صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۸ - ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
با الهام از حشرات؛

تجهیز ربات‌ها به «هوش طبیعی» ممکن شد

محققان یک شرکت دانش بنیان انگلیسی با الهام از توانایی مسیریابی حشرات، الگوریتمی را طراحی کرده است که می‌تواند با «هوش طبیعی» قابلیت‌های خودمختاری ماشین آلات صنعتی را متحول کند.
کد خبر : 909624

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، پژوهشگران شرکت دانش بنیان «اوپتران مایند» «Opteran Mind» در مدت یک دهه، با سعی در درک چگونگی عملکرد مغز حشرات، بررسی کردند حشرات چگونه جهان را می‌بینند، راه خود را پیدا می‌کنند، مسیریابی می‌کنند و به جهان واکنش نشان می‌دهند.

پیشرفت «هوش طبیعی»

آن‌ها یافته‌های به دست آمده را به الگوریتم تبدیل کرده و آن را «هوش طبیعی» نامیدند. این پژوهشگران معتقدند این الگوریتم می‌تواند نحوه عملکرد خودمختاری را کاملا تغییر دهد و آن را کاربردی‌تر و کارآمدتر کند.

«دیوید راجان» «David Rajan» مدیر عامل اوپتران می‌گوید: حشراتی مانند زنبور‌های عسل یک میلیون نورون دارند که این میزان در انسان حدود ۸۶ میلیارد نورون است، اما سیستم‌های مرکزی آن‌ها دقیقا در همین تعداد قرار دارند. آن‌ها دنیا را می‌بینند، خود را در فضا محلی می‌کنند و حتی می‌توانند تا ۱۰ کیلومتر را با صرف انرژی چند میکرو وات حرکت کنند.

اگر واقعا می‌خواهید خودمختاری پیشرفته را ببینید، لازم نیست به شرکت‌های فناور دنیا بروید کافیست سری به باغچه بزنید.

این شرکت قصد دارد طی ماه‌های آینده، سیستم خود را با عملکرد‌های اضافی مانند جلوگیری از برخورد بهبود بخشیده و تا سال آینده، الگوریتم‌های تصمیم گیری را ادغام کرده تا ماشین‌ها بتوانند وظایف را اولویت بندی کنند.


راجان تاکید کرد: این تنها شروع کار است چرا که این شرکت در حال حاضر به دنبال کاربرد‌های تجاری مختلف در بخش‌های مختلف از جمله لجستیک، خودرو، معدن، امنیت و و غیره است.

مشارکت عمده برای پیشرفت رباتیک انبار

این شرکت که اکنون ۴۵ کارمند دارد، به سرعت در حال رشد است و به زودی فناوری خود را در ربات‌های پیشرفته انبارداری شرکت آلمانی «سیفلاگ» «Safelog» بکار گیرد.

علاوه بر این، فناوری اوپتران از سیستم‌های موجود متفاوت عمل می‌کند چرا که نیازی به آموزش گسترده در مجموعه داده‌های بزرگ قبل از استقرار ندارد. الگوریتم‌ها ذاتی هستند و آن‌ها را قادر می‌سازند تا به طور مستقل در محیط حرکت کنند و بدون نیاز به جمع آوری و آموزش مداوم داده‌ها در یک مرکز داده، با تنوع پویا سازگار شوند.

راه اندازی یک وسیله نقلیه هدایت شونده خودکار (AGV) در یک انبار به طور معمول، کار زیادی می‌برد. اپراتور‌ها باید قبل از اینکه به ربات‌ها اجازه حرکت در انبار را بدهند، کل تاسیسات را به دقت اسکن کنند و با داده‌های زیادی سروکار داشته باشند. کاری که اوپتران مایند انجام می‌دهد این است که به طور قابل توجهی فرآیند راه اندازی را ساده می‌کند.

«چارلی رنس» «Charlie Rance»، مدیر تولید این شرکت، می‌گوید: تنها کاری که اوپراتور باید بکند تنظیم سرعت ربات است و همین. ما در حال ایجاد راه حلی هستیم که به AGV‌ها اجازه می‌دهد به طور مستقل در یک نظر از محیط نقشه برداری کنند، بنابراین زمان تنظیم بسیار سریع است و می‌توانید آن را با بقیه AGV‌های خود به اشتراک بگذارید. می‌توانیم با حذف زیرساخت‌های ثابت، دیگر نیازی به بازتابنده یا کد QR نداشته باشیم. ما سیستم را با هزینه کمتر نگه می‌داریم.

این شرکت همچنین در حال عقد قرارداد‌های تجاری در حوزه کاربرد‌های پهپاد‌های امنیتی داخلی در بازار مصرف و همچنین پیاده سازی در بخش معدن و خودرو است.

انتهای پیام/

ارسال نظر