ژاپنیها اسکلت و عضلات انسان را برای رباتها ساختند + ویدئو
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Engaget، اگر تا امروز رسیدن به فیلم ترمیناتور و رباتهایی که از اندامهایی شبیه به انسان بهره میگیرند یک رویا بود، اکنون محققان در مؤسسه تکنولوژی توکیو این رویا یا شاید کابوس را به واقعیت نزدیک کردهاند.
دانشمندان ژاپنی نوعی بافت با استفاده از میکروفیلمانها یا ریزرشتهها ساختند که با افزوده شدن به یک اسکلت رباتیک، به آن توانایی حرکتی شبیه به توانایی انسان میدهد.
ریزرشتهها یا رشتههای اکتین، باریکترین رشتههای چارچوب یاخته هستند. ریزرشتهها از بسپارهای خطی پروتئینی به نام اکتین ساخته شدهاند که بسیار خمشپذیر و نسبتا سخت و نیرومندند.
این میکروفیلمانها با استفاده از خاصیت انقباض و انبساطی درست شبیه به آنچه در عضلات انسان رخ میدهد، میتوانند اسکلت را به حرکت درآورند.
این حرکات در ناحیه بازو، صورت و پا کاملا شبیه به انسان انجام میشود اما عضلات مصنوعی بهکار رفته، هنوز توانایی لازم برای استقلال خود را ندارند و اسکلت مصنوعی برای راه رفتن نیازمند کمک دیگری است.
خاصیت انقباض و انبساط عضلات در انسان موجب کشیدهشدن و رها شدن استخوانهای هر بخش میشود که توانمندیهای حرکتی مختلفی را برای ما ایجاد میکند.
در بیولوژی انسانی، اصطلاحا هیچ عضلهای، استخوان اتکای خود را هول نمیدهد و تمام کارآیی عضلات در زمان کشیدن استخوان است. زمانی که نیازی به کار عضله نباشد، این بافت از صرف انرژی برای انقباض خودداری میکند و در نتیجه انرژی واردشده در جهت مقابل، موجب انبساط بافت میشود. دانشمندان ژاپنی با استفاده از این ویژگیها توانستهاند روشی بیافرینند که شاید آینده رباتهای انساننما و آینده دانش تولید اندامهای مصنوعی را به شدت تغییر دهد.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
دانلود فایل صوتی
انتهای پیام/