صادرات 80 درصدی محصولات پتروشیمی شیراز به هند/ آمریکای لاتین مقصد جدید صادرات اوره پتروشیمی شیراز
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، مدیرعامل پتروشیمی شیراز با بیان این مطلب گفت: اغلب اهداف صادرات محصولات تولیدی این مجتمع را کشورهای همسایه، هند، پاکستان، بزریل، آفریقای جنوبی و همچنین اورپا تشکیل می دهند و اکنون در تلاشیم تا بازارهای دیگری مانند کشورهای آمریکای لاتین را به جمع مشتریان اضافه کنیم.
وی در خصوص میزان صادرات شرکت نیز گفت: تا قبل از وارد مدار شدن طرح ۳، حدود ۴۰۰ هزار تن صادرات داشتیم اما با بهره برداری از این طرح ظرفیت صادرات پتروشیمی شیراز به حدود یک میلیون تن رسیده است.
کیانوش کاظمی افزود:از آنجا که محصول تولید شده در واحد سوم اوره گرانول است برای رطوبت بالا مطلوب بوده و بنابراین بدنبال بازارهایی با این مشخصات مانند اروپا، امریکای لاتین و افریقا برای صادرات هستیم و پیش بینیمان این است که سال آینده بتوانیم با زیرساختهای صادراتی که در بندر عباس ایجاد کردیم این اهداف را جامه عمل بپوشانیم.
کاظمی تصریح کرد: انبار جدید مجتمع ۵۰ هزار تن و انبار قدیم حداکثر ۳۰ هزارتن را میتواند ذخیره سازی کند و به منظور اینکه بتوانیم بازار هدف صادراتی داشته باشیم از قبل پیش بینی کردیم که حدود ۱۲۶ هکتار انبار در بندر عباس احداث کنیم تا ۵۰ تا ۶۰ درصد تولید سال در آنجا انبار کنیم و این مزیتی است که در بندر عباس ایجاد شده تا بتوانیم صادرات داشته باشیم.
وی میزان تولید امونیاک را ۲۰۵۰ تن و میزان تولید اوره گرانول را ۳۲۵۰ تن در روز اعلام کرد.
کاظمی مدیرعامل مجتمع پتروشیمی شیراز از واحد سوم اوره و امونیاک پتروشیمی شیراز ضمن تشریح وضعیت به تولید رساندن این مجتمع گفت: ما تاکنون ۵۵۰ میلیون یورو اعتبار ارزی و۴هزار میلیارد ریال برای این طرح هزینه کردهایم.
وی درباره وضعیت تامین آب این مجتمع گفت: ما با مشارکت سازمان آب منطقهای استان فارس ۱۵ کیلومتر و ۳۵ کیلومتر هم خودمان لاین ۴۸ اینچ احداث کردهایم وبا توجه به اینکه اوره امونیاک چهارم نیز در دستور کار ما بوده امکانات لازم برای این بخش (واحد ۴) نیز مهیا شده، ضمن اینکه پیشنهاد دادیم که در طرح فاضلاب نیز شرکت کنیم.
مدیرعامل مجتمع پتروشیمی شیراز با اشاره به اینکه گاز مورد نیاز مجتمع از خط ۴ سراسری تامین میشود، اشتغالزایی طرح را به صورت مستقیم برای ۵۰۰ نفر و برای ۴ تا ۵ هزار نفر نیز غیر مستقیم عنوان کرد.
وی با بیان اینکه در پروژه اوره و امونیاک ما هیچ حادثهای نداشتیم، درباره مباحث مربوط به اچ اسای گفت: واحد پرکلرین به دلیل احتمال مخاطرات سال ۸۸ از سرویس خارج شد و مخازن امونیاک هم چون در زمان جنگ دوبار مورد حمله قرار گرفته تمهیدات لازم برای کنترل اندیشیده شده یعنی مخزن دوجداره است، همچنین مخازن را در ۵۰ تا ۶۰ درصد ظرفیت پر میکنیم و اولین طرح مقاوم سازی را با دو شرکت معتبر در کل صنایع کشور انجام دادهایم.
کاظمی یادآور شد: با توجه به اینکه ما خطرناکترین تولیدات را مثل نیترات و امونیاک داریم لذا سعی میکنیم که تمامی نکات ایمنی با حساسیت بالا اعمال شود.
وی تصریح کرد: ۲۰ سال پیش قراردادی با یک شرکت خارجی داشتیم که مخازن و پتانسیلها را بررسی کردند، ما اولین واحد صنعتی در سطح کشور هستیم که مصوبه شورایعالی شهرسازی را داریم، همچنین ۵کیلومتر حریم خطر تعریف کردهایم کارگروهی در سطح استان مشخص کرده که در اطراف مجتمع چه مکانهایی اجازه توسعه دارند و چه تغییر کاربریهایی باید صورت گیرد و مسائل زیست محیطی هم چندین برابر استاندارد رعایت میشود.
مدیرعامل مجتمع پتروشیمی شیراز میزان تولید امونیاک را ۲۰۵۰ تن و میزان تولید اوره گرانول را ۳۲۵۰ تن در روز اعلام کرد و گفت: ۵۴ درصد از سهام ما متعلق به نفت و گاز پارسیان ۳۲ درصد خلیج فارس و بقیه بیمه بازنشستگی نفت و تامین اجتماعی است.
وی در ادامه خوراک را دغدغه تولیدکنندگان دانست و افزود: وقتی بحث خوراک و سوخت میشود، میبینیم که مجتمع قدیم با صرفهتر از مجتمع جدید است که تکنولوژی بالاتری هم دارد.
مدیرعامل مجتمع پتروشیمی شیراز یادآور شد: الان واحد قدیم ۶۰ درصد سوخت و ۴۰ درصد خوراک ولی واحد جدید ۵۳ درصد خوراک و ۴۷ درصد مصرف میکند یعنی قیمت تمام شده طرح جدید به مراتب بالاتر از طرح قدیم است که چالش ایجاد میکند.
وی همچنین گفت: در پایین دست ۲۵۰ هزار تن در روز متانول تولید میکنیم تولید میکنیم و حتی وادار کردیم که افزایش ظرفیت بدهند لذا اگر بتوانیم زنجیره تولید به پایین دستی داشته باشیم تا شرکتها وارد شوند، پایین دستی را به شرکتهایی که توان کمتری دارند، میسپاریم.
کاظمی در ادامه تصریح کرد: ما تمام فروشمان را مجبور بودیم که برای خرید تجهیزات بکار ببریم و این مسئله مشکلاتی را برای ما حادث کرد.
وی درباره رقابت پذیری رقبای پتروشیمی در منطقه اظهار داشت: ما با کشورهای قطر و عربستان در زمینه کودهای شیمیایی رقابت سختی داریم چون هنوز در خصوص تحریمها و انتقال پول مشکل داریم، ضمن اینکه در کشورهای عربستان، قطر و چین با حالت شناوری که برای قیمت خوراک داشته و همچنین ارتباطاتی که در سیستم بانکی دارند، میتوانند راحتتر به بازارها ورود کنند، ولی ما برای فروش و وارد کردن ارز به داخل کشور هنوز مشکل داریم.
بنا به گفته مدیرعامل مجتمع پتروشیمی شیراز اوره و امونیاک مجتمع به لحظ کیفی در سطح استاندارد و از نظر کمی بعد از پردیس است.
انتهای پیام/