صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۴ - ۰۸ فروردين ۱۳۹۴

گزارش الجزیره درباره پیامدهای مذاکرات هسته‌ای در تحولات خاورمیانه

الجزیره می‌گوید:« در بستر مسائل پیچیده خاورمیانه، مذاکرات هسته‎‌ای می‌تواند منطقه را تغییر بدهد».
کد خبر : 10053

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا و به نقل از واحد مرکزی خبر، «جیمز بیز» سردبیر بخش دیپلماتیک شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی در گزارشی از شهر لوزان سوئیس گفت: «ضرب المثلی قدیمی وجود دارد مبنی بر اینکه دشمن دشمن من، دوست من است. شاید این ضرب المثل قدیمی باشد اما برخی می‌گویند این ضرب‌المثل به بهترین شکل ممکن، برخی از ائتلاف‌هایی را توضیح می‌دهد که در حال حاضر در منطقه خاورمیانه شکل گرفته‌است. این منطقه درگیر چند مناقشه است. در یمن، عملیات نظامی به رهبری عربستان سعودی ادامه دارد. عربستان سعودی یکی از نزدیک‌ترین متحدان آمریکاست. این عملیات علیه حوثی‌هاست که درحال حاضر بخش‌های زیادی از یمن را در کنترل خود دارد. حوثی‌ها روابط نزدیکی با ایران دارند. میدان دیگر التهاب منطقه، عراق است. در عراق وضعی بوجود آمدهاست که ایران و آمریکا خودشان را در جبهه‌ای واحد می‌دانند زیرا یگان‌های ایرانی در کنار نیروهای عراقی با دولت اسلامی عراق و شام (داعش) مقابله می‌کنند و هواپیماهای آمریکایی نیز به صورت همزمان، مواضع این گروه را در عراق بمباران هوایی می‌کند. اما اگر به میدان دیگر منطقه یعنی سوریه نگاه کنیم می‌بینیم که اوضاع منطقه گیج‌کننده‌تر می‌شود. در سوریه نیز ایران و آمریکا با دولت اسلامی عراق و شام (داعش) مخالف هستد اما ایران کمک‌های نظامی مستقیم به بشار اسد رئیس‌جمهوری سوریه می‌دهد حال آنکه آمریکا همچنان یکی از شدید‌ترین منتقدان بشار اسد است».


وی افزود: «مسئله دیگر در این میان، مذاکرات هسته‌ای است. در شهر تفریحی لوزان سوئیس، جان کری وزیر امورخارجه آمریکا به صورت مستقیم با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در حال مذاکره است. پس از سی و شش سال بی‌اعتمادی و خصومت، مذاکراتی دشوار و طولانی از چند ماه پیش شروع شده است و همچنان ادامه دارد. دو طرف به صراحت اعلام کرده‌اند مذاکرات آنها کاملا به پرونده هسته‌ای ایران محدود است. اما وقتی چنین افراد مهمی در یک هتل واحد در سوئیس در کنار هم باشند، در حاشیه مذاکرات هسته‌ای درباره مسائل دیگر هم بحث و گفت‌وگو می‌شود. وقتی روز گذشته فرصتی برای تنفس و استراحت در مذاکرات هسته‌ای داده شد، وزیر امور خارجه ایران برای پیاده روی در کنار دریاچه شهر لوزان از محل مذاکرات خارج شد. او در سخنانش تایید کرد که در مذاکرات دیروز درباره مسئله یمن نیز صحبت شد اما این به معنای آن نیست که دراین خصوص مذاکره شد زیرا مذاکرات فقط به مسئله هسته‌ای محدود است.»


بیز در ادامه افزود: «به هرحال، هرگونه توافق هسته‌ای در لوزان سوئیس می‌تواند پیامدهای گسترده‌تری داشته باشد. تاحالا تنها فردی که این سخن را به صورت علنی بیان کرده، فدریکو موگرینی، مسئول سیاست‌خارجی اتحادیه اروپا، بوده است. به گفته موگرینی، فرصتی منحصر به فرد فراهم شده است تا چارچوبی منطقه‌ای متفاوت ایجاد شود. ناظران نیز تاکید دارند بی‌تردید تغییرات اساسی در چارچوب منطقه‌ای به‌وجود آمده است اما این تغییرات سبب نشده است رویکرد‌ها و نگرش‌ها تغییر کند به طوری‌ که اسرائیل و اکثر کشورهای عربی منطقه همچنان با بدبینی به ایران نگاه می‌کنند. به هرحال، باید توجه داشت آمریکا ائتلاف‌های دیرینه‌ای با کشورهای اصلی منطقه از قبیل مصر و عربستان سعودی و ترکیه داشته است. شاید مقامات آمریکایی در محافل خصوصی خود امیدوار باشند که توافق هسته‌ای سبب شود آمریکا در تعامل با ایران نیز به نتیجه‌ای برسد. اما به هرحال، منطقه خاورمیانه همچنان منطقه‌ای پیچیده و قابل احتراق است و هر عملی با عکس‌العملی همراه است و گاهی این عمل و عکس‌العمل، کاملا دور از انتظار است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر