واشقانی فراهانی: من یک شاعرزادهام
از دکتر واشقانی فراهانی چرایی این موضوع را که جویا شدم، در پاسخ گفت: «فراهان» بخشی از دیار بزرگانی همچون قائم مقام فراهانی، میرزاتقی خان امیرکبیر، پروفسور حسابی، امام خمینی(ره) و همین طور اجداد مقام معظم رهبری است و من افتخار میکنم که اهل این خطه از کشور که در 500 سال اخیر تأثیر مستقیم بر توسعه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی کشور داشته، هستم. به همین خاطر بر روی ادای کلمه فراهانی در انتهای نام خانوادگی خود تأکید دارم.
با ورود به واحد دانشگاهی نراق، با استقبال گرم همشهریان مرد پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی روبرو شدیم و دکتر واشقانی فراهانی هم از علاقه خود به هماستانیهایش دریغ نکرد و با برخورد گرمی از آنها تشکر کرد.
پس از مراسم استقبال، معاونان و هیأت رئیسه این واحد دانشگاهی به همراه دکتر واشقانی فراهانی بر سر یک میز به صرف ناهار پرداختند که این موضوع بهانهای بود برای شوخیهایی با هماستانیهایش و همین روحیه سرزنده موجب جلب توجه و لبخندهای مکرر میزبانان و همراهان معاون پژوهشی دانشگاه شد.
به تأسی از ریاست دانشگاه آزاد اسلامی که در سفرهای استانی از واحدها با پای پیاده دیدن میکند، سعی میکنم این کار را انجام دهم که هم وضعیت واحد را بررسی کنم و هم با دانشجویان و کارکنان گپ و گفت داشته باشم |
پس از صرف ناهار همراه با واشقانی فراهانی از مراکز تحقیقاتی، آزمایشگاهی و پژوهشی این واحد دانشگاهی که در مجموعهای بالغ بر 13 هکتار گنجانده شده بود، بازدید کردیم و نکته جالب توجه این بود که کل مسیر را پیاده پیمودیم، که همین امر موجب خستگی بعضی از همراهان شد اما در خود دکتر واشقانی فراهانی اثری از خستگی نبود که نبود.
از معاون پژوهشی دانشگاه دلیل این پیادهروی را که جویا شدم، در پاسخ گفت: به تأسی از ریاست دانشگاه آزاد اسلامی که در سفرهای استانی از واحدها با پای پیاده دیدن میکند، سعی میکنم این کار را انجام دهم که هم وضعیت واحد را بررسی کنم و هم با دانشجویان و کارکنان گپ و گفت داشته باشم و از پیشنهادها و شکایاتشان مطلع شوم. در بازدید از کتابخانه واحد نراق نکتهای که قابل توجه بود، پیگیری واشقانی فراهانی درباره نحوه دسترسی به اطلاعات و مقالات در این دانشگاه بود که شخصاً منتظر رویت این موضوع بود.
پس از آن واشقانی فراهانی سراغ هدف اصلی سفر خود یعنی افتتاح مرکز رشد در واحد دانشگاهی نراق رفت و با دلگرم کردن اعضای فعال در این مرکز رشد، با آنها به گفتگو پرداخت.
از واشقانی فراهانی درباره اهمیت ارتباط بین صنعت و دانشگاه و افتتاح این مراکز در دانشگاه آزاد اسلامی پرسیدم. در پاسخ گفت: مهمترین موضوع این عرصه و دلیل موفقیت در این عرصه، تربیت مهرههای نخبه در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی است چراکه ما دنبال اهداف دانش بنیان و تقویت اقتصاد دانش بنیان در دانشگاه آزاد اسلامی هستیم.
پس از این بازدیدها بلافاصله به جلسه شورای پژوهشی استان مرکزی که با حضور دبیر هیأت امنای استانی و اعضای این شورا برگزار میشد، رفتیم.
در ابتدای این جلسه، معاونت فرهنگی واحد نراق با خواندن قطعه شعری به بیان ویژگیهای شخصی واشقانی فراهانی پرداخت که با شوخیهای او و خنده حضار و شاد شدن فضای جلسه همراه بود و در ادامه واشقانی فراهانی ضمن تشکر گفت: من هم خود یک شاعرزادهام که یک بار به مقام نخست «شعر روستا» در تراز کشوری دست یافتم. از طبع شعر و شاعری دور نیستم.
در حین برگزاری این جلسه، واشقانی فراهانی با اشاره به بزرگانی که در مسائل مختلف کشور از جمله سیاسی، علمی، فرهنگی و اقتصادی کشور تأثیرگذار بودهاند، گفت: این استان دیار بزرگانی چون امیرکبیر، پروفسور حسابی و... بوده و ما هم باید با تلاش و کوشش بتوانیم ادامه دهنده راه اجداد خود باشیم.
پس از برگزاری این جلسه، همراه با معاونت پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی و همراهان با طی مسافت 175کیلومتری، به استان صنعتی اصفهان رسیدیم.
استقبال مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان هم دستکمی از مراسم استقبال واحد نراق نداشت. جلسه شام کاری هم کمی پس از رسیدن به اصفهان، با حضور مسئولان شرکت ذوب آهن اصفهان برگزار شد.
