صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۷ - ۲۶ تير ۱۳۹۵

توضیحات نماینده شادگان درباره تحصن در استانداری خوزستان

نماینده شهرستان شادگان در مجلس در یادداشتی به بیان نکاتی درباره تحصن خود در استانداری خوزستان پرداخته است.
کد خبر : 101911

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از خانه ملت، توضیحات مجید ناصری‌نژاد به این شرح است:


«بسم الله الرحمن الرحیم


در رابطه با تحصن صورت گرفته در استانداری خوزستان، هرچند مساله برای اهالی خوزستان و علی الخصوص مردم جنوب خوزستان مشخص بوده، اما با توجه به انعکاس وسیع خبر این تحصن در سطح کشور، لازم می‌دانم نکاتی را جهت تنویر افکار عمومی عرض کنم:


1. اولین نامه اینجانب در سمت نمایندگی مجلس مردم عزیز شهرستان شادگان، در سال 1383 -مجلس هفتم- در ارتباط با مسئله آب شرب و کشاورزی شهرستان شادگان به آقای بی طرف -وزیر نیروی دولت هشتم- بود و در دو دوره مجلس هفتم و هشتم از تمامی راه‌های ممکن جهت حل مشکل آب شرب و کشاورزی شهرستان شادگان و به طبع آن دیگر شهرستان‌های جنوب خوزستان بوده است استفاده کرده ام. اینجانب و دیگر نمایندگان استان خوزستان علاوه بر صدها جلسه با مسئولین کشوری و استان وزارتین نیرو و کشاورزی، مسیولین آب و فاضلاب شهری و روستایی، استانداران و شورای تامین استان ، بازدید‌های میدانی با حضور مسئولین مختلف کشوری، از تمامی ابزارهای قانونی مجلس اعم از تذکر کتبی، سوال و استیضاح وزیر نیرو استفاده کرده ایم. استیضاح آقای نامجو، وزیر نیروی دولت دهم، یکی از تلاش‌ها برای رفع مشکل آب در دوره‌های گذشته بوده است. ما حصل این تلاش‌ها، رسیدن به تعادل در تقسیم آب در سالهای 89 و 90 بود که متاسفانه در حال حاضر مصوبات آن دوره اجرا نمی‌شود.


2.در مجلس دهم و از اسفند ماه 94، بازهم اولین پیگیری‌های بنده و دیگر نمایندگان استان خوزستان در زمینه مساله آب بوده است. جلسات متعدد با مسئولین استانی و کشوری، تاکنون به نتیجه و حل مشکل به صورت اساسی و دائمی منجر نشده است. اینجانب در این مدت، در تمام سخنرانی‌ها چه در مجلس چه در استانداری و ... به مساله آب اشاره کردم و در این زمینه بیش از 20 مصاحبه با خبرگزاری‌ها و صدا و سیما انجام شده است، همچنین در ماه گذشته، به وزیر نیرو تذکر کتبی داده شده است، اما صدای ما ظاهرا به جایی نمی‌رسد.


3. اهمیت مساله آب بر کسی پوشیده نیست اما این مساله بسیار حیاتی برای خوزستان و علی الخصوص جنوب خوزستان است، بخش عظیمی از مردم منطقه، کشاورز هستند که در صورت ادامه وضعیت کم آبی، کشاورزان عزیز، بیکار و زمین‌های زراعی و نخلستان‌های خوزستان، به زمین‌های لم یزرع و بایر تبدیل خواهد شد. این اتفاق هم از نظر تبعات اجتماعی فاجعه بار بوده و هم از نظر تبعات زیست محیطی. از طرفی دیگر، با کاهش آب رودخانه‌ها و تالاب‌ها، آب شور دریا به مناطق جنوبی خوزستان راه یافته است که باعث از بین بردن کشاورزی و محیط زیست این مناطق شده است.


4. در زمینه اوضاع آب شرب، کماکان اوضاع واقعا بحرانی است، طرح آبرسانی غدیر که در دولت قبل مصوب شد و طرح‌های تکمیل نشده و در حال حاضر کیفیت و کمیت آب شرب در سطح بسیار پایینی قرارداد و واقعا قابل آشامیدن نیست. مردم محروم خوزستان، از آبادان و خرمشهر گرفته تا ماهشهر و اهواز و شادگان و امیدیه و ... باید برای آبی که گاهی اوقات حتی برای شست و شو مناسب نیست، تعرفه آب شیرین بپردازند و آب آشامیدنی را نیز جداگانه خریداری کنند. این درحالی است که آب پرآب ترین رودخانه‌های کشور، پشت سدهای خوزستان در حال تبخیر شدن است و مردم نیازمند همین آب هستند. تا در این وضعیت قرار نگیرید، نمی‌توانید رنج و محنت مردم این منطقه را درک کنید. با این حال، هر روز برای آب خوزستان مدعی جدیدی پیدا شده و استانهای مجاور و غیر مجاور برای انتقال آب طرح پیشنهاد می‌دهند.


5. شرکت‌ها و کارخانه‌های بزرگ خوزستان مقدار زیادی آب مصرف میکنند و در بسیاری از موارد پساب و فاضلاب خود را بدون حتی تصفیه فیزیکی به رودخانه‌های خوزستان و خلیج فارس وارد می‌کنند و متاسفانه سازمان محیط زیست هم برنامه ی جدی ای برای تصفیه فاضلاب ندارد. در این زمینه نیروهای دانشگاهی و شرکت‌های دانش بنیان مطالعات و کارهای خوبی انجام داده اند، اما شرکت‌ها حاضر به عقد قرارداد و همکاری با این نیروها نیستند. نتیجه تمامی موارد ذکر شده، تشدید بیابان زایی، تشدید پدیده گرد و غبار، مرگ و میر ماهی‌ها، تخریب کامل محیط زیست، بیکاری کشاورزان و در یک کلمه نابودی استان خوزستان می‌باشد.


6. افرادی که تصور میکنند این تحصن سیاسی بوده، یا مسایل فوق را نمی‌دانند، یا دچار بازی‌های سیاسی شده اند. مشکل آب، متاسفانه در هیچ دولتی به صورت کامل حل نشده است و تمامی دولت‌ها در این زمینه، نتوانستند به وعده‌های خود عمل کنند. مردم هم از نمایندگان مجلس انتظار دارند و بیشترین مراجعات به نمایندگان خوزستان در موضوع اشتغال و مساله آب است. تحصن، راه حل مسالمت آمیزی بود برای رساندن فریاد مظلومیت مردم خوزستان به گوش مسئولین، که مردم با انتشار خبر آن، و حمایت در شبکه های مجازی و خبرگزاری ها از آن استقبال کردند و عده ی زیادی خواستار پیوستن به تحصن شده بودند که در مقطع فعلی نیازی به این کار نیست، اما در صورت ادامه وضعیت، چاره ای جز ادامه فعالیت های اینچنینی نیست.


برخی از مشکلات مانند برداشت‌های غیر مجاز، عدم رها سازی آب در زمان مقرر و ... در سطح استان بوده و برای حل آنها نیاز به اراده جمعی استانی است و برخی مشکلات نظیر نوسازی شبکه توزیع، زهکشی و ... نیازمند اختصاص بودجه کشوری است. راه‌حل‌ها و مصوبات در این زمینه چه در استان و چه در سطح کشور مشخص است، اما آنچه دیده نمی‌شود،متاسفانه اراده اجرایی است.


مجید ناصری نژاد


نماینده مردم شریف شهرستان شادگان در مجلس شورای اسلامی و رییس مجمع نمایندگان استان خوزستان


22 تیر 1395-تهران»


انتهای پیام/

ارسال نظر