صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۱۷ - ۲۲ تير ۱۳۹۵

عبدالله جبل‌عاملی از کتاب برگزیده خود به عنوان «کتاب سال ایران» می‌گوید

کتاب «مسجد جامع اصفهان» ترجمه دکتر عبدالله جبل‌عاملی عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) در سی و دومین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران به عنوان کتاب سال، از سوی هیات داوران در شاخه هنر، گروه معماری و شهر سازی، مورد تجلیل قرار گرفت.
کد خبر : 101158

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا؛ در آیین اختتامیه سی و دومین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و بیست ‌و دومین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران که با حضور علی جنتی(وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، سیدعباس صالحی (معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد)، مجید غلامی‌جلیسه (مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب)، حجت‌الاسلام محمدعلی مهدوی‌راد(دبیر علمی این دوره از جایزه کتاب سال)، محسن جوادی (دبیر علمی این دوره از جایزه جهانی کتاب سال) و جمعی از اصحاب فرهنگ و قلم در سالن اجلاس سران برگزار شد کتاب «مسجد جامع اصفهان» به نویسندگی پروفسور ائوجینو گالدیری و ترجمه دکتر عبدالله جبل عاملی عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) توسط هیئت داوران در شاخه هنر، گروه معماری و شهر سازی شایسته تقدیر و مورد تجلیل قرار گرفت.



عبدالله جبل عاملی در باب نحوه نگارش این کتاب گفت: «کتاب «مسجد جامع اصفهان» نشانگر نمونه‌ای از مطالعات و مستند سازی‌های گالدیری است. او در سال‌های آخر حضورش در ایران چندین بار به سفارش ایزمئو برای بررسی وضعیت آثار و انجام کارهای حفاظتی به افغانستان و خصوصا به غزنی سفر کرد که حاصل آن را نیز بصورت گزارش‌هایی مستند از وضعیت آثار تاریخی این منطقه در سال ۱۳۵۷ منتشر کرد. گالدیری برای مرمت بناهای تاریخی شهر اصفهان جایزه معماری آقاخان را دریافت کرد.»


وی افزود: «بخش یا جلد نخست کتاب شامل گزارش مقدماتی مربوط به نخستین مطالعات گالدیری بر این مسجد و عکسبرداری و تصویرسازی ‌های جزء به جزء آن است. در جلد دوم، تاریخ تحولات این مسجد در دوره دوره آل‌بویه ذکر و نقشه کلی و تمام بخش‌های آن تصویرسازی شده است و در نهایت جلد سوم کتاب نیز گزارش علمی از فعالیت‌های مطالعاتی و مرمتی مسجد طی سال‌های ۱۹۷۳ تا ۱۹۷۸ است. مقدمه این بخش به قلم زنده یاد پروفسور اولگ گرابار تاریخ نگار و باستان‌شناس در حوزه هنر و معماری اسلامی، استاد ممتاز دانشکده مطالعات تاریخی موسسه مطالعات آقاخان و دانشگاه هاروارد است.»


لازم به ذکر است کتاب «مسجد جامع اصفهان» سال گذشته موفق به کسب عنوان کتاب فصل ایران شده بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر