صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

توربین‌های لانه‌زنبوی خانگی ساخته شد

محققان موفق به ساخت توربینهای بادی لانه‌زنبوری بدون پره شدند.
کد خبر : 886840

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، یک شرکت دانش‌بنیان انگلیسی « Katrick Technologies » «کاتریک تکنولوژیز» به ساخت توربین‌های بادی لانه زنبوری بدون پره پرداخته است.

برخلاف توربین‌های سنتی، نوآوری کاتریک دارای یک شبکه شش ضلعی فشرده شبیه به لانه زنبور است که بر فراز ساختمان ‌های شهری قرار می گیرد یا در ساختارهای موجود ادغام می شود.

در قلب فناوری کاتریک، ایروفویل ‌هایی قرار دارد که وقتی در معرض انرژی جنبشی باد قرار می‌ گیرند، به ‌طور مستقل نوسان می‌کنند. این نوسانات مکانیکی به انرژی تبدیل می ‌شوند و این رویکرد را در شرایطی که باد کمتر می وزد کارآمدتر می‌کنند. این نوآوری برای محیط‌ های شهری با فضا محدود، مناسب‌تر است.

توربین‌های سنتی به دلیل نیاز به زمین های بزرگ و هزینه های زیاد نگهداری، اغلب با چالش های لجستیکی و مالی مواجه هستند. در مقابل، توربین‌های لانه زنبوری کاتریک جایگزین پایدارتر و مقرون به صرفه‌ تر به ویژه در محیط‌های شهری است.

کاتریک، نوآوری خود را با پنل باد یک گام فراتر می برد، اولین فناوری تولید برق بادی در بازار که بر محدودیت های توربین‌های معمولی غلبه می کند. پنل باد طیف وسیع تری از سرعت ها و فرکانس های باد را در سطوح پایین تر از طریق طراحی منحصر به فرد خود که دارای کانال های ایروفویل است، دریافت می کند.

پنل باد به عنوان بخشی از مشارکت با مرکز فناوری ساخت (MTC) طراحی و ثبت اختراع شده است.

دانشگاه استرثکلاید، ضمن آزمایش این پنل باد، آن را تأیید کرده است . محققان دانشگاهی با انجام 51 آزمایش که بیش از 80 ساعت طول کشید اعلام کردند طی این آزمایشها، نمونه اولیه با تولید 41.1 وات توان مکانیکی با سرعت 10.2 متر بر ثانیه، بیش از انتظارات بود و از حداکثر سطح پیش بینی شده فراتر رفت. بازدهی کلی نیز بالاتر از حد انتظار بود و به 6.85 درصد رسید که حاکی از بهبود قابل توجهی در نتایج پیش بینی شده است.

با انجام موفقیت آمیز مرحله اول آزمایش ها، این شرکت دانش بنیان خود را برای مرحله بعدی یعنی تجاری سازی آماده می کند. طرح‌های مرحله دوم شامل اعتبارسنجی فناوری و نشان دادن آن در یک تونل باد برای تقلید از شرایط مختلف محیطی است. پس از اعتبارسنجی، مرحله سوم، تکمیل هر گونه ارتقا و بهینه سازی مورد نیاز خواهد بود و این فناوری را یک قدم به بازار نزدیک تر می کند.

استیو نسبیت مدیر فناوری MTC می‌گوید: تقاضا برای برق پاک به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت چرا که وابستگی به انرژی ناشی از سوخت های فسیلی را کاهش می دهد. از سوی دیگر از آنجایی که شبکه‌ های توزیع برق ممکن است نتوانند به طور کامل تقاضا برای برق را تامین کنند باید بتوانیم انرژی تجدیدپذیر را به صورت محلی یا در ساختمان‌ ها تولید کنیم. فناوری جدید کاتریک نمونه‌ ای عالی از چنین توانی برای تامین برق محلی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر