صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۳ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۵
*آذر منصوری

زنان مجلس دهم و مطالبات نیمی از پیکره جامعه ایران

امید می رود در‌مجلس‌دهم شورای‌اسلامی با افزایش کمی‌‌و‌کیفی زنان، شاهد تحقق این برنامه‌ها، کاهش شکاف جنسیتی‌و ‌رفع مطالبات زنان ایران باشیم.
کد خبر : 104529

دهمین‌دور‌مجلس شورای اسلامی در حالی فعالیت خود را آغاز کرد که با تغییرات چشمگیری در مقایسه با مجالس سه دوره قبل ایران همراه شد.یکی از این تفاوت ها افزایش نرخ حضور‌زنان بود که تعداد‌زنان به دو‌برابر مجلس نهم رسید.به طور قطع این افزایش حضور مرهون گفتمان سازی و تلاش ها و پیگیری‌هایی است که از مدت‌ها قبل فعالین این حوزه در دستور کار خود قرار داده اند و امیدوارند که این گام نسبتا موفقیت آمیز‌، ‌زمینه پر‌کردن شکاف‌های جنسیتی موجود در کشور‌را فراهم کند.


علی‌القاعده این گام در‌صورتی با موفقیت‌همراه خواهد شد که فراکسیون زنان بتواند از حداکثر‌ظرفیت‌های موجود برای پیشبرد و به نتیجه رسیدن مطالبات زنان ایران از مسیر نهاد قانونگذاری‌کشور استفاده ببرد و با‌ تاکید بر‌رویکرد تعاملی در فضای مجلس و‌نیز جامعه زنان ایران برای تحقق برنامه های واقع بینانه بهره لازم را ببرد.


نمایندگان زن می توانند‌‌ در‌کنار برنامه ای که در سطح کلان برای مجلس‌دهم توسط ائتلاف امید به مطالبات زنان توجه کرده‌، سرفصل‌هایی را به منظور تبیین برنامه‌های زنان در‌مجلس آینده مد نظر قرار‌دهند.


این سرفصل ها عبارتند‌‌ از:


۱.بازنگری قوانین‌و‌مقررات جهت تطبیق با شرایط زنان شاغل و‌ایجاد سازگاری در مسئولیت‌های‌اجتماعی و‌خانوادگی آنان از‌طریق لحاظ تسهیلاتی برای زنان شاغل،
مرخصی والدین (برای زنان کارمندو کارگر)تسری وشمول مزایای زنان شاغل رسمی به زنان غیر‌رسمی، الزام دستگاهها به در‌نظر گرفتن مراکز‌نگهداری کودکان در‌جوار خود،ساعات کاری شناور‌ و انعطاف‌پذیری به منظور‌ایجاد سازگاری در‌مسئولیت های اجتماعی و خانوادگی زنان و …


۲.اصلاح تصاویر ‌و‌ چهره ارائه شده از‌ زنان در‌کتب در‌سی و تجدید‌ نظر در تصاویر و مفاهیم مروج نقش های کلیشه ای و سنتی زنان.


۳.نظارت بر توجه به ترکیب جنسیتی عرضه نیروی کار‌ و‌ تعادل جنسیتی در بازار کار ،توسط دستگاههای متولی.


۴.نظارت بر‌تحقق حقوق بنیادین کار(آزادی انجمن ها و حمایت از‌حق تشکلهای مدنی
،حق ساماندهی و مذاکره دسته جمعی ،تساوی مزدها برای زن و مرد در قبال کار هم ارزش،منع تبعیض در اشتغال و حرفه،رعایت حداقل سن کار ،ممنوعیت کار کودک(رعایت حداقل دستمزد متناسب با معیشت)


۵.نظارت بر‌ امکان تامین غذای سالم و کافی در راستای سبد مطلوب غذایی خانوار و تضمین خدمات بهداشتی، درمانی و توان بخشی رایگان و تامین مسکن ارزان قیمت برای زنان سرپرست خانوار و خانواده های کم در‌آمد و واقع در‌ سه دهک پایین در آمدی.


۶.وضع ،بازنگری و اصلاح قوانین‌و‌مقررات تبعیض‌آمیز و‌ناعادلانه در چارچوب گفت مان نو اندیشی دینی ،اعم از‌قوانین مدنی،مجازات اسلامی و …


۷.تلاش برای‌همگرایی بیشتر مجلس با جنبش جهانی ائتلاف برای صلح و توجه به نقش پیشرو زنان در دور کردن خطر افراط گرایی در‌منطقه و تحقق صلح و امنیت بین المللی.


۸.تلاش برای افزایش سهم زنان در احراز‌کرسی های مجلس و شوراهای محلی با استفاده از ظرفیت های قانون اساسی .


۹.نظارت بر اصلاح تصاویر و چهره ارائه شده از زن و نقش و جایگاه وی در‌ رسانه های جمعی.


۱۰.رفع خشونت علیه زنان،از جمله اتخاذ تدابیر قانونی،بازدارنده و حفاظتی-حمایتی،از قبیل:تاسیس خانه‌های امن،راه اندازی خطوط تلفنی بحران و …


۱۱.تصویب قوانین لازم به منظور احتساب سهم زنان خانهدار ‌درتولید ناخالص ملی کشور.


امید می‌رود در‌مجلس دهم شورای اسلامی با افزایش کمی و کیفی زنان، شاهد تحقق این برنامه‌ها‌، کاهش شکاف جنسیتی و‌رفع مطالبات زنان ایران باشیم.


عضو شورای‌مرکزی‌حزب‌اتحاد‌ملت‌ایرانی‌اسلامی


منبع:هفته نامه صدا


*عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی


انتهای پیام/

برچسب ها: آذر منصوری
ارسال نظر