صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
اسماعیلی در جمع خبرنگاران:

۱۰ خبرنگار با کشتی هلال احمر به غزه می‌روند/ ما خودمان آرزوی شهادت داریم!

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: گروه اولی که دیروز به هلال احمر معرفی شدند، بین ۸ تا ۱۰ نفر از خبرنگاران و عکاسان خبرگزاری‌های مختلف هستند که قرار شد به همراه کشتی‌های هلال احمر به غزه بروند.
کد خبر : 874573

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه نشست مدیران وزارت فرهنگ در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آن‌ها پاسخ داد.

اسماعیلی در پاسخ به خبرنگار آنا در رابطه با پروسه «اعزام خبرنگاران به غزه با کشتی‌های امدادی و هواپیما» گفت: برنامه ما این است که در کنار کار‌های امدادی که اتفاق می‌افتد، خبرنگاران را نیز برای پوشش دقیق اتفاقات به غزه اعزام کنیم. گروه اولی که دیروز به هلال احمر معرفی شدند، بین ۸ تا ۱۰ نفر از خبرنگاران و عکاسان خبرگزاری‌های مختلف هستند که قرار شد به همراه کشتی‌های هلال احمر به غزه بروند.

وی افزود: به آقای مهدی‌پور معاون مطبوعاتی و دوستانشان توصیه کردم که حتما یک ساز و کار مشخص برای این ماجرا تعریف شود، چون خیلی علاقه‌مندان زیاد هستند. حتی افراد فعال در شبکه‌های مجازی و برخی از انسان رسانه‌ها و فعالان این حوزه نیز درخواست دارند که به غزه بروند و این اشتیاق مردم را نشان می‌دهد و امیدواریم وزارت فرهنگ بتواند بخشی از این اشتیاق را پاسخ دهد.

وزیر ارشاد در رابطه با صحبتش نسبت به خبرنگار صداوسیما که از او درخواست شفاعت در آن دنیا را کرده بود هم گفت: آن صرفاً یک شوخی بود که دست به دست شد، وگرنه ما خودمان هم آرزوی شهادت داریم!

عمره در ماه‌های آینده آغاز می‌شود

اسماعیلی درباره موضوع برقراری سفر عمره که از سال ۱۳۹۵ متوقف شده بود، اظهار کرد: در سازمان حج تمام مقدمات مربوط به سفر زیارتی عمره فراهم شده است و تامین ارزی آن هم توسط بانک مرکزی پذیرفته شده و به هماهنگی‌های شبکه بانکی نیاز دارد که ان‌شاءالله اتفاق خواهد افتاد و در نخستین فرصت تلاش خواهیم کرد اعزام زائران را داشته باشیم.

او درباره تعداد زائرن اعزامی از ایران نیز گفت: ما به هر اندازه که بتوانیم روند اعزام به عمره را آغاز کنیم، تعداد زائران اعزامی بیشتر خواهد بود، اما پیش‌بینی ما بر این است که تا پیش از آغاز حج واجب بتوانیم ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار نفر را برای اعزام عمره آماده کنیم.

اسماعیلی درباره قیمت عمره نیز اظهار کرد: در حال تعیین مبلغ سفر عمره هستیم که به‌زودی هزینه آن اعلام خواهد شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از توجه دولت به موضوع زیارت گفت و یادآور شد: در حال حمایت علاقه‌مندان به زیارت عتبات عالیات هستیم تا افراد در حال ثبت‌نام بتوانند به زیارت بروند. تا به امروز بیش از پنج میلیون نفر در نوبت عمره هستند که ثبت‌ نام آن‌ها مربوط به ۱۲ سال گذشته بوده است و حتی یک میلیون نوبت ثبت‌ نام حج واجب داشته‌ایم.

اسماعیلی بیان کرد: بنای دولت بر این است با افرادی که قبلا ثبت‌نام کرده‌اند بویژه در حج واجب حداکثر همراهی را داشته باشیم و رئیس‌جمهور نیز روی موضوع عملکرد خوب سازمان هواپیمایی، سازمان حج و بانک مرکزی تاکید داشته‌اند تا حداکثر همراهی با زائران را داشته باشیم و با ارزان‌ترین شیوه اعزام را داشته باشیم.

دفاع وزیر ارشاد از لایحه برنامه هفتم توسعه

وزیر در رابطه با لایحه برنامه هفتم توسعه و اعتراضاتی که نسبت به آن مطرح شد نیز گفت: طبیعی است که وقتی برنامه‌ای نوشته می‌شود، با محدودیت‌هایی مواجه است. مثلاً اینکه باید احکام ویژگی‌های خاص خودشان را داشته باشند و از جنس ساختار و از جنس بودجه نباشند. با این دو سه قید، بخشی از احکام پیشنهادی، خارج می‌شود. اما من می‌خواهم به صورت کلی از لایحه برنامه هفتم توسعه دفاع کنم، چه کاری که در دولت انجام شده و چه کاری که در مجلس انجام شد. به ویژه در حوزه فرهنگ و هنر و رسانه که خود ما در آن حضور داشتیم.

وی افزود: تقریبا همه الزامات گذار از وضعیت فعلی به دوره حکمرانی نوین فرهنگی را در این برنامه داریم. البته توقعی هست که بسته به موضوعات بحث‌هایی پیش‌بینی می‌شود و دوستان نگران نباشند، آن موارد در برنامه‌های سالیانه دیده می‌شود. مثلاً همکاران من در سازمان فرهنگ و ارتباطات یا در نهاد کتابخانه های عمومی و یا سازمان اوقاف و بخش‌های دیگر توقع داشتند و پیشنهادهایی هم دادند که ناظر به حوزه‌های خاص بود، طبیعی است که برنامه ظرفیت اینکه همه موضوعات را پوشش بدهد ندارد، بلکه بحث اولویت‌های این دوره پنج ساله اهمیت دارد. اولویت‌های دوره پنج ساله در بحث مردمی‌سازی فرهنگ و هنر و توجه به حلقه‌های میانی بوده، همینطور در بحث تغییرات ساختاری و اقتصاد فرهنگ و هنر یا در موضوعات مربوط به آموزش و تربیت نسل جدیدی از اهالی فرهنگ. تمام این موارد تقریبا در برنامه دیده شده است. ممکن است همین امروز که برنامه به بنده ارجاع شود اشکالاتی در آن وجود داشته باشد و حتما قابل نقد هست، ولی کلیات برنامه ناظر به اهداف کلی تعیین شده بوده و من این را یک موفقیت و گام رو به جلو می‌دانم.

انتهای پیام/

ارسال نظر