صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۳۵ - ۱۲ فروردين ۱۳۹۴

مرکل: گام‌های بیشتری به سمت توافق با ایران برداشته شده است

صدراعظم آلمان با بیان اینکه گام‌های بیشتری به سمت توافق هسته‌ای با ایران برداشته شده ابراز امیدواری کرد دو طرف بتوانند تصمیم لازم را بگیرند.
کد خبر : 10423

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، «آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان روز چهارشنبه در یک کنفرانس خبری ابراز امیدواری کرد ایران و گروه 1+5 بتوانند به توافق هسته‌ای برسند.


وی گفت در تماس تلفنی با «فرانک‌والتر اشتاین‌مایر»، وزیر خارجه آلمان با وی درباره مذاکرات جاری در لوزان گفت‌وگو کرده است.


مرکل با بیان اینکه «گام‌های بیشتری به سمت توافق با ایران برداشته است» افزود توافق نهایی پس از رفع تک تک موضوعات حاصل می‌شود.


صدراعظم آلمان گفت: «امیدوار هستم که تصمیم معقولی گرفته می‌شود. ماهیت این مذاکرات به گونه‌ای است که تنها پس از حل و فصل تمامی موضوعات به سرانجام می‌رسند.»


پیش از این سخنگوی وزارت خارجه آلمان در یک کنفرانس خبری در برلین با اشاره به حصول برخی پیشرفت‌ها در گفت‌وگوهای هسته‌ای از احتمال توافق خبر داده بود. وی به رغم این گفت هنوز چیزی مشخص نیست.


مذاکرات هسته‌ای که از چهارشنبه هفته گذشته با دیدار وزرای خارجه ایران و آمریکا آغاز شد در روزهای گذشته با ابهام‌هایی بر سر رسیدن به تفاهمی سیاسی که بتواند زیربنای ادامه گفت‌وگوها بر سر جزئیات باشد، دنبال شده است.


دیپلمات‌های گروه 1+5 نشانه‌های متناقضی از وضعیت مذاکرات هسته‌ای ارائه کرده و ضمن اشاره به حصول برخی پیشرفت‌ها در این گفت‌وگوها از باقی ماندن اختلافات در برخی موضوعات نظیر تحریم‌های شورای امنیت ملل خبر می‌دهد.


مذاکره‌کنندگان جمهوری اسلامی ایران از طرف دیگر می‌گویند در صورتی که طرف مقابل زیاده‌خواهی‌ها را کنار بگذارد توافق بین دو طرف امکان‌پذیر است.


این رایزنی‌ها برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای ایران انجام می‌شوند که از 12 سال پیش به رهبری آمریکا با متهم کردن ایران به پیگیری اهداف نظامی در لفافه این برنامه آغاز شد و مبنای وضع تحریم‌های یکجانبه و بین‌المللی علیه ایران قرار گرفت.


ایران از کشورهای امضاکننده پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) است که به کشورها حق برخورداری از انرژی هسته‌ای برای مصارف صلح‌آمیز را می‌دهد.



انتهای پیام/

ارسال نظر