صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۳ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۲

تلگراف: چین به روسیه سلاح می‌فروشد

یک رسانه غربی با انتشار گزارشی، اتهام‌های سنگینی را علیه پکن مطرح کرد و مدعی شد که از آغاز جنگ اوکراین، چین کارخانه‌های اسلحه‌سازی روسیه را با انواع گوناگونی از تسلیحات و کالا‌هایی با قابلیت استفاده در مصارف نظامی تغذیه کرده است.
کد خبر : 864068

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، روزنامه «تلگراف» چاپ لندن با انتشار گزارشی تحقیقی مدعی شد که شرکت‌های روسیه ازجمله آن‌ها که تحت تحریم‌های غرب هستند، از آغاز جنگ اوکراین به این سوی، صد‌ها هزار تُن محموله تسلیحاتی از چین دریافت کرده‌اند که این شامل بالگرد، پهپاد، محموله‌های دید نوری و فلزات کابردی در صنایع دفاعی می‌شود.

این رسانه همچنین مدعی است که حجم صادرات کالا‌های چینی به روسیه با قابلیت کاربری دوگانه و قابل استفاده در مصارف نظامی در مقایسه با سال گذشته سه برابر شده حال آنکه تجارت میان دو کشور در سال جاری میلادی به رقم قابل ملاحظه ۲۰۰ میلیارد دلار رسیده است.

تلگراف مدعی است که دست‌کم یک شرکت چینی، دو ماه قبل از حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، هزار فروند پهپاد به مسکو تحویل داده است. همچنین ادعا می‌شود که روسیه شش فروند بالگرد چینی را هم در روز‌های نخست جنگ تحویل گرفته است.

به ادعای تلگراف، از آغاز سال ۲۰۲۲ تا سه ماهه نخست سال جاری میلادی، محموله‌های دید نوری چین به بیش از ۵۰ شرکت روسی تحویل داده شده است. این اقلام که به سلاح متصل می‌شوند و برای شکار حیوانات به کار می‌روند، در رده کالا‌هایی با کاربری دوگانه طبقه‌بندی می‌شوند چراکه بر روی سلاح‌های جنگی هم قابل نصب هستند.

از دیگر اقلام چینی صادرشده به روسیه، به توربوجت‌ها و سامانه‌های ناوبری موشکی و همچنین فلزات خامی چون تیتانیوم، منیزیم و فولاد برای استفاده در صنایع اسلحه‌سازی اشاره می‌شود.

ناتو و آمریکا تهدید کرده‌اند چنانچه چین سلاح‌های کشنده در اختیار روسیه قرار دهد، با عواقب جدی مواجه خواهد شد.

این در حالی است که پکن به عنوان یک بازیگر ژئوپلیتیکی مهم در صحنه بین‌الملل، همواره بر اصل بی‌طرفی و نقش میانجی‌گرایانه خود برای حل مشکلات جهانی ازجمله بحران اوکراین تاکید می‌کند. 

آمریکا و شرکای غربی واشینگتن اتهام‌های مشابهی را هم علیه ایران و کره شمالی مطرح می‌کنند. به ویژه، ادعا می‌شود که روسیه از پهپاد‌های ایرانی در صحنه جنگ اوکراین بهره می‌برد- اتهامی که همواره با قاطعیت از سوی تهران رد شده است و کی‌یف و متحدانش نیز سندی مبنی بر درستی آن ارائه نداده‌اند.

انتهای پیام/

ارسال نظر