تولید غیر اقتصادی پروفیل با افزایش قیمت مواد اولیه/ واردات بی رویه، معضل صنعت پروفیل کشور
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، حسین طوسی با تشریح مشکلات و مسایل مبتلابه صنعت پروفیل یو.پی.وی.سی اظهار داشت: با افزایش قیمت مواد اولیه، قیمت تمامشده محصولات افزایش یافته که با این قیمت، تقاضایی برای محصولات داخلی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه تولیدکنندگان صنایع پروفیل همچون سایر تولیدکنندگان از شرایط سالهای تحریم آسیب های زیادی را متحمل شده اند، گفت: رکود تورمی در یک دهه گذشته و ادامه آن و تعمیق این رکود در سال های اخیر، آسیب های زیادی را به فعالان این صنعت وارد ساخته است.
رئیس انجمن صنایع پروفیل یو.پی.وی.سی ادامه داد: در شرایط فعلی اعضای انجمن با معضلات و مشکلات زیادی مواجه هستند که مهمترین آن مشکل تامین مواد اولیه است.
طوسی با بیان اینکه صنعت پی.وی.سی از صنایع تکمیلی و زیردستی پتروشیمی به شمار می آید، گفت: صنعت پتروشیمی برای کشور و صنایع پایین دستی یک مزیت اقتصادی است و انتظار می رود صنایع زیردستی پتروشیمی از این مزیت استفاده و برخوردار باشند اما متاسفانه با وجود این مزیت، صنعت پی.وی.سی در طول سالهای اخیر همواره با مشکل تامین مواد اولیه برای ادامه حیات کارخانه های تولیدی مواجه بوده است.
وی سپس در تشریح این موضوع و با بیان اینکه پتروشیمی ها برای ثابت نگه داشتن قیمت و افزایش آن، به مسایلی متوسل می شوند، افزود: شرکت های پتروشیمی با کنترل عرضه و با زیاد و کم کردن میزان عرضه، قیمت ها را کنترل می کنند و بعضا تمهیداتی اتخاذ می کنند تا قیمت ها رو به افزایش باشد ضمن اینکه تمایل زیادی به صادرات محصولات دارند.
طوسی اضافه کرد: این تحرکات در حالی است طبق قوانین تامین مواد مورد نیاز صنایع زیردستی از اولویت های پتروشیمی به شمار می آید که متاسفانه این موضوع رعایت نمی شود.
طوسی ادامه داد: اعضای انجمن با توجه به کمبود تقاضا و رکودی که در بخش ساختمان کشور وجود دارد، متاسفانه قادر به پرداخت این افزایش قیمت محصولات نیستند.
به گفته وی، در حال حاضر قیمت مواد پتروشیمی و پی.وی.سی صادراتی رقمی حدود 800 دلار در هر تن است اما قیمت داخلی آن که عرضه می شود با توجه به نرخ دلار 100 تا 200 دلار گران تر است.
رییس انجمن صنایع پروفیل یو.پی.وی.سی در و پنجره ایران، در ادامه این نشست از واردات بی رویه به عنوان معضل دیگر فراروی این صنعت یاد کرد و گفت: اگر واردات به هرنحوی، حداقل در یک دوره یکساله متوقف نشود، ما با این شرایط فعلی قادر به رقابت با واردات بی کیفیت این محصولات نیستیم و متاسفانه اعضای انجمن را زمین گیر خواهد کرد.
طوسی افزود: بالا بودن هزینه های مالی، گران بودن مواد اولیه (پودر پی.وی.وسی) و واردات بی رویه و اعمال نشدن تعرفه های حمایتی گمرکی باعث شده نه تنها توان صادراتی خود را از دست بدهیم بلکه بازار داخلی نیز به نوعی از دست ما خارج شود.
وی اضافه کرد: به علت بالا بودن قیمت تمام شده محصولات ما، سبب شده واردات بی کیفیت و بدون استاندارد کشورهای همسایه بخصوص ترکیه، بازار مصرف داخلی را در اختیار بگیرد. مجموع این شرایط کار را برای تولیدکنندگان این صنعت دشوار کرده به گونه ای که بسیاری از واحدهای عضو انجمن زمین گیر یا اینکه تعطیل شده اند.
وی با اشاره به فعالیت یک دهه انجمن صنایع پروفیل یو.پی.وی.سی اظهار داشت: سرمایه گذاری هنگفتی در این صنعت توسط بخش خصوصی و مشارکت بانکها انجام شده و انتقال تکنولوژی در این صنعت صورت گرفته و به گونه ای که ظرفیت اسمی واحدهای تولیدی عضو انجمن در حدود 150 هزار تن است.
نایب رییس انجمن صنایع پروفیل یو.پی.وی.سی در و پنجره ایران، نیز در این نشست تعرفه واردات یو.پی.وی.سی را 20 درصد عنوان کرد و گفت: در حالی که در 2 سال گذشته تعرفه واردات این محصول حدود 32 درصد بود که معلوم نیست چرا به یکباره تعرفه واردات ابتدا به 15 درصد و سپس به 20 درصد رسید.
محمود صداقت با اشاره به شعار امسال که توسط مقام معظم رهبری به نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری شده است، افزود: هم اکنون حدود چهار ماه از سال گذشته اما در خصوص مشکلات و مسایل این صنعت هیچ گونه اقدام و عملی صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی واحدهای تولید کننده با کمبود عرضه مواد اولیه توسط پتروشیمی ها مواجه هستند و آنچه هم عرضه می شود با چهار برابر قیمت در اختیار تولیدکنندگان قرار می گیرد.
صداقت با اشاره به عملکرد غیرمتعارف پتروشیمی ها در بورس، اظهار داشت: با عرضه محصولات پتروشیمی در بورس مخالف نیستیم اما رفتار پتروشیمی در این حوزه بسیار غیرمتعارف است ضمن اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعطای ظرفیت های غیرمتعارف به واحدها بازار با چالش مواجه کرده است.
دبیر انجمن صنایع پروفیل یو.پی.وی.سی در و پنجره ایران، نیز در این نشست موضوع ارزش افزوده، مالیات، مسایل بانکی و بیمه ای و همچنین تامین مواد پی.وی.سی را از عمده مشکلات فراروی صنعت پروفیل یو.پی.وی.سی دانست و گفت: اکنون این صنعت بیش از هر زمان دیگری نیازمند تغییر رویکرد مسئولان است.
انتهای پیام/