صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۵ - ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
آنا بررسی می کند

ادعای بزرگ در مورد آرش یوشیدا بعد از قهرمانی آسیا؛ حریفی برای تانک روسی؟

پسر یک مربی ایرانی و بردن ۱۰ بر صفر یک کشتی‌گیر ایرانی، نام آرش یوشیدا را چند روزی است که بر سر زبان کشتی‌دوستان انداخته، به اندازه‌ای که او را حریف خوبی برای رشید سعدالله‌اف دانسته‌اند!
کد خبر : 843949

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، ارشک محبی، برادرِ شیروان محبی که در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹ نماینده سنگین‌وزن کشتی آزاد ایران در مسابقات جهانی پاریس و نورسلطان بود و برادرزاده کوچکتر برادران محبی، قهرمانان پیشین کشتی جهان؛ نه به واسطه ژن خانوادگی، که به خاطر درخشش در مسابقات قهرمانی کشور و اول شدن بدون هیچ اشتباهی در این رقابت‌ها و امتداد عملکرد خوبش در تورنمنت بین‌المللی، یکی از شانس‌های کسب مدال طلای مسابقات قهرمانی آسیا محسوب می‌شد، اما در قزاقستان در همان مبارزه اول، همه را غافلگیر کرد.

او به یک ژاپنی باخت، آن هم در شرایطی که ژاپنی‌ها معمولا کشتی‌گیران خوبی در سنگین‌وزن ندارند و کمتر پیش آمده و یا شاید هم از سوی کشتی‌گیران خوب و مدعی ایرانی، اصلا پیش نیامده باشد که در ۹۰ کیلو به بالا، مغلوب ژاپنی‌ها شده باشیم.

این اتفاق، اما در آستانا رخ داد و ارشک نه تنها به یک ژاپنی باخت، بلکه ۱۰ بر صفر باخت. از همین رو، نام حریف اهمیت پیدا کرد. کدام ژاپنی توانسته یک کشتی‌گیر ۹۲ کیلویی ایران را یک‌طرفه و با امتیاز عالی ببرد؟ آرش یوشیدا؛ کشتی‌گیری دورگه، با پدری ایرانی و مادری ژاپنی.

جواد اسفنجانی، کشتی‌گیر سابق ایرانی که نزدیک به ۳۰ سال است به ژاپن رفته و آنجا تشکیل خانواده داده و ۶ فرزند دارد که تقریبا همه فرزندانش هم کشتی‌گیر هستند.

سابقه خانوادگی آرش یوشیدا باعث شد طی روز‌های گذشته همه به او بپردازند، حتی عده‌ای او را مدعی جدید ۹۲ کیلوگرم دانسته و باتوجه به اینکه این کشتی‌گیر ۱۹ ساله ژاپن باید برای المپیک ۲۰۲۴ پاریس به وزن المپیکی برود، او را رقیبی جدی برای رشید سعدالله‌افی دانستند که احتمالا تا المپیک به نوعی به صحنه مسابقات بازخواهد گشت.

ادعایی بزرگ در مورد کشتی‌گیری که یک بار قهرمان آسیا شده، آن هم در وزنی که مدعی جدی آن که باید کشتی‌گیری از ایران می‌بود، روز بدش را سپری کرد. کشتی دوم ارشک محبی با حریف ضعیف مغولی و شکست به او هم نشