پشت پرده گلایه جامعه پزشکی از ماجرای پرونده بیمارستان مفید
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ محمد رئیسزاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران در نامهای با تشکر از حمایتهای رئیس قوه قضائیه از جامعه پزشکی، نسبت به برخوردهای ناشایست با کادر درمان در ماجرای بیمارستان کودکان مفید، ابراز گلایه کرد و عنوان داشت: برخوردهای بازپرس پرونده، خارج از روال معمول مورد انتظار از قوه قضائیه بوده بهطوریکه موجب وهن و آزردگی خاطر شدید جامعه پزشکی شده است.
ماجرای مرگ کودک ششماهه
محمدتقی طباطبایی فوق تخصص کودکان و رئیس بخش آنکولوژی بیمارستان مفید در گفتوگو با خبرگزاری آنا درباره جزئیات برخورد بازپرس پرونده گفت: ساعت ۷:۳۰ روز ۹ آذر 1402 کودک ششماههای را به اورژانس بیمارستان کودکان مفید آوردند و ۲۵ دقیقه بعد ویزیت شد؛ ابتدا سطح تریاژ نوزاد ۴ بود و وضعیت وخیمی نداشت و وضعیت او در حد بیماران سرپایی بود. پدر و مادر این کودک هم هیچ واکنشی دال بر وخیم بودن حال نوزاد نداشتند. ۲۵ دقیقه بعد به واحد تریاژ میروند و پس از معاینه پزشک مشخص می شود سطح تریاژ نوزاد ۳ است. باز هم مشخص نبود که کودک در وضعیت وخیمی است. پس از بستری، اقدامات درمانی انجام شد. نوزاد در حین اقدامات پزشکی دچار خونریزی ریوی شد و ایست قلبی کرد.۳۰ دقیقه احیای قلبی ریوی انجام شد؛ اما نوزاد جان خود را از دست داد.
پدر و مادر واکنشی نداشتند
طباطبایی اظهار کرد: گفته میشود معطلی کودک به دلیل تحصن کارکنان بیمارستان باعث مرگ کودک شده است؛ اما اگر پدر و مادر از وخامت حال کودک خبر داشتند نباید صبر میکردند و در انتظار میماندند. باید واکنشی نشان میدادند تا کودک زودتر معاینه میشد و تحت درمان قرار میگرفت.
قتل عمد نبود
وی گفت: طبق دستورالعملهای موجود اگر بیمار کمتر از ۲۴ ساعت پس از ورود به بیمارستان، فوت کند، مرگ مشکوک محسوب میشود که میتواند دلایل بسیاری داشته باشد. این مرگها نیاز به بررسی پزشکی قانونی دارد و صدور گواهی فوت بیمار بدون بررسی پزشکی قانونی امکانپذیر نیست. قتل عمدی در این پرونده وجود نداشته است که از سوی دادسرای جنایی تهران پیگیری شود و کادر درمان بازداشت شوند. برخورد ناشایست بازپرس پرونده با کادر درمان، رفتارهای خارج از روال قضائی و حتی انتشار تصاویر کادر درمان گله جامعه پزشکی را به دنبال داشته است.
تأخیر در مراجعه به بیمارستان و تداخلات دارویی
فوق تخصص کودکان افزود: کارکنان بیمارستان صبح نهم آذر تجمع صنفی به دلیل عدم پرداخت مطالبات معوقه داشتند؛ اما مطالبات کادر درمان هرگز منجر به عدم خدمترسانی به بیماران نشده است. اگر بیمار بدخیمی به بیمارستان مراجعه کند حتما بهسرعت اقدامات درمانی انجام میگیرد.
رئیس بخش آنکولوژی بیمارستان مفید ادامه داد: بررسیها نشان میدهد که تأخیر در مراجعه نوزاد از سه روز قبل که به بیماری مبتلا شده و تداخلات دارویی احتمالی در مرکز درمانی دیگری در شب قبل از مراجعه بیمار به این بیمارستان زمینهساز مشکلات قلبی و تنفسی این نوزاد شده بود.
شرایط کادر درمان مناسب نیست
فوق تخصص کودکان گفت: برای رسیدگی به پروندههای شکایتی مشابه و قصور احتمالی کادر درمان، پرونده باید از طریق سازمان نظام پزشکی یا دادسرای ویژه رسیدگی به جرائم پزشکی قانونی پیگیری شود؛ اما در این پرونده مسیر قانونی معمول رعایت نشده است و پرونده در قالب جنایی و قتل توسط دادسرای ویژه قتل رسیدگی شد. پس از این برخوردها، پنج پرستار بیمارستان ترک کار کردند. چهار پزشک و پرستاری که از سوی بازپرس پرونده بازداشت شدند شرایط خوبی ندارند؛ چرا که در بازداشتگاه برخورد ناشایستی با کادر درمان شد. در حال حاضر پزشک و پرستارانی که بازداشت شده بودند با قرار وثیقه آزاد هستند.
برخورد توهینآمیز
وی افزود: کادر درمان رعایت حقوق بیمار را از وظایف اخلاقی خود میدانند. اگر در یک بیمارستان اتفاقی رخ میدهد، عمدی نیست و کادر درمان قتل عمد انجام ندادهاند. قصوری اتفاق افتاده که باید در مسیر قانونی با آن برخورد شود؛ اما برخورد توهینآمیز و غیرقانونی با پرستار، پزشک، متخصص و کادر درمان گلایه جامعه پزشکی را در پی داشته است.
انتهای پیام/