صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۷ - ۳۱ تير ۱۳۹۵
در نشست مشترک با اتاق اصناف استان قم؛

لاریجانی:‌ تصویب طرح های ضد ایرانی در آمریکا با روح توافق ناسازگار است

رئیس مجلس گفت: کشور یک دوره سخت را سپری کرد و هنوز هم در دالان آن قرار داریم البته نهایت دشمنی غرب در برابر انقلاب اسلامی اعمال تحریم علیه ایران بود و در این دوران تحریم‌های گسترده و ناجوانمردانه‌ای را علیه ملت  اعمال کرد که هدف آنها شکست ملت ایران و ایستادگی نکردن در برابر آرمان‌ها بود.
کد خبر : 103744

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ظهر امروز -پنجشنبه 31 تیرماه- در نشست مشترک با اتاق اصناف استان قم، با اشاره به مشکلات کشور در دوره تحریم‌های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی اظهار کرد: آنها در این مسیر موفق نشدند و این مسئله یک لفاظی است که غربی‌ها اعلام می‌کنند که تحریم‌ها در مسائل و امور تأثیر گذاشته است.


وی ادامه داد: بعد از آنکه غربی‌ها در مسیر اعمال تحریم‌ها به موفقیت نرسیدند راهی را برای مذاکره با جمهوری اسلامی باز کردند و شاهد بودیم که آنها بارها و به کرات درخواست مذاکره با کشورمان را مطرح کردند و حتی در این مسیر رئیس جمهور آمریکا در دو نامه درخواست برای مذاکرات را مطرح کرد و در نهایت مذاکرات صورت گرفت و هدف ما در این مسیر حفظ و ارتقاء تحقیق و توسعه و رفع تحریم‌های ظالمانه بود.


لاریجانی افزود: مذاکرات در این مسیر پیش رفت و به نتیجه رسید و حتی در مجلس و شورای عالی امنیت ملی نیز بحث شد و در نهایت نیز رهبر معظم انقلاب نتایج را در نامه ای اعلام کردند و ایران از آن زمان تا کنون به تعهداتش پایبند بوده است البته براساس فرمایشات رهبری تا زمانی که دیگران به این توافق پایبند باشند ما نیز متعهد به آن هستیم و حتی آمانو در گزارش اخیر خود پایبندی جمهوری اسلامی به تعهدات در برجام را تأیید کرده است و این مسئله انصافاً یک کارنامه خوب برای کشورمان است.


رئیس مجلس تصریح کرد: در روند اجرای برجام غربی‌ها و طرف‌های مقابل برخی از امور وتعهدات را انجام داده ولی در اجرای برخی مسائل بازی درآوردند به طور مثال پس از اجرای برجام میزان فروش نفت ایران از یک میلیون بشکه به دو میلیون بشکه رسیده است و برخی مسائل نیز مانند تبادل آب سنگین و اورانیوم غنی شده صورت گرفت اما محور اصلی توافق هسته ای رفع تحریم‌ها بود.


وی ادامه داد: در بحث رفع تحریم‌ها در شرایط کنونی تنها بانک‌های درجه سه و چهار کشورها کار انجام می‌دهند و بانک‌های بزرگ اقدامی نمی‌کنند که این اشکال اصلی این مقوله است.


لاریجانی با تاکید بر اینکه اقدامات دستگاه قانون گذاری آمریکا در تصویب طرح‌های ضد ایرانی با روح توافق هسته ای ناسازگار است گفت: تا کنون حدود 52 قطعنامه و طرح ضد ایرانی در کنگره آمریکا مطرح شده که 3 طرح در این میان به نتیجه رسیده است البته کاخ سفید اعلام کرده که این تحریم‌ها را وتو می‌کند اما اقدامات کنگره و سنای آمریکا در تصویب تحریم فشار روانی را بر کشورهای دنیا وارد می‌کند تا آنها از سرمایه گذاری در کشورمان اجتناب کنند.


وی ادامه داد: در حین مذاکرات و توافق هسته ای شاهد بودیم که هیات‌های بزرگ خارجی برای مذاکره به ایران سفر کردند و قطعا این سفرها و مذاکرات به هیچ وجه تصنعی نبود از این رو مانع اصلی در این حوزه این بود که آمریکاها فضایی را به وجود آوردند که کشورهای بزرگ برای سرمایه گذاری در ایران هراس داشته باشند.


لاریجانی با تاکید بر اینکه تحریم‌های علیه ایران باید درعمل لغو و برداشته شود گفت: رفتار کنگره، سنا و برخی از مسئولان آمریکایی برای این بود تا فضای ریسک اقتصادی بالا برود که قطعا این اقدامات خلاف توافق هسته ای است زیرا در برجام آمده که طرف‌های مقابل باید برای سرمایه گذاری در ایران مشوق‌هایی را ایجاد کنند که از هر عملی برخلاف این موضوع اجتناب کنند.


وی تأکید کرد: در شرایط کنونی باید از راه‌های موجود با این اقدامات آمریکا مقابله کرد البته در برجام راه‌های مقابله ای تعبیه شده و حتی در قانون مجلس نیز راهکارهایی وجود دارد که باید پیگیری شود همچنین دستگاه دیپلماسی نیز باید در حوزه خارجی این مسائل را پیگیری کند تا غربی‌ها به تعهداتشان جامه عمل بپوشانند.


رئیس مجلس بااشاره به اهمیت حوزه داخلی در شرایط پسابرجام گفت: در این رابطه حتی می‌توان گفت که بخش داخلی از حوزه خارجی و اقدامات آنها اهمیت بیشتری دارد زیرا ما امروز شاهد اعمال یک تحریم درونی و داخلی هستیم و قطعا بخش‌های اداری باید برای رفع آن تلاش و برنامه ریزی کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر