صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۲ - ۲۸ تير ۱۳۹۵

راه‌اندازی نخستین ردیف گازی فازهای ٢٠ و ٢١

سرپرست طرح توسعه فازهای ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی گفت: نخستین ردیف گازی پالایشگاه این فازها هم اکنون آماده راه‌اندازی موقت با گاز ترش فازهای ٦ تا ٨ پارس جنوبی است.
کد خبر : 102918

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شانا، علیرضا عبادی در گردهمایی معاونت امور توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران با مجریان پروژه های غرب کارون، پارس جنوبی و نفت خزر، با تشریح روند اجرای طرح توسعه ای این فازها گفت: این فازها در مرکز میدان گازی پارس جنوبی و بهترین منطقه از این میدان واقع شده اند و امسال به بهره برداری می رسند.


وی با بیان این که فازهای ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی از جمله طرحهای معروف به ٣٥ ماهه بود، ادامه داد: قرار بود این طرح ٣٥ ماهه اجرایی شود اما با الحاقیه های قراردادی، مدت زمان آن به ٧٧ ماه و مبلغ قرارداد هم به ٤,٥ میلیارد دلار افزایش یافت.


سرپرست طرح توسعه فازهای ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی با اشاره به بخشهای حفاری، ساخت سکوها، خطوط لوله و پالایشگاه خشکی برای اجرای این فازها، گفت: در مجموع با حفاری ٢٢ حلقه چاه این فازهای پارس جنوبی، ٥٧ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه می شود.


به گفته وی، طرح توسعه این فازها هم اکنون از پیشرفت ٨٨,٥ درصدی برخوردار بوده و قرار است نخستین ردیف گاز این فاز به صورت موقت با گاز ترش فازهای ٦ تا ٨ راه اندازی شود.


عبادی با اشاره به نصب سکوی فاز ٢١ طی هفته آینده در صورت مساعد بودن شرایط جوی، ادامه داد: سکوی فاز ٢٠ نیز شهریورماه به سمت موقعیت خود در خلیج فارس حمل می شود. به گفته وی در مجموع ١٠ هزار و ٥٠٠ نفر در اجرای فازهای ٢٠ و٢١ مشغول به فعالیت هستند.


وی از جمله دلایل طولانی شدن اجرای پروژه را چالشهای مالی و تحریمها اعلام کرد وافزود: براساس قرارداد، این طرح باید ٣٥ ماهه اجرایی می شد که با الحاقیه این مدت زمان افزایش یافت در نتیجه مبلغ قرارداد نیز به فراتر از آنچه که در قرارداد آمده بود رسید.


عبادی تحمیل هزینه ناشی از تحریم مانند انتقال ارز، خرید از واسطه ها، تحویل ندادن کالاهای خریداری شده به دلیل تحریمها، افزایش قیمت اقلام از سوی سازندگان و تحمیل هزینه اضافی به دلیل حضور نداشتن سازندگان خارجی را از مشکلاتی دانست که طی سالهای اخیر پروژه با آن درگیر بوده است.


وی افزود: با این حال با اجرای برجام شاهد تسهیل ورود بسیاری از کالاهای سفارش داده شده هستیم.


انتهای پیام/

برچسب ها: پارس جنوبی
ارسال نظر