نئاندرتالها آدمخوار بودند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از گیزمودو، تاکنون شواهد و مدارکی دال بر آدمخواری نئاندرتالها در اسپانیا، فرانسه و بخشهایی از اروپای جنوبی به دست آمده بود اما بقایای جدید در منطقه «گویت» (Goyet) در بلژیک یافت شدهاند که در واقع برای نخستین بار در اروپای شمالی است.
روی تمامی این استخوانهای کشف شده که در میان آنها به غیر از استخوان انسان، استخوان اسب و گوزن شمالی نیز به چشم میخورد، برشهایی وجود دارد که نشان از جدا شدن گوشت از استخوان را دارد. علاوه بر این، شکستگیهایی نیز روی استخوانها وجود دارد که نشان میدهد استخوانها را برای خارج کردن مغز داخلشان خرد کردهاند.
از آنجا که نئاندرتالها اسب و گوزن شمالی شکار میکردند و میخوردند و همچنین به دلیل اینکه انسانهای مدرن در آن زمان هنوز پایشان به این مناطق نخورده بود، دانشمندان معتقدند که این برشها و شکستگیهای روی استخوانهای نئاندرتالها نشانگر آدمخوار بودن آنهاست.
دانشمندان با بررسی این استخوانهای تازه کشفشده همچنین دریافتهاند که نئاندرتالها نه تنها همدیگر را میخوردند، بلکه از استخوانهای همنوع خود به عنوان ابزاری برای تیز کردن سنگها استفاده میکردند.
شاید بعضی افراد دلیل بیاورند که آدمخواری مقتضای شرایط آن زمان بوده است اما بقایایی که از مناطق دیگری از جهان مربوط به همین بازه زمانی یافت شده است، هیچ کدام نشانهای دال بر آدمخواری نداشتند و دانشمندان مدعیاند که آدمخواری در منطقه گویت اصلا هیچ ربطی به مراسم تدفین یا آیین مذهبی نداشته است.
چرا نئاندرتالهای منطقه گویت آدمخوار بودند؟
براساس بررسیهای دانشمندان با روش تاریخگذاری رادیوکربن نشان میدهد که این استخوانها متعلق به 40500 تا 45500 سال پیش هستند؛ یعنی حول و حوش زمانی که نئاندرتالها در اروپا از بین رفتند.
تست DNA نیز نشان میدهد که نئاندرتالهای اروپای شمالی از نظر ژنتیکی شبیه به همنوعان خود در جنوب این منطقه بودند و این امر نشان میدهد که تعداد زیادی از آنها بیشتر زنده نمانده بودند.
بسیاری از بقایای کشفشده همچنین حکایت از وجود سوء تغذیه در این گروه از انسانها دارد و با در نظر داشتن همین مساله، دانشمندان معتقدندکه نئاندرتالها احتمالا به دلیل کمبود غذا دست به آدمخواری میزدند.
مترجم: نسترن صائبی
انتهای پیام/