صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۸ - ۲۲ تير ۱۳۹۵

فتاح در جمع خبرنگاران: کمیته امداد نمی‌تواند فقر را ریشه‌کن کند

رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: وقتی اقتصاد دچار رکود و تورم است و واردات بر صادرات غلبه دارد، نباید انتظار داشته باشیم که درآمد سرانه ملی بالا باشد.
کد خبر : 100974

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، پرویز فتاح در حاشیه جلسه علنی مجلس در جمع خبرنگاران پارلمانی اظهار کرد: درآمد افراد طبقات پایین جامعه در شرایط جاری اقتصاد کمتر شده است و معنای آن افزایش جامعه کمیته امداد است. در حالی که وظیفه کمیته امداد، امدادرسانی به فقرا برای توانمندسازی آنها بود نه ریشه‌کن کردن فقر فقرا.


رئیس کمیته امداد گفت: گزارش امروزم به نمایندگان مجلس مبتنی بر عملکرد کمیته امداد، جامعه آماری کمیته امداد و نواقص قانونی ارائه شد. به نمایندگان مجلس گفتم که شش درصد از کل جمعیت کشور را تحت پوشش داریم و عملکرد کمیته امداد مربوط به دوره جاری یا این دولت نیست.


وی با تأکید بر اینکه «وضعیت فعلی کمیته امداد، وضعیت خوبی نیست»، گفت: با اقدامات پیشگیرانه و با قوانین و اقدامات دولت باید جلوی فقر جامعه را با عزم ملی بگیریم. مسئول ایجاد اشتغال، رفع تورم و رکود، تحصیل، مسکن و تامین اجتماعی مردم (کمیته امداد) نیست.


وی یادآور شد: اما کمیته امداد به سهم خود وارد همه این مقولات شده است تا بتواند افراد نیازمند را پشتیبانی کند.


رئیس کمیته امداد در بخش دیگری از سخنانش بودجه تعیین شده از ناحیه کمک‌های مردمی و بودجه‌های دولتی را در وضعیت خوبی دانست و افزود: وقتی این مبلغ بین خانواده کمیته امداد که شش درصد از جمعیت کشور را شامل می‌شود، تقسیم می‌شود، می‌گویند کمیته امداد پول کمی به خانواده‌های تحت پوشش می‌دهد.


رئیس کمیته امداد خواستار اصلاح قوانین با هدف جلوگیری از رشد فقرا و جامعه آماری تحت پوشش کمیته امداد شد و افزود: در حال حاضر هم نقص قانون داریم و هم باید تعداد نیازمندان تحت پوشش کمیته امداد را کم کنیم.


وی با انتقاد از پرداخت نشدن از سهم کمیته امداد از یارانه‌های نقدی گفت: با تعدیلی که از جمعیت یارانه‌بگیر اتفاق افتاده است اما تمایلی به پرداخت سهم کمیته امداد از یارانه‌ها برای اشتغال و توانمندسازی خانواده‌های تحت پوشش این کمیته و برخی مسئولان دیده نمی‌شود.


فتاح افزود: مجموعا 6 هزار میلیارد تومان برای اشتغال افراد تحت پوشش صرف شده که شامل 130 هزار نفر در سال 94 بوده است و در رابطه با این موضوع 600 هزار نفر وام دریافت کرده‌اند. بنده ادعایی ندارم که تمامی مبالغ مذکور به ایجاد اشتغال پایدار منتهی شده اما بالای 80 درصد به استقلال اقتصادی منتهی شده، در سال گذشته 150 هزار نفر تحت پوشش کمیته قرار گرفته‌اند و 190 هزار نفر خارج شده‌اند و قصد داریم در سال جاری 5 درصد خارج شوند.


وی در ادامه در خصوص سوال رئیس مجلس در رابطه با وام‌های بانکی کمیته افزود: 2000 هزار میلیارد تومان وام قرض الحسنه از طریق بانک‌ها به مددجویان ارائه شد که منابع در سال جاری به 1000 میلیارد تومان کاهش یافته، این در حالی است که انتظار اشتغال‌زایی در این رابطه وجود دارد. باید مشکل 6 میلیون نفر شاغلی که تحت پوشش تامین اجتماعی نیستند حل شود و نقص‌های قانونی در این رابطه مرتفع شود.


رئیس کمیته امداد افزود: هزینه‌های تحصیل بالا رفته، بنابراین باید به حمایت از دانشجویان و دانش آموزان بیشتر توجه شود.


وی افزود: اینکه تمامی مردم به صورت مساوی یارانه دریافت می‌کنند قابل قبول نیست و اگر قانون مجلس اجرایی شود با استفاده از یارانه دهک‌های بالا می‌توان منابع لازم را برای اشتغال زایی مددجویان بهزیستی و کمیته امداد فراهم کرد.


فتاح با انتقاد از روند دشوار ارائه وام در بانک‌ها گفت: برای ارائه وام خدا می‌داند با چه مصیبتی روبه رو هستیم و مشکلاتی مانند نبود ضامن و مدارک وجود دارد این در حالی است که خود بانک‌ها اعلام می‌کنند کمتر از 2 درصد از لاوصولی‌ها مربوط به وام گیرندگان کمیته است و این بیانگر خوش حسابی آنان است در حالی که درصد بیشتر لاوصولی‌های بانک ها مربوط به دیگران است.


رئیس کمیته امداد افزود: با تاکید بر لزوم حل مسائل وام گیرندگان مسکن روستایی افزود: استمهال بدهی‌ها و همچنین نظارت بر خیریه‌ها توسط کمیته امداد و بسیاری از مسائل دیگر نیاز به مصوبه مجلس دارد.


وی گفت: کمیته امداد تحت نظارت سازمان بازرسی و دیوان محاسبات و نهاد مقام معظم رهبری است و این اطمینان را می‌‌دهم عملکرد کمیته شفاف است.


انتهای پیام/

ارسال نظر