سیدحسن خمینی در جمع مهندسان ایرانی پروژه سد و نیروگاه «اوما اویا»ی سریلانکا حضور یافت
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از جماران، حجتالاسلام سید حسن خمینی در پایان این بازدید طی سخنان کوتاهی در جمع مهندسان و کارکنان این پروژه اظهار کرد: از اینکه میبینیم در یک کشور نسبتا دور توانمندی مهندسان ایرانی کار بزرگی را به انجام می رساند، به خود میبالیم و ضمن تبریک به یکایک عزیزان، از تلاش آنان تشکر میکنم.
وی سپس با ذکر این روایت امام صادق(ع) که «برای ما زینت باشید و باعث سرشکستگی ما نشوید»، افزود: زینت بودن برای دین، آیین، اهل بیت(ع) و کشور صورتهای مختلفی دارد، اما امروز اینکه توانمندی تکنولوژیک، علمی و مدیریت ما کاری با عظمت را که در قیاس خود بزرگترین کار مهندسین ایرانی در طول تاریخ در خارج کشور است، یک زینت و عمل به دستور ائمه اطهار(ع) است؛ لذا قصد قربت کنید و دوستان خود را به این امر تشویق کنید که از این کار به عنوان یک تزیین و تعالی برای نام کشور عزیز و آیین مقدس مان استفاده کنید.
یادگار امام خطاب به مهندسان و کارکنان پروژه «اوما اویا» یادآور شد: روزگاری سردمداران کشور ما هنگام ملی کردن صنعت نفت میگفتند «ایرانی لوله هنگ هم نمیتواند بسازد» و راه اندازی کوچکترین صنعت را نیز باید در اختیار خارجیها میگذاشتیم، اما امروز در این سوی شبه قاره هند ایرانیها کاری را انجام میدهند که شرکتهای بزرگ دنیا انجام میدهند؛ لذا به خود ببالید و با کار بزرگ تان باعث افتخار کشور شوید.
وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه این پروژه آغاز حضور مهندسان ایرانی در سایر نقاط جهان شود، گفت: البته در این راه مشکلاتی مربوط به تحریمهای ظالمانه هم وجود داشته است، اما در ادامه راه، کار را با سرعت و کیفیت خوب برای رضایت مشتری پیش ببرید تا ایرانیها در آینده کارهای بسیار بزرگ مهندسی را به دست بگیرند.
سید حسن خمینی یادآور شد: در ابتدای انقلاب شاید کسی فکر نمیکرد بتوانیم سیلو و سد بسازیم اما امروز کارهایی با چنین ابعاد بزرگی انجام میشود که جای خوشحال دارد.
طرح عظیم چند منظوره «اوما اویا» توسط شرکت فراب در کشور سریلانکا در دست اجرا است.
این طرح شامل دو سد بتنی وزنی، 27 کیلومتر تونل، نیروگاه زیرزمینی 120 مگا واتی، سویچ یارد، خط انتقال برق فشار قوی به طول 23 کیلومتر و شفتهای قائم متعدد با مجموع طول 845 متر است.
هدف اول از احداث این پروژه، انتقال سالیانه 150 میلیون متر مکعب آب از مناطق پر باران به مناطق خشک پایین دست جهت مصارف شرب و کشاورزی بوده است.
همچنین سالیانه 290 گیگا وات ساعت برق نیز تولید و به شبکه برق سراسری کشور سریلانکا اضافه خواهد شد.
این پروژه همچنین از محل دریاچههای سدهای اول و دوم آب شرب پایدار برای شهرهای واقع در بالادست سدها را نیز تامین خواهد کرد.
در حال حاضر در این پروژه 1500 نفر مشغول به کار هستند که از این میزان 350 نفر از مهندسین، تکنیسینها و کارگران ماهر ایرانی هستند.
این پروژه که ارزش قرارداد آن 529 میلیون دلار است، تا پایان سال 2017 تکمیل و تحویل کارفرما خواهد شد و پیشرفت فیزیکی طرح تا پایان ژوئن 2016 برابر با 63 درصد است.
انتهای پیام/