طراحی و ثبت اسپری گیاهی دندان میرو از سوی محققان دانشگاه آزاد اسلامی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، رقیه رضایی گیگلو، استاد و محقق دانشگاه آزاد اسلامی و عضو باشگاه پژوهشگران جوان درباره این اسپری گفت: «اسپری گیاهی دندان میرو، با عملکرد بیحس کننده، ضدالتهاب، خوشبو کننده دهان و دندان، ترکیبی از میخک، پنیرک و نعناع است که برای اولین بار به صورت اسپری و کاملا گیاهی ثبت و نمونهسازی شده است.»
عضو باشگاه پژوهشگران جوان افزود: «با جایگزین شدن این اسپری گیاهی به جای مسکنها و آنتیبیوتیکهای شیمیایی بخصوص در کشور ما که منبع غنی از گیاهان دارویی است، میتوان به درمان عفونت و التهاب لثه و درد دندان کمک شایانی کرد.»
رضایی گفت: «مسکنهای گیاهی دندان موجود در بازار بصورت قطره و دهانشویه و صرفا مسکن هستند، اسپری گیاهی میرو برای اولینبار به شکل اسپری ثبت شده که این خود یک مزیت است؛ چرا که استفاده از این شکل دارویی برای افراد سالمند و کودکان خیلی راحت است و علاوه بر مسکن بودن میتواند عفونتها را درمان کند و خوشبوکننده دهان و دندان باشد.»
این محقق و استاد دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «ورود این اسپری در عرصه تولید میتواند گامهای موثری در التهاب و عفونت لثه و مسکن دندان بدون هیچگونه عوارض ناشی از ترکیبات شیمیایی آن باشد.»
مینا بابازاده فرخران، دانشآموخته و محقق دانشگاه آزاد اسلامی و عضو باشگاه پژوهشگران جوان به خواص درمانی این اسپری اشاره کرد و افزود: «میخک به دلیل داشتن یک ماده شیمیایی بسیار قوی بنام اوژنول نه تنها خاصیت بیحس کننده دارد بلکه سبب مهار اعصاب و توقف درد و موجب مهار هدایت پیامها از گیرندههای حسی درد بطور محیطی میشود.»
او افزود: «همچنین میخک با مهار التهاب و تاثیر بر مسیر درد به صورت مرکزی موجب تسکین درد مزمن میشود و با مهار مسیرهای سیکلواکسژناز در بیماری التهابی موثر است. اثرات عصاره پنیرک عمدتا مربوط به موسیلاژ و آنتوسیانتین آن است که یکی از مهمترین داروهای ضد التهاب و ضدعفونی کننده است.»
بابازاده افزود: «نعناع دارای مادهای بنام منتول دارای خاصیت آنتی اکسیدانی، آرامبخش و ضد درد است، همچنین بر اساس نتایح حاصل از مطالعات انجام شده در حیوانات، منتول با فعال کردن سیستم اپیوئید درون زاد و یا حدودی با اثر بیحسکننده موضعی بدون داشتن خواص ضدالتهابی، اثرات ضد درد را ایجاد و بدلیل بو و عطر بسیار نافذی که دارد در اسپری دندان میرو بعنوان خوشبو و خوشطعمکننده دهان استفاده شده است.»
انتهای پیام/