زمین از شر پرتابهای خورشیدی نجات مییابد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از فیزیکساوآرجی، فناوری هشدار برای طوفانهای فضایی در حال پیشرفت است و میتواند به حفاظت از تجهیزات و زیرساختهای زمینی در برابر آثار این طوفانها کمک کند.
طوفانهای فضایی که اغلب به عنوان «طوفانهای خورشیدی» شناخته میشوند، پدیدههایی هستند که از فعالیت شدید خورشید ناشی میشوند. این پدیده ها میتوانند اثرات مخربی روی زیرساختهای فناوری زمینی داشته باشند. برای مثال، ذراتباردار ناشی از این طوفانها ممکن است موجب اختلال در عملکرد ماهوارهها، خطوط انتقال برق و حتی سیستمهای ارتباطی شوند.
دانشمندان میگویند اکنون میتوان سرعت دقیقی را که یک جرم تاجی (CME) با آن حرکت و زمان برخورد آن با سیاره ما را حتی قبل از فوران کامل از خورشید، پیشبینی کرد.
در گذشته، پیش بینی و آمادگی برای چنین رویدادهایی بسیار محدود بود، اما در چند سال اخیر، پیشرفتهای قابل توجهی در این زمینه حاصل شده است. ناسا و آژانسهای فضایی دیگر در حال توسعه سامانههای هشدار سریعتر و دقیقتری هستند تا بتوانند برای مقابله با آثار این طوفانها آماده باشند.
به عنوان مثال، فناوری سنجش از راه دور پیشرفتهتر امکان رصد و پایش دقیقتر فعالیت خورشید را فراهم آورده است. همچنین، مدلهای پیش بینی آب و هوای فضایی نیز به طور قابل توجهی بهبود یافتهاند. این امر به مدیریت بهتر بحرانهای ناشی از طوفانهای خورشیدی کمک خواهد کرد.
به گفته محققان، علاوه بر این، هشدارهای به موقع در زمینه رویدادهای خورشیدی شدید به مراکز کنترل ماهوارهها و شبکههای برق امکان میدهد تا بتوانند اقدامات پیشگیرانه لازم را انجام دهند. این امر میتواند از آسیب رسیدن به زیرساختهای حیاتی جلوگیری کند.
به طورکلی، پیشرفتهای اخیر در فناوری هشدار طوفانهای فضایی، راهی جدید را برای آمادگی و مقابله با اثرات مخرب این پدیدهها در پیش رو قرار داده است. این تحولات میتواند نقش مهمی در حفاظت از زیرساخت های فناورانه حساس زمین ایفا کند.
انتهای پیام/