صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۲۵ - ۳۰ تير ۱۳۹۵
در کمیسیون دائمی شورای عتف مطرح شد:

وحید احمدی: آیین‌نامه اجرای نظام پایش و ارزیابی علم و فناوری در حال بررسی است

صد وچهل و سومین کمیسیون دائمی شورای عتف بعد از ظهر امروز با حضور دکتر وحید احمدی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم و تحقیقات برگزار شد.
کد خبر : 103595

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه آنا، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در جمع خبرنگاران به دو بحث اصلی کمیسیون دائمی شورای عتف اشاره کرد و گفت: «بررسی اساسنامه سازمان عامل علم و فناوری استان یزد و ارائه آیین‌نامه اجرای نظام پایش و ارزیابی علم و فناوری و نوآوری کشور محورهای اصلی جلسه امروز بود.»


او ادامه داد: «یکی از کارهای اساسی که شورای عتف در دو سال گذشته انجام داده، تدوین اساسنامه سازمان عامل، هیات اجرایی و همه قوانین و مقررات مربوط به توسعه مناطق ویژه بوده که این اساسنامه نیز تصویب شده است. خوشبختانه اداره مناطق ویژه و احکام همه رؤسا و پست‌های سازمانی نیز صادر شده است و طبق ابلاغیه دولت، سازمان عامل مدیریت توسعه منطقه ویژه را برعهده دارد که باید ترکیب غیردولتی داشته باشد و مانند اساسنامه موسسه‌های غیردولتی و خصوصی عمل کند.»


احمدی افزود: «در این ابلاغیه، سهم دولت نباید از 49درصد بالاتر باشد. امروز در این جلسه پیشنهاداتی از این مناطق ویژه برای اصلاح این اساسنامه مطرح و مقرر شد کمیسیون حقوقی شورای عتف موضوعات را بررسی و پیشنهادات در کمیته راهوری که اعضای آن امروز مشخص شدند، بررسی شود. فرآیند ارزیابی این پیشنهادات حدود دو ماه طول می‌کشد.»


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم یادآوری کرد ایران مرجع رسمی برای تدوین شاخص‌های علم و فناوری و آمار آن ندارد. او گفت: «آیین‌نامه‌ای در رابطه با همان‌ موضوع قبلی و مشخص کردن شاخص‌های علم و فناوری از سوی شورای عتف تدوین شده تا بتوان حوزه علم و فناوری را پایش و ارزیابی کرد. این موضوع همان وظیفه اصلی شورای عتف است.»


او افزود: «خوشبختانه حدود دو ماه پیش شرح وظایف شورا ابلاغ شده و در راستای وظیفه قانونی شورا این آیین‌نامه تدوین شده است. در این آیین‌نامه ترکیبی از دستگاه‌ها و نمایندگان آن‌ها با شرح وظایف و چگونگی تعیین شاخص‌های علم و فناوری دیده شده‌اند. در ابتدا باید شاخص‌ها مشخص و بعد آمارگیری انجام شود. برخی از این شاخص‌ها بین‌المللی و برخی هم بومی تعیین شده‌اند.»


احمدی به مشکلات کشور در تعیین شاخص‌های علم و فناوری اشاره کرد و گفت: «سعی کردیم بر برنامه‌های مختلف و با برنامه‌هایی که بتوان شاخص‌ها را ارزیابی کرد، این مشکل را حل کنیم. این آیین‌نامه فعلا در کمیسیون امروز شورای عتف تصویب شده و برای بررسی به شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهد رفت.»


معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم 11 محور اصلی را برای تعیین شاخص‌ها در این آیین‌نامه برشمرد و گفت:‌ «آموزش عمومی و حرفه‌ای، آموزش عالی، منابع انسانی و نیروی کار علم و فناوری، منابع مالی علم و فناوری، ترویج علم و فناوری و نوآوری، ایجاد زیرساخت‌ها، دستاوردهای اقتصادی، محیط و چارچوب نهادی، شبکه‌سازی و تعاملات و فرهنگ و ارزش‌های اسلامی در علم و فناوری از محورهای اصلی تعیین شاخص‌ها هستند که باید بررسی شوند. این آیین‌نامه ساختار و سازوکار این شاخص‌ها را تعیین خواهد کرد.»


او افزود: «در راستای این موضوع کارگروهی از دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف تشکیل شده که به این مساله رسیدگی خواهد کرد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر