صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۹ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۵

۵۳ درصد مردم عضو شبکه‌های اجتماعی/ علاقه ایرانی‌ها به جست‌وجوی «خبر»

رئیس مرکز رسانه‌های دیجیتال ضمن ارائه آمار استفاده کاربران ایرانی از شبکه‌های اجتماعی و بازی‌های رایانه‌ای گفت که ایرانی‌ها حدود پنج تا نه ساعت وقت خود را در شبکه‌های اجتماعی می‌گذرانند.
کد خبر : 104193

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از مهر، سید مرتضی موسویان، رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد در همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری و کسب و کار در فناوری اطلاعات و ارتباطات، گفت: «4/5 میلیون دانشجو در کشور وجود دارد که ۴۰ درصد آنها را دانشجویان رشته‌های مهندسی تشکیل می‌دهند و از این تعداد ۱۷ درصد، دانشجویان حوزه برق و کامپیوتر هستند».


۵۳ درصد ایرانی‌ها عضو یکی از شبکه‌های اجتماعی


وی با اشاره به تغییر روند قطب‌های اقتصادی بازار به سمت توسعه خدمات و جایگزینی خدمات با ۴۸ درصد به جای صنعت و کشاورزی، گفت: «آمارهای غیررسمی از ضریب نفوذ ۸۰ درصدی اینترنت در کشور حکایت دارد و این در حالی است که متوسط استفاده از اینترنت در دنیا ۴۶ درصد است. درهمین حال این آمارها از وجود ۴۰ میلیون گوشی هوشمند در کشور حکایت دارد».


رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد اضافه کرد: «۵۳ درصد مردم ایران حداقل عضو یک شبکه اجتماعی هستند و ۷۲ درصد جوانان ۱۸ تا ۲۹ سال در این شبکه‌های اجتماعی عضویت دارند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که به صورت میانگین ایرانی‌ها پنج تا نه ساعت در روز در شبکه‌های اجتماعی حضور دارند و میانگین این حضور در دنیا ۱۶ ساعت در ماه است».


۱۴ میلیارد ساعت صرف بازی می‌شود


وی گفت: «پیش‌بینی می‌شود تا ۴ سال دیگر، میانگین حضور در شبکه‌های اجتماعی در دنیا به ۱۲۰ ساعت در ماه رشد پیدا کند».


موسویان با بیان اینکه ۲۰ میلیون کاربر گیم در کشور وجود دارد، گفت: سالانه بالغ بر 14/6 میلیارد ساعت صرف بازی‌های رایانه‌ای و موبایل در ایران می‌شود.


مشاور وزیر ارشاد با تاکید بر ظرفیت بالقوه بازار فناوری اطلاعات ایران برای سرمایه گذاری به هشت برابر شدن ظرفیت پهنای باند کشور طی سه سال اخیر اشاره کرد و گفت: «هم‌اکنون وبگاه‌های پربازدید در ایران، متعلق به وبگاه‌هایی است که در داخل ایران، میزبانی می‌شود و بعد از وب سرورهای ایرانی، سایت‌های ایرانی که در آمریکا میزبانی می‌شوند در رده دوم قرار دارند».


علاقه ایرانی‌ها به جست‌وجوی «خبر» در فضای مجازی


وی در مورد پرمخاطب ترین محتواهای سایت‌های ایرانی نیز گفت: «کاربران ایرانی به ترتیب از وبگاه‌های ارائه کننده خبر، تبلیغات، بازی و نرم‌افزار، شبکه‌های اجتماعی و محتوای آموزشی، استقبال می‌کنند».


موسویان خاطرنشان کرد: «این آمار نشان می‌دهد مردم به سمت فرهنگی شدن و ارتقای سواد رسانه‌ای در حال حرکت هستند و بررسی منابع داده‌ای از پرمخاطب ترین محتوای دیجیتال نیز نشان می‌دهد که علاوه بر استفاده از گوگل و یوتیوب، ایرانی‌ها بیشترین عضویت را در شبکه‌های اجتماعی تخصصی دارند».


ایرانی‌ها بیشترین مخاطبان «لینکدین»


رئیس مرکز رسانه‌‌های دیجیتال ادامه داد: «کاربران ایرانی بیشترین عضویت را در شبکه اجتماعی لینکدین در میان کشور‌های منطقه دارند و این نشان از آن دارد که کاربران ایرانی به دنبال تخصص هستند. در همین حال بیشترین رجوع به نرم‌افزار‌های کاربردی و نقشه در میان سرویس‌‌های خارجی، از علاقه آنها به محتوای فرهنگی حکایت دارد».


وی با اشاره به وجود این ظرفیت و فاصله سهم ایران در بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات جهان، تصریح کرد: «نگاه کلی به بودجه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور نشان می‌دهد که رقم اعتبارات ICT به ۲ درصد کل بودجه رسیده و این در بودجه سال ۹۳ حدود 1/6 برابر بوده است اما تا رسیدن به ۲۰ درصد مانند سایر کشورها، فاصله زیاد است».


ایجاد شبکه همکاری کسب و کار فناوری اطلاعات در خانه‌های فرهنگ


موسویان با انتقاد از سهم کم تولید محتوا در بودجه کشور، گفت: «جایگاه ایران در رتبه بندی خدمات الکترونیم و تولید محتوا مطلوب نیست».


وی از تشکیل شبکه همکاری فعالان کسب و کارهای تولید محتوا در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات بر بستر ۴۰۰ خانه فرهنگ دیجیتال خبر داد.


رئیس مرکز رسانه‌های دیجیتال از افزایش سرعت شبکه‌سازی مجازی با ایجاد « شبکه ابر فرهنگ» تا ۹۰ برابر خبر داد و در زمینه حمایت از پروژه‌های این بخش گفت: «تنها ۲۳ درصد از حمایت‌های انجام شده به هدف رسیده و ۶۷ درصد از حمایت‌های انجام شده از بخش خصوصی، محقق نشده است».


انتهای پیام/

ارسال نظر