نصب موفق سکوی ١٩A پارس جنوبی
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شانا، عملیات نصب سکوی ١٩A پارس جنوبی که از ساعت ٢١ و ٢٠ دقیقه دیشب (شنبه، ٢٦ تیرماه) آغاز شده بود با ثبت رکورد ٢ ساعت در ساعت ٢٣ و ٢٠ دقیقه با موفقیت انجام شد، پیشبینی میشود عملیات تکمیلی نصب سهشنبه این هفته به پایان برسد.
براساس پیشبینیهای اولیه انتظار میرفت که در طول سه ساعت سکوی ١٩A در موقعیت خود نصب شود که متخصصان شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی و نفت وگاز پارس موفق شدند با ثبت رکورد ٢ ساعت، عملیات نصب این سکوی ٢ هزار و ٧٥٠ تنی را با موفقیت انجام دهند.
برداشت گاز از فاز ١٩ پارسجنوبی که معادل ٢ فاز استاندارد پارسجنوبی بوده به دلیل قرار گرفتن در بلوک مرزی این میدان مشترک اهمیت بالایی دارد؛ با بهرهبرداری از این فاز، ٢ میلیارد فوت مکعب معادل ٥٦ میلیون مترمکعب به ظرفیت برداشت گاز از این میدان مشترک گازی اضافه میشود.
بارگیری سکوی ١٩A پارسجنوبی با ظرفیت ٥٠٠ میلیون فوت مکعب، ٢٩ خردادماه امسال آغاز شد و عملیات مهاربندی آن سوم تیرماه پایان یافت، حمل این سکو نیز به همراه سکوی فاز ٢١ به صورت همزمان با شناور ابوذر ١١٠ انجام شد. چهارشنبه هفته گذشته (٢٣ تیرماه) این شناور از عسلویه به سمت موقعیت فازهای ١٩A و ٢١ حرکت کرد تا با مساعد شدن شرایط جوی در موقعیت خود نصب شود.
شناور اوشنیک ٥٠٠٠ که در مالکیت شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی قرار دارد، با قرار گرفتن در کنار شناور ابوذر ١١٠، عملیات نصب سکوی ١٩A پارس جنوبی را با موفقیت انجام داد.
با انجام عملیات مقدماتی نصب سکوی ١٩A، عملیات بریدن و جدا کردن مهاربندی سکو از روی شناور ابوذر ١١٠ انجام شده و پس از آن شناور اوشنیک ٥٠٠٠ که جرثقیلی با وزن پنج هزار تن است، سازه را از روی شناور حامل برمیدارد و روی جکت قرار میدهد.
سکوی ١٩A پارس جنوبی که نخستین سکو از فازهای در دست اجرای شرکت تاسیسات دریایی است، یکی از کامل ترین سازه ها با ٩٨ درصد پیشرفت است که به دریا منتقل شده و هم اکنون عملیات تکمیلی نصب آن در حال انجام است.
براساس این گزارش، از جمله فعالیتهای عملیات تکمیلی نصب میتوان به جوشکاریهای اصلی (سکو به جکت)، بریدن قطعات اضافی، نصب پل اصلی و جوشکاری آن، رنگ آمیزی قطعات باقیمانده، باز کردن داربستها و انجام عملیات مساحی Post Survey اشاره کرد.
متخصصان شرکت تاسیسات دریایی معتقدند عملیات حمل ٢ سازه عظیم (سکوهای ١٩A و ٢١) در یک نوبت حمل دریایی برای انجام عملیات نصب حساسیتی بسزا داشته و نیازمند هماهنگیهای قابل توجه و پذیرش ریسکهای زیادی است که با پذیرش ریسک از سوی پیمانکار، این عملیات با موفقیت پایان یافته است.
با اجرای فاز ١٩ پارسجنوبی، روزانه ٥٦,٦ میلیون مترمکعب گاز غنی، ٧٥ هزار بشکه میعانات گازی، سالانه ١.٠٥ تن گاز مایع ال پی جی و روزانه ٤٠٠ تن گوگرد تولید خواهد شد.
میدان گازی پارسجنوبی، با دارا بودن ١٤,٢ هزار میلیارد مترمکعب گاز درجا معادل هشت درصد کل ذخایر گازی جهان و ٤٧ درصد ذخایر گازی شناخته شده کشور، ١٩ میلیارد بشکه میعانات گازی، ٧.٥ میلیارد بشکه نفت خام در لایه های نفتی و وجود بزرگترین منبع هلیوم، از نظر ارزش اقتصادی دارای جایگاه بینظیری در اقتصاد ملی کشور است.
انتهای پیام/