صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۹ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۲

برگزاری نشست کمپ دیوید/ مثلث تقابل با چین در عرصه‌های نظامی و فناوری

انتظار می‌رود که سران آمریکا، ژاپن و کره جنوبی در نشست این هفته خود، تدابیری را در حوزه‌های نظامی و فناوری اتخاذ کنند که به تقویت موضع مشترک آن‌ها در رویارویی با چین منجر می‌شود.
کد خبر : 863236

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، منابع وابسته به دولت واشینگتن به خبرگزاری «رویترز» گفته‌اند که سران آمریکا، کره جنوبی و ژاپن در نشستی که جمعه این هفته در «کمپ دیوید» برگزار می‌شود، در پاسخ به دغدغه‌هایی که در قبال چین دارند، از ابتکارعمل‌های مشترکی در باب مسائل فناوری و نظامی رونمایی خواهند کرد.

البته انتظار نمی‌رود که این نشست به ارائه تمهیدات امنیتی رسمی منجر شود که این سه کشور را به دفاع از یکدیگر ملزم می‌کند، اما انتظار می‌رود که آن‌ها به فهم مشترکی درباره مسئولیت‌های منطقه‌ای برسند و یک خط ارتباطی ویژه (هات لاین) برای استفاده در مواقع بحرانی تدارک ببینند.

آمریکایی‌ها امیدوارند نشست روز جمعه، آغازگر دیدار‌های سالانه میان سران ایالات متحده، ژاپن و کره جنوبی و نماد رسمیت بخشیدن به همکاری‌ها و ارتباط‌های آن‌ها باشد.

نشست کمپ دیوید در سایه حل و فصل مناقشه‌های تاریخی میان توکیو-سئول برگزار می‌شود. سران ژاپن و کره جنوبی در مارس سال جاری میلادی، بعد از ۱۲ سال، نشستی دوجانبه برگزار کردند.

واشینگتن به طور جداگانه، توافق‌های امنیتی با ژاپن و کره جنوبی دارد، اما به دنبال نزدیک کردن هرچه بیشتر این دو متحد آسیایی با هدف صف‌آرایی در مقابل چین است.

انتظار می‌رود که خروجی نشست کمپ دیوید، بیانیه‌ای مشترک با تمرکز بر تایوان باشد- مسئله‌ای که خط قرمز چین تلقی می‌شود.

دولت پکن به تایوان به عنوان بخشی از تمامیت ارضی چین نگاه می‌کند و بار‌ها به آمریکا و متحدانش درباره پرهیز از هرگونه اقدامی که به تحریک جدایی‌طلبان این جزیره منجر شود، هشدار داده است.

به گزارش آنا، در خبر رویترز به اینکه در حوزه‌های نظامی و فناوری چه تدابیری برای مقابله با چین اتخاذ شود، اشاره‌ای نشده است. اما آمریکا در یک سال اخیر از فناوری به عنوان ابزاری برای به چالش کشیدن پکن استفاده کرده است.

تازه‌ترین نمونه به چهارشنبه هفته گذشته بازمی‌گردد که «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا، با امضای فرمانی اجرایی، سرمایه‌گذاری جدید آمریکا در چین، در فناوری‌های حساسی مانند تراشه‌های رایانه‌ای را مشمول محدودیت کرد.

این دستور، به وزیر خزانه‌داری آمریکا اجازه می‌دهد که سرمایه گذاری‌های آمریکا در نهاد‌های چینی را در سه بخش نیمه هادی‌ها و میکروالکترونیک، فناوری‌های اطلاعات کوانتومی و سیستم‌های هوش مصنوعی خاص، ممنوع یا محدود کند.

هدف از این دستور جلوگیری از انتقال سرمایه و تخصص آمریکا به چین برای توسعه فناوری‌هایی است که به نوسازی نظامی این کشور کمک و امنیت ملی آمریکا را تضعیف می‌کند. 

به گفته خزانه‌داری آمریکا، این مقررات تنها سرمایه گذاری‌های آتی را تحت تاثیر قرار خواهد داد و شامل سرمایه گذاری‌های موجود نمی‌شود، اما ممکن است افشای معاملات قبلی را ضروری کند.

دست کم طی یک سال اخیر، رقابت در عرصه فناوری‌های نوین، آمریکا و چین را به اتخاذ تدابیر بازدارنده متقابل وادشته است.

در تاریخ ۹ مرداد، دولت پکن اعلام کرد که برای حفظ توانایی رقابت در عرصه فناوری، از ماه میلادی سپتامبر، دایره کنترل خود را بر صادرات تجهیزات پهپادی تنگ‌تر می‌کند. 

این در حالی است که از ابتدای ماه میلادی جاری (آگوست)، در راستای حراست از امنیت و منافع ملی، دولت پکن بر صادرات هشت قلم از محصولات گالیوم و شش قلم از محصولات ژرمانیوم، محدودیت‌هایی اعمال کرد- اقدامی که به تعبیر تحلیلگران با هدف انتقام جویی از تلاش‌های واشنگتن در راستای مهار پیشرفت‌های فناوری چین انجام می‌شود.

در واقع، از اکتبر گذشته به این سوی، آمریکا به جای آنکه شرکت‌های فناوری برتر چین را مستقیما هدف بگیرد، صادرات همه انواع ریزتراشه و ابزار‌های تولید نیمه رسانه (نیمه هادی) به چین را که در آن‌ها از فناوری آمریکایی استفاده شده است، مشمول اخذ مجوز‌های ویژه کرد و به شهروندان آمریکایی هم هشدار داد که برای همکاری با شرکت‌های چینی باید مجوز بگیرند.

این محدودیت‌ها، بی آنکه برچسب «تحریم اقتصادی» را با خود داشته باشند، تا حد زیادی همان کار را انجام می‌دهند. 

در طرف مقابل، گمان می‌رود که چین هم می‌خواهد با کاهش دسترسی آمریکا و متحدانش به فلزات کاربردی در تولیدات مرتبط با فناوری، موانع ایجاد شده از سوی واشنگتن را کم اثر کند.

همچنین، تصمیم اخیر پکن، به نگرانی درباره احتمال تداوم اعمال محدودیت بر صادرات منابع معدنی نایاب که چین بزرگترین تولیدکننده آن‌ها به شمار می‌رود، دامن زده است.

در ماه میلادی می‌نیز، چین صنایع داخلی خود را از خرید تولیدات شرکت «میکرون» آمریکا که در حوزه ریزتراشه فعالیت می‌کند، منع کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر