صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۲:۳۱ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۵

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی: به زودی ١٠٠ هزار نفره می‌شویم

حزب اعتماد ملی به زودی ١٠٠ هزار عضو تشکیلاتی خواهد داشت. این را محمدصادق جوادی‌حصار از اعضای شورای مرکزی این حزب می‌گوید. جوادی‌حصار در گفت‌وگو با «اعتماد» از آخرین وضعیت حزب اعتماد ملی سخن گفته.
کد خبر : 104303

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، او در این گفت‌وگو اعلام کرده که در کنگره این حزب که تا پایان سال برگزار خواهد شد، درباره شورای مرکزی و دبیرکلی این حزب تصمیم‌گیری خواهد شد.



حزب اعتماد ملی در چه شرایطی است و چند دفتر استانی خود را راه‌اندازی کرده‌اید؟
حزب در شرایط فعلی تقریبا هیچ دفتر استانی بدون مسوول ندارد. برخی از شوراهای استانی ما صددرصد فعال هستند و برخی که تعداد کمتری عضو فعال دارند به صورت ٥٠ درصدی یا ٤٠درصدی فعال هستند. در حال حاضر یکی از ماموریت‌های جدید حزب پس از جلسه اخیر شورای مرکزی این بوده که در اسرع وقت همه شوراهای استانی مورد بررسی قرار بگیرند و اگر جایی مشکلی وجود داشت آنها را رفع کنیم تا در سریع‌ترین زمان ممکن فعالیت تمام استان‌ها به حداکثر برسد.
در همه استان‌ها دفاتری راه‌اندازی شده است یا برخی استان‌ها هنوز فعال نیستند؟
منظور از دفتر اگر دفتری با ساختمان مشخص است که در بسیاری از استان‌ها چنین چیزی نداریم. لیکن شورای مرکزی استان در همه استان‌ها وجود دارد. برخی از آنها فعالیت بیشتری دارند و برخی نیمه‌فعال هستند. تصمیم شورای مرکزی در جلسه اخیر این بود که پیگیری کنیم و موانع پیش رو را برای استان‌های مختلف از بین ببریم.
در حال حاضر چه تعداد عضو حزبی وجود دارد؟
آمار دقیقی که بخواهم خدمت‌تان بگویم به خاطر ندارم اما در هر حوزه استانی حداقل ١١ نفر و حداکثر ٣١ نفر و هر حوزه شهرستانی حداقل پنج نفر عضو شورای مرکزی داریم. حداقل‌ها در همه استان‌ها و شهرستان‌ها رعایت شده است. با این حساب تنها در شوراهای مرکزی و دفاتر استانی در حال حاضر در کل کشور ٥٠٠ نفر عضو فعال داریم. به غیر از اعضای شورای شهرستان و اعضای شورای بخش که پیش‌بینی می‌شود اگر بتوانیم تا قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری دفاتر مناطق و شهرستان‌ها را فعال کنیم و سلول‌های حزبی که در بخش‌ها هستند را نیز فعال کنیم، طبق چارت سازمانی ما با حداقل نیرو حدود ١٠٠ هزار عضو خواهیم داشت. هدف‌گیری ما پرکردن سازمان تشکیلاتی‌مان است که با دفاتر و مناطق شهرستانی و استانی و مراکز بخش و شهر رقم آن به ١٠٠ هزار نفر خواهد رسید.
کارگروه بازنویسی آیین نامه‌های تشکیلاتی در حال حاضر متشکل از چه افرادی است؟
ما آیین نامه را بازنویسی نمی‌کنیم بلکه فقط کپی می‌کنیم. آیین نامه‌های اجرایی حزب در گذشته کامل نوشته شده بود. اساسنامه و مرامنامه هم هیچ تغییری نمی‌کند. فقط بر اساس آیین‌نامه اجرایی کمیته‌ها و مناطق و دفاتر استانی را باز‌نویسی می‌کنیم. این بازنویسی تحت نظارت کمیته‌ای به نام کمیته اجرایی است که روسای دفاتر، کمیته و قائم‌مقام و چند نفر از اعضای شورای مرکزی در کمیته اجرایی نقش دارند.
آیا آقای کروبی از وضعیت حزب اعتماد ملی خبر دارند؟ در جریان تصمیمات حزب قرار می‌گیرند یا خیر؟
امکان این وجود ندارد که ایشان ریز به ریز در جریان مسائل قرار بگیرد. با توجه به مضایق و مشکلاتی که وجود دارد سعی می‌شود لااقل در کلیات مسائل و موضوعات ایشان را کاملا در جریان قرار دهیم. تقریبا هیچ‌وقت، هیچ کاری را در حزب اعتماد ملی بدون نظر معنوی ایشان و توجه به تمایلات‌شان انجام نداده و نمی‌دهیم. مثلا ایشان در جریان فعال‌سازی حزب در استان‌ها و مناطق مختلف بوده‌اند. فعالسازی گسترده حزب در سطح مناطق و شهرستان‌ها مورد نظر و خواست ایشان است. ایشان مایل است که حزب به فعالیت قبلی خود با حفظ همه لوازم رفتار حزبی باز گردد.
آقای کروبی با تصمیمات حزب موافق هستند یا خیر؟
ما نمی‌توانیم هر تصمیم ریز و درشتی که می‌گیریم موافقت و مخالفت آقای کروبی را بپرسیم. در خیلی موارد شورای مرکزی باید برای مسائل تصمیم بگیرد. اختیارات دبیرکلی قانونا در غیاب دبیرکل به قائم‌مقام تفویض شده است. هر جایی که به اختیارات شخصی و تمایلات شخصی آقای کروبی باز گردد، آقای منتجب‌نیا آن ملاحظات را مدنظر خواهند داشت. آقای منتجب‌نیا بی‌ارتباط با خانواده ایشان نیستند و تمایلات آقای کروبی را حتما لحاظ می‌کنند.
از سال ٨٨ به این سو چه افرادی از حزب اعتماد ملی جدا شده‌اند؟
درست نیست که اسم ببرم. در هر مجموعه حزبی و حتی در شرایطی هم که آقای کروبی بودند بعضی از دوستان به خاطر گرفتاری‌های شخصی و تمایلات سیاسی خود فاصله‌ای را با حزب رعایت می‌کردند. در انتخابات سال٨٨ برخی نظرشان این بود که بهتر است آقای کروبی کاندیدا نشود و از نامزد دیگری حمایت کنیم. در همان دوره انتخابات ریاست‌جمهوری بعضی از اعضای حزب اعتماد ملی در ستاد آقای میرحسین موسوی فعالیت می‌کردند و از نگاه ما نیز ایرادی نداشت. فقط شورای مرکزی آن زمان دو راه برای این افراد در نظر داشت. یکی اینکه مرخصی سیاسی برای آنها داده باشیم و دیگر هم اینکه فاصله سلیقه‌ای و سیاسی در نظر بگیریم. کسانی که مرخصی سیاسی گرفتند بعدها خودشان معتقد بودند که اگر این کار را نمی‌کردند بهتر بود و بعد هم به مجموعه برگشتند. کسانی هم که چنین تصوری نداشتند همچنان فاصله محترمانه‌ای با حزب دارند. این ارتباط مثل زمانی که در شورای مرکزی حضور داشتند نیست اما رابطه دوستانه‌ای همچنان برقرار است و در بسیاری از نشست‌های ما به صورت دوستانه شرکت می‌کنند. تمایل چندانی برای بازگشت به حزب ندارند. تعدادشان هم به عدد انگشتان یک دست نمی‌رسد.
افرادی بودند که حاضر نبودند هزینه‌های فعالیت حزبی را بپردازند؟
من اینطور قضاوت نمی‌کنم. بهتر است بگوییم علایق آنها در آن مقطع انتخاباتی با بقیه اعضا همراه نبود. شاید احساس می‌کردند که باید فاصله خود را حفظ کنند.
پس از حصر آقای کروبی برنامه‌ای برای انتخاب دبیرکل جدید وجود دارد یا اعضای حزب به دبیرکلی آقای کروبی همچنان پایدار هستند؟
این موضوعی است که در کنگره و بعد از کنگره باید برای آن تصمیم بگیریم. کنگره بعد از شکل‌گیری دفاتر استانی و رفع موانع و مشکلات و کامل کردن دفاتر استانی تشکیل خواهد شد. در آن مقطع شورای مرکزی انتخاب می‌شود. بعد از آن قطعا یکی از کاندیداهای مجموعه ما ولو به صورت غیابی آقای کروبی خواهد بود که فضای عمومی نشان می‌دهد که بدون استثنا ایشان نفر اول رای شورای مرکزی در کنگره خواهند بود. پس از انتخاب شورای مرکزی در کنگره، شورای مرکزی است که دبیرکل را انتخاب می‌کند. امیدواریم تا آن زمان آقای کروبی از حصر خارج شده باشند و در کنگره شرکت کنند. چشم‌انداز اولیه این است که تا پایان امسال و قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری بتوانیم کنگره را تشکیل دهیم.
مهم‌ترین مشکلاتی که در حال حاضر حزب اعتماد برای رسیدن به چشم‌انداز حزبی- سیاسی با آن روبه‌رو است، چیست؟
یک سری مشکلات عمومی وجود دارد که بر سر راه همه احزاب وجود دارد. ذهنیت‌های نادرست و غیرواقعی پیرامون اعتماد ملی در جامعه به ویژه در برخی دستگاه‌های سیاسی و اجرایی شکل گرفته است. تلاش مثبت و موثر آقای روحانی برای زدودن این نوع قضاوت‌ها و داوری‌ها بسیار به ما کمک کرده است. هنوز برخی باور نمی‌کنند که حزب اعتماد ملی هیچ مشکل قانونی برای فعالیت نداشته و ندارد. مساله حصر ضمن اینکه یک معضل ملی است، از بُعد نگاه آقای کروبی بخشی از آن مساله‌ای فردی است. به هر دلیلی اگر آقای کروبی نمی‌توانست در سمت دبیرکلی حزب فعالیت کند حزب اعتماد ملی باید به فعالیت خود ادامه می‌داد. امید است که با تلاش دست‌اندر‌کاران دولتی و سیاسی کشور موانع کمی که سر راه فعالیت اجرایی وجود دارد، از بین برود.
اعضای حزب در حال حاضر انگیزه فعالیت مجدد برای بازگشایی دفاتر حزب اعتماد ملی را دارند یا خیر؟
بله. در نشست دیروز از ٥٠نفر، ٣٤ نفر حضور داشتند که تقریبا بیش از ٦٥ درصد از اعضای شورای مرکزی حضور داشتند. برخی هم به خاطر مسائل و مشکلات فردی نتوانستند در جلسه شرکت کنند. انگیزه کافی در بین اعضای حزب برای ادامه مسیر وجود دارد.
برنامه‌ای برای انتخابات ریاست‌جمهوری ٩٦ دارید؟
همه احزاب برای انتخابات برنامه دارند و اعتمادملی نیز از این قاعده مستثنی نیست. برنامه‌ای نیست که امروز اعلام کنیم. عزم عمومی حزب بر مشارکت فعال در انتخابات است. مگر اینکه موانع پیش‌بینی‌نشده جلوی این مشارکت را بگیرد که به وقت در مورد آن تصمیم خواهیم گرفت. در هر صورت برای انتخابات عزم‌مان را جزم کرده‌ایم تا در بهار فعالیت سیاسی که ادوار انتخاباتی است حضوری فعال داشته باشیم.
برای ادامه فعالیت حزب اعتماد ملی هزینه‌های حزب چطور قرار است که تامین شود؟
در اساسنامه روش‌های تامین هزینه‌ها پیش‌بینی شده است. فعالیت‌های اقتصادی، دریافت حق عضویت ماهیانه از اعضا و کمک‌های مردمی یا حامیان حزب اعتماد ملی عمده‌ترین منابع تامین هزینه‌های حزبی است.



انتهای پیام/

ارسال نظر