تیم پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر واشقانی فراهانی با وجود خستگی بسیار، با دقت هرچه تمام به بررسی جزئیات تفاهمنامه ذوب آهن اصفهان پرداختند. بلافاصله پس از پایان شام کاری، جلسه دیگری با موضوع فنبازار با یکی از شرکتهای دانش بنیان وابسته به واحد اصفهان برگزار شد. در آن جلسه هم معاون پژوهش و فناوری نکات ریز و دقیقی را به حضار در جلسه گوشزد کرد و البته بازهم شوخیهای او باعث شاد شدن محیط جلسه شد؛ جلسهای که تا ساعت 11 شب به طول انجامید.
واشقانی فراهانی با اشاره به بزرگانی که در مسائل مختلف کشور از جمله سیاسی، علمی، فرهنگی و اقتصادی کشور تأثیرگذار بودهاند، گفت: استان مرکزی دیار بزرگانی چون امیرکبیر، پروفسور حسابی و... بوده و ما هم باید با تلاش و کوشش بتوانیم ادامه دهنده راه اجداد خود باشیم |
پیادهروی با واشقانی فراهانی در اصفهان
پس از پایان کار، به پیشنهاد دکتر واشقانی فراهانی به پیادهروی در اطراف محل اسکان رفتیم. در بین مسیر پیادهروی از سختی کار در معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی و اینکه آیا در تمامی سفرهای او، این حجم کاری وجود دارد، پرسیدم. واشقانی فراهانی در پاسخ گفت: اینگونه مسافرتها برای ما سخت و غیرعادی نیست. ما برای تمام کارهایمان از قبل برنامهریزی کردهایم و پیشبینی چنین حجم کاری بالایی را از قبل میکنیم اما کارها بسیار زیاد است و باید اینگونه عمل کنیم تا بتوانیم به هدف و آرمانهای خود دست پیدا کنیم.
با پایان روز کاری فشرده، به محل استقرار و اسکان رفته و شب را در آنجا سپری کردیم.
روز دوم سفر استانی؛ بازدید از مراکز دانشگاهی و پژوهشی استان اصفهان
روز دوم از سفر استانی تیم معاونت پژوهشی در استان اصفهان، بازهم با شور و نشاط آغاز شد؛ سر میز صبحانه با بررسی برنامه روزانه توسط دکتر واشقانی فراهانی و دکتر ثمری، به این موضوع پی بردم که امروز هم روزی با ترافیک کاری بالا در پیش است.
پس از طی مسافتی با هیأت همراه دکتر واشقانی فراهانی، به سمت شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان رفتیم و اولین جلسه کاری روز دوم با مدیران این شهرک آغاز شد.
در این جلسه مسائلی از قبیل جزئیات ساخت و تجهیز پارکها و شهرکهای علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان زیر ذرهبین معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفت.
سپس همراه با وی به داخل شهرک رفتیم و از شرکتهای مختلف دیدن کردیم. تمایل زیاد همکاری این شرکتها با دانشگاه آزاد اسلامی نکتهای بود که در این بازدید به چشم میخورد.
پس از بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، شهرستان شهرضا واحد بعدی بود که در این سفر از آن بازدید شد. پس از رسیدن به این واحد اولین اقدام دکتر واشقانی فراهانی خواندن نماز بود. پس از آن برای صرف ناهار به سمت سالن غذاخوری رفتیم. مسئولان واحدهای استان اصفهان حضور واشقانی فراهانی سر میز ناهار را مغتنم شمرده و او را در جریان اقدامات خود قرار میدادند و البته گرفتن امضاهای متعدد جهت کارهای اداری از جمله جنب و جوش دیگر اصفهانیها بر سر میز ناهار بود؛ که البته این موضوع که با خوشرویی واشقانی فراهانی همراه بود، کاملاً قابل توجه مینمود.
افتتاح ساختمان مرکز رشد واحد شهررضا
پس از ناهار و در ادامه بازدیدها، واشقانی فراهانی به دقت محصولات عرضه شده در مرکز رشد واحد شهررضا را بررسی کرد و در کنار آن به صحبتها و درخواستهای کسانی که در عرصههای دانش بنیان فعالیت میکنند، گوش فرا داد و برای رفع مشکلات آنها توصیههایی هم مطرح کرد. شرکت در جلسه شورای پژوهشی و فناوری استان اصفهان، برنامه بعدی معاونت پژوهشی دانشگاه بود.
در این جلسه بازهم واشقانی اصلیترین تأکید خود را بر افزایش ظرفیت دانشگاه در فعالیتهای دانش بنیان عنوان کرد و استان اصفهان را نه تنها پایتخت فرهنگی کشور بلکه یکی از قطبهای صنعتی کشور دانست.
پس از پایان این جلسه، دو روز کاری سخت و پرفشار، همراه با دکتر واشقانی فراهانی و تیم همراه او به اتمام رسید و خود را برای بازگشت به سمت تهران آماده کردیم. در راه بازگشت مشغول نوشتن گزارش شدم، چیزهایی را نوشتم و هنگام ویرایش خط زدم و نکاتی را در گوشهای از دفترم یادداشت کردم که همان نکات بنمایه اصلی گزارشم از همراهی با مردی شد که از دیار امیرکبیر آمده و به احیای دارالفنونهایی در ایران میاندیشد، تا روزی برسد که ثمره خون میرزاتقیخان، گلستانی انبوهتر از امروز شود با عطر خوشی از دانش و فرهنگ و رفاه برای مردم ایران زمین.
انتهای پیام/