میخواهیم در لیست ثبت جهانی قرار دهیم نظارت این تیم را بگیریم.
انتهای پیام/