صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۱ - ۲۹ تير ۱۳۹۵

شکار زباله‌های فضایی به روش ماهیگیران

آژانس فضانوردی اروپا ایده جاه‌طلبانه خود را درباره شکار و نابودی ماهواره از کار افتاده در سال ۲۰۲۳ اعلام کرد.
کد خبر : 103166

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از مهر، این آژانس فضانوردی قصد دارد که با بهره‌گیری از یک مکانیسم پیچیده، ضمن به دام انداختن یکی از ماهواره‌های سرگردان و از کارافتاده خود در مدار زمین، آن را به سمت اتمسفر بکشاند و در آنجا نابود کند. این اتفاق قرار است در سال ۲۰۲۳ روی دهد.


در صورتی که این روش با موفقیت انجام شود آنگاه می‌توان امیدوار بود که انبوه زباله‌های فضایی سرگردان در اطراف زمین را به روشی مشابه از میان برد.


این مأموریت تحت عنوان «e.DeOrbit» و به عنوان بخشی از ابتکار عمل پاکسازی فضایی آژانس فضانوردی اروپا (ESA) انجام خواهد شد.


در این مأموریت قرار است یکی از ماهواره‌های ESA که هم‌اکنون در مدار پایین و به طور سرگردان به دور زمین می‌چرخد با استفاده از سیستم فضایی مخصوصی که به بازوی روباتیکی مجهز است شکار شود و پس از قرار گرفتن در وضعیتی مناسب، توسط یک شبکه توری به سوی اتمسفر زمین هدایت شود.


این مأموریت پیچیدگی‌های خاص خود را دارد زیرا باید فاکتورهای مختلفی از جمله سایر زباله‌های فضایی سرگردان و سرعت آن را در نظر گرفت.


ESA امیدواری‌های زیادی به موفقیت این پروژه دارد که در این صورت راه برای به کارگیری آن در پاکسازی اطراف زمین از انبوه زباله‌های فضایی هموار می‌شود.


هم‌اکنون بیش از ۲۹ هزار قطعه زباله فضایی به بزرگی بیش از ۱۰ سانتی‌متر در اطراف زمین شناور هستند که همواره عاملی نگران کننده برای سلامت سایر سیستم‌های فضایی فعال محسوب می‌شوند.


انتهای پیام/

ارسال نظر