صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۹ - ۲۱ تير ۱۳۹۵
با حضور نمایندگان ۱۶ شهر در نیشابور

شبکه شهر‌های دوستدار کتاب تاسیس شد

شبکه شهر‌های دوستدار کتاب ایران به پیشنهاد نیشابور و حضور نمایندگان ۱۵ شهر نامزد پایتخت کتاب ایران با برگزاری مجمع عمومی و انتخاب شورای هماهنگی متشکل از ۵ شهر آغاز به کار کرد.
کد خبر : 100671

به گزارش گروه فرهنگی آنا، برای شبکه شهر‌های دوستدار کتاب ایران هیات موسس متشکل از همایون امیرزاده (مشاور اجرایی معاون امور فرهنگی)، عباس کرخی (سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور به عنوان پایتخت کتاب ایران)، همایون قنواتی (مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان)، حمیده ماحوزی (مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر) و هادی مسلمی (شهردار نیشابور) مقدمات کار را فراهم کردند.


در نخستین مجمع عمومی این شبکه که نهادی است ارتباطی برای تبادل تجربه‌ها و همکاری‌های مشترک شهر‌های متعدد، شهرهای نیشابور، اهواز، شهرکرد، تبریز و کاشان با رای اعضای مجمع عمومی به عنوان شورای هماهنگی این شبکه و شهرهای سبزوار و اصفهان به عنوان شهرهای علی البدل شورای هماهنگی انتخاب شدند و مقرر شد که دبیرخانه این شبکه هر سال در شهر پایتخت کتاب باشد.


در نشست نخستین مجمع عمومی، هم چنین اساسنامه پیشنهادی شبکه شهر‌های دوستدار کتاب اصلاح و تصویب شد.


در این نشست همایون قنواتی، مدیر کل ارشاد استان خوزستان به نمانیدگی از هیات موسس بر ضرورت تشکیل چنین نهادی تاکید کرد و گفت: با راه‌اندازی جشنواره پایتخت کتاب ایران، فرصت مهم و مغتنمی برای ایجاد انگیزه و رقابت میان شهر‌های ایران در حوزه کتاب‌خوانی فراهم کرده است. پس از برگزاری دو دوره موفق این جشنواره ضرورت تشکیل نهادی که نامزد‌های معرفی شده در جشنواره پایتخت کتاب با هم در ارتباط باشند از این‌ رو پیشنهاد تشکیل شبکه شهر‌های دوستدار کتاب مطرح شد.


همچنین عباس کرخی سرپرست فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر نیشابور به عنوان پیشنهاد دهنده تاسیس شبکه و عضو هیات موسس در توضیح‌هایی کوتاه تصریح کرد: به اعتقاد ما هر چقدر روابط و تعامل‌ها در عرصه کتاب‌خوانی بیشتر باشد و برنامه‌ریزان و مدیران فرهنگی در این عرصه با هم مرتبط باشند، بی‌شک به افزایش و گسترش کتاب خوانی و اجرای برنامه‌های خلاقانه‌تر در این حوزه می‌توان امیدوار بود. بر همین اساس بود که ما این موضوع را پیشنهاد کردیم.


وی همچنین متذکرشد: جشنواره پایتخت کتاب فرصت رقابت در عرصه ترویج کتاب‌خوانی را فراهم آورد و اکنون شبکه شهر‌های دوستدار کتاب فرصت تعامل و تبادل تجربیات را رقم می‌زند. بر اساس این گزارش راه‌اندازی شبکه شهر‌های دوستدار کتاب از برنامه‌های پیشنهادی نیشابور در دومین دوره جشنواره پایتخت کتاب ایران بوده است. ایده راه اندازی شبکه‌ای از این دست در جهان هم سابق دارد و از جمله نمونه موفق آن می‌توان به ایجاد شبکه شهر‌های خلاق یاد کرد.


علی‌اصغر سیدآبادی، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی وزارت ارشاد اسلامی نیز در این نشست هدف از تشکیل این شبکه را «تبادل ایده‌‌ها و نظر‌ها میان شهر‌ها، برگزاری برنامه‌های مشترک در حوزه کتاب‌خوانی و هم‌چنین فراهم آوردن زمینه تعامل و همکاری در عرصه ترویج کتاب‌خوانی» دانست و افزود: هم‌آهنگی میان شهر‌های مختلف و اطلاع از کم و کیف برنامه‌ها و فعالیت‌های شهر‌ها در عرصه کتاب‌خوانی می‌تواند از دیگر ماموریت‌های این شبکه باشد.


راه‌اندازی شبکه شهر‌های دوستدار کتاب همزمان با برگزاری نخستین کارگاه آموزشی برنامه‌ریزی فرهنگی ویژه پایتخت کتاب در نیشابور انجام شد.


انتهای پیام/

برچسب ها: نیشابور
ارسال نظر