صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در دیدار صمیمانه با مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی و مدیران استان کرمان؛

روایت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی از ثمرات برجام/ آخرین دستاورد آن، همکاری دانشگاه آزاد با کشورهای پیشرفته دنیا در پروژه مهم «ایتر» بود

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: کار دولت در زمینه برجام، مبنایی و درست بوده و مسائل باقیمانده نیز در حال حل شدن است.
کد خبر : 101436

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آیت‌الله اکبر هاشمی‌ رفسنجانی امروز در نشست صمیمانه با مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی و مدیران استان کرمان گفت: «وقت خوبی پیش آمد که تجدید دیداری با مسئولان و شخصیت‌های علمی این استان داشته باشیم. با توجه به ظرفیت‌های موجود می‌توانیم آینده خوبی را برای این استان متصور شویم.»


او ادامه داد: «بخشی از سفر من به کرمان مربوط به دانشگاه آزاد اسلامی است. دانشگاهی که یکی از نیازهای مهم و زیربنایی کشور است که با حمایت امام‌خمینی‌(ره) توانست شکل بگیرد و اکنون به جایی رسیده که نیمی از بار آموزش عالی کشور را بدون وابستگی به بودجه دولتی به دوش می‌کشد. دانشگاه آزاد اسلامی به جایی رسیده که می‌تواند مشکلات عمده کشور را با امکانات و نیروهای متخصص خود رفع کند. در این دانشگاه میدان برای افرادی که می‌خواهند ادامه تحصیل دهند، باز است.»


هاشمی افزود: «بعد از برجام، مشکلی برای کشتی‌های ما در هیچ‌جای دنیا نیست و می‌توانند به راحتی بارگیری کرده و پهلو بگیرند. همچنین مشکلاتی که برای حمل‌ونقل هوایی وجود داشت، تقریبا برطرف شده است.»


او گفت: «باید آرام آرام جلو رفت تا دنیا خیال نکند که به ما امتیاز دادند. زیرا این مساله حق ما بود و عده‌ای بمب هسته‌ای را بهانه کردند و تحریم‌های زیادی را به کشور تحمیل کردند.»


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: «آخرین دستاوردی که برجام برای ما داشت این بود که دانشگاه آزاد اسلامی توانست در یکی از عالی‌ترین صنایعی که در دنیا در حال شکل‌گیری است یعنی ایتر (پروژه همجوشی هسته‌ای بین‌المللی) با کشورهای پیشرفته دنیا شروع به کار کند و در این صنعت سهم داشته باشد. این صنعت برای آینده بشریت بسیار مهم است. نخستین نیروگاه ایتر قرار است در فرانسه با همکاری 7 کشور ایجاد شود. در طراحی این سیستم از سیستم خورشیدی الگوبرداری شده است و به جای شکافت هسته‌ای، از جوش هسته‌ای استفاده می‌شود. ما توانستیم پس از برجام در این مجموعه عضو و همکار شویم.»


او افزود: «اگر این صنعت شکل بگیرد مشکلات محیط‌زیستی تا حدی حل می‌شود. همچنین ما در باشگاه پلاسما از طریق دانشگاه آزاد اسلامی حضور داریم. این صنعت بسیار مهم است که با مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه‌های دولتی فعالیت می‌کند.»


هاشمی افزود: «دولت کار بزرگی کرد و توانست تحریم‌ها را بشکند. این جریان هنوز ادامه دارد. ما همواره از فلسطینی‌ها به عنوان مظلوم‌ترین مردم دنیا و از حزب‌الله که خطر اسرائیل را محدود می‌کند، حمایت می‌کنیم.»


هاشمی رفسنجانی گفت: «انقلاب اسلامی از زمان شکل‌گیری با مشکلات زیادی مواجه بود. هیچ‌کشوری مثل کشور ما درگیر ترورهای مسئولانش نشد. بسیاری از مسئولان نظام و مدیران مهم اوایل انقلاب ترور یا شهید شدند.»


او افزود: «کشور ما امروز موثرترین جنگ را با تروریسم انجام می‌دهد. به عنوان مثال بازگشایی جاده فلوجه برعهده ما بود. جاده‌ای که آمریکایی‌ها با وجود سرمایه‌گذاری‌های گسترده نتوانستند آن را از داعش پس بگیرند. اما متاسفانه امروزه ظلم تبلیغاتی عظیمی علیه ما اتفاق می‌افتد.»


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «متاسفانه بعضی از افراد فکر می‌کنند که مخالفت با برجام کار خوبی است. در حالی‌که دولت بعد از برجام برای کاهش تورم کارهای مثبتی انجام داده است. باید تکیه ما بر مردم باشد، زیرا انقلاب اسلامی تنها با مردم پیروز شد.»


هاشمی رفسنجانی افزود: «بخش عظیمی از امنیت امروز کشور مربوط به این است که مردم به نظام وفادار هستند و نفوذ تروریست‌ها در جایی که مردمش به نظام وفادار باشند، سخت است. در منطقه‌ای که هر روز تعداد زیادی افراد جان خود را از دست می‌دهند و مجروح می‌شوند کشور ما امنیت خود را حفظ کرده است، این امر حاصل همراهی مردم و تلاش نیروهای نظامی است.»


هاشمی به نقدینگی‌های عظیم بانکی در کشور اشاره کرد و گفت: «تا سال گذشته 900هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود داشت. این گنجینه عظیم مانند تیغ دولبه است که یک‌ طرف آن تورم و لبه دیگر آن این است که اگر از نقدینگی به درستی و در قالب تسهیلات برای کارآفرینان استفاده شود، در زمینه تولید راهگشاست.»


او به کارهای مثبت مسئولان در استان کرمان اشاره کرد و گفت: «طرح قلعه‌گنج هم‌اکنون تبدیل به الگو شده است و اگر به همین شیوه در تمام کشور نیروهای توانمند را به صحنه بیاوریم و از طرف دیگر بوروکراسی را کاهش دهیم، می‌توانیم از ظرفیت‌ها به خوبی استفاده کنیم. بانک‌ها باید پول‌ها را به کسانی بدهند که کارآفرینی می‌کنند. به عنوان مثال یکی از بدترین تصمیم‌هایی که گرفته شد این بود که به افراد دارای معوقه تسهیلات ندهند. در صورتی‌که اگر به بدهکاران تسهیلات داده نشود، آنها روز به روز بدهکارتر و ورشکست می‌شوند.»


او افزود: «در زمان تحریم‌ها نمی‌توانستیم صادرات داشته باشیم، اما امروز بازارها باز شده است. وجود دعواهای سیاسی و باندی در کشور اعتماد بیرون را کم می‌کند و این به ضرر کل جامعه است. همه باید برادرانه و خواهرانه دست به دست هم بدهیم و کشور را در مسیر عمران مجدد قرار دهیم.»


هاشمی رفسنجانی گفت: «الگوی استان کرمان ‌می‌تواند برای استان‌های دیگر سرمشق باشد. تدبیر استاندار کرمان بین مدیران استان، بخش‌خصوصی و ائمه جمعه هماهنگی ایجاد کرد و می‌توانیم امیدوار باشیم که آینده خوبی در انتظار استان باشد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر