صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۶ - ۲۹ تير ۱۳۹۵

رباتی حاصل از ترکیب عضلات اسب دریایی و پرینتر سه‌بعدی

دانشمندان با استفاده از عضلات یک بی‌مهره دریایی توانستند رباتی بسازند که در مقابل تغییرات ناگهانی دما و شوری آب بسیار مقاوم است.
کد خبر : 103204

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از پاپیولار ساینس، ساخت ربات‌ها با الهام از انواع موجودات مختلف، گامی‌ است که سال‌هاست برداشته شده و جانوران بی‌جان مختلفی از سگ و اسب گرفته تا دلفین، از روی نمونه طبیعی آنها ساخته شده است و با نیروی مکانیکی کارهایی انجام داده‌اند اما «اسب‌دریایی رباتیک» یک ایده و کار تازه است.


محققان دانشگاه «وسترن ریزرو» در کالیفرنیای آمریکا موفق شدند با استفاده از عضلات اسب دریایی و افزودن چند قطعه که با استفاده از پرینتر سه‌بعدی ساخته شده بود، رباتی بسازند که می‌تواند به سوی جلو شنا کند.


در این روش آنها قطعات لازم برای سوار شدن عضلات روی هم‌دیگر و اتکا را با پرینتر سه‌بعدی ساختند و سپس عضلات را به آنها متصل کردند. در مقابل شوک الکتریکی مناسب، این عضلات واکنش انقباض و انبساطی نشان می‌دهند و به سوی جلو شنا می‌کنند. به گزارش آنا، علت انتخاب اسب دریایی این است که این جاندار در مقابل تغییرات شدید و ناگهانی دمای محیط و شوری آب، بسیار مقاوم است و می‌تواند تقریبا در هر محیطی زنده بماند.


اهدافی که تیم تحقیق برای ربات خود در نظر گرفته‌اند، انجام ماموریت‌های دشواری مانند تشخیص محل نشتی در تأسیسات زیرآبی نفت و گاز یا جست‌وجوی جعبه سیاه هواپیماها در محیط‌های سخت زیر آبی‌ است.


این تیم برای این‌که به بهترین نتایج در محیط خود دست یابد، اسب دریایی مورد نظرش را از آب‌های اقیانوسی در سواحل اطراف کالیفرنیا گرفت تا بتواند نتایج را در منطقه خودش تعمیم دهد. به‌طور حتم تا دست‌یابی به اهداف تعیین‌شده برای این بیوربات، راه درازی در پیش است و نخستین گام لازم این است که سرعت شنای این محصول را از 0/4 سانتی‌متر در دقیقه، افزایش دهد.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا




انتهای پیام/

ارسال نظر