صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

هوش مصنوعی چگونه اثرات اقلیمی را کاهش می‌دهد؟/ بررسی نمونه موفق ایرانی

هوش مصنوعی انرژی زیادی مصرف می‌کند، اما ارزشش را دارد، چون می‌تواند اثر تغییرات آب‌وهوایی را کاهش دهد.
کد خبر : 898467

خبرگزاری علم و فناوری آنا، فَست کمپانی یک برند رسانه‌ای پیشرو در جهان است که با تمرکز بر نوآوری در فناوری و تغییرات خلاقانه دنیا گزارش‌ها و اخبار را منتشر می‌کند. این رسانه در گزارش پیش‌ رو، به نقش هوش مصنوعی در کاهش اثر تغییرات اقلیمی پرداخته و یک مطالعه موردی از ایران را نیز به عنوان نمونه‌ای موفق در «کاهش مصرف انرژی با استفاده از هوش مصنوعی» معرفی کرده است.

سیستم‌های هوش مصنوعی پیشرفته به دلیل میزان مصرف انرژی با انتقاد‌های زیادی مواجه هستند؛ اما مهم است بدانیم که هوش مصنوعی می‌تواند به کاهش تغییرات آب‌وهوایی کمک کند. تغییر اقلیم را می‌توان به چندین بخش کوچکتر تقسیم کرد که عبارت‌اند از شناسایی منابع انتشار، افزایش تولید و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، و پیش‌بینی بلایایی مانند سیل و آتش‌سوزی. در همین راستا حداقل چهار زمینه وجود دارد که هوش مصنوعی در آنها عملکرد موفقی داشته است. در ادامه با این چهار روش آشنا می‌شوید. 

۱_الکتریسیته

هوش مصنوعی می‌تواند با پیش‌بینی دقیق‌تر دربارۀ عرضه و تقاضای انرژی به کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای کمک کند و همچنین می‌تواند الگو‌های چگونگی و زمان استفاده افراد از انرژی را بیاموزد. علاوه بر این، هوش مصنوعی می‌تواند مقدار انرژی تولیدی از منابعی مانند باد و خورشید را بادقت پیش‌بینی و بنابراین به حداکثر استفاده از انرژی پاک کمک کند. برای مثال، با تخمین میزان انرژی خورشیدی تولید و ذخیره‌شده در پانل‌ها هوش مصنوعی می‌توان به برنامه‌ریزی برای زمان شستشوی لباس‌ها یا شارژ وسایل نقلیه الکتریکی کمک کند تا مصرف‌کنندگان بتوانند از این انرژی تجدیدپذیر حداکثر استفاده را ببرند. در مقیاس بزرگتر، هوش مصنوعی می‌تواند به اپراتور‌های شبکه کمک کند تا کمبود‌های عرضه انرژی را کاهش دهند.

نمونه موفق ایران

محققان در ایران از هوش مصنوعی برای پیش‌بینی مصرف انرژی در یک مرکز تحقیقاتی در شمال تهران استفاده کردند که با در نظر گرفتن ساختار، مصالح ساختمانی و شرایط آب و هوایی محلی بود. این سیستم همچنین از الگوریتم‌هایی برای بهینه‌سازی مصرف انرژی ساختمان پیشنهاد داد که شامل اقدامات عایق‌بندی مناسب و کنترل‌های گرمایشی و میزان روشنایی و توان لازم بر اساس تعداد افراد حاضر بود و در نهایت مصرف انرژی را تا ۳۵ درصد کاهش داد.

۲_ حمل‌ونقل

تقریباً یک‌پنجم از انتشار دی‌اکسید کربن در جهان ناشی از حمل‌ونقل است. مدل‌های هوش مصنوعی می‌توانند با پیشنهاد کارآمدترین مسیر‌ها برای رانندگان، با دست‌انداز‌ها و ترافیک کمتر و همراه با سرعت ثابت، میزان سفر‌های دوستدار محیط‌زیست را بیشتر کنند و بنابراین انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را به حداقل برسانند.

نمونه موفق سوئد

شهر گوتنبرگ سوئد یک نمونه موفق از اجرای سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی برای مسیریابی مناسب وسایل نقلیه الکتریکی است. این سیستم از ویژگی‌هایی مانند تنظیم سرعت خودرو و یافتن نقاط شارژ برای یافتن مسیر‌های بهینه استفاده می‌کند و مصرف انرژی را به حداقل می‌رساند.

۳_ کشاورزی

مطالعات نشان داده‌اند که شیوه‌های برتر کشاورزی می‌تواند انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را کاهش دهد. هوش مصنوعی می‌تواند به کاهش استفاده از خاک و کود‌های شیمیایی (عوامل مؤثر در تغییرات آب و هوایی) کمک کند.

نمونه موفق آمریکا

با پیش‌بینی اینکه مردم چه مقدار از محصول را در یک بازار خاص خریداری خواهند کرد، هوش مصنوعی می‌تواند به تولیدکنندگان و توزیع‌کنندگان کمک کند تا ضایعات را به حداقل برسانند. مطالعه دانشگاه استنفورد در سال ۲۰۱۷ در ایالات متحده آمریکا نشان داد که مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی می‌توانند عملکرد دانه سویا را در سطح شهر‌های کوچک پیش‌بینی کنند.

در این روش از تصاویر ماهواره‌ای برای تجزیه‌و‌تحلیل و ردیابی رشد محصولات استفاده کردند و سپس محققان به مقایسه پیش‌بینی چندین مدل از هوش مصنوعی پرداختند و بهترین مدل را بر اساس عملکرد و نیز بر مبنای تصاویر گیاهان در حال رشد و سایر ویژگی‌ها، از جمله آب و هوا، انتخاب کردند. دانستن عملکرد احتمالی یک محصول از هفته‌ها قبل می‌تواند به دولت‌ها و سازمان‌ها کمک کند تا برای تأمین نیاز‌های غذایی برنامه‌ریزی کنند.

۴_مدیریت بحران

هوش مصنوعی در پیش‌بینی و مدیریت بلایا سهم عمده‌ای داشته است. برای بررسی خسارت سیل در منطقه ایندوس پاکستان، مدل‌های هوش مصنوعی تصاویر پهپاد‌ها را مطالعه کرده‌اند. استفاده از این سیستم همچنین برای تشخیص زمان شروع سیل نیز مفید است و به برنامه‌ریزی عملیات نجات به‌موقع کمک می‌کند. دولت‌ها می‌توانند برای برنامه‌ریزی اقدامات امدادی سریع از این سیستم استفاده کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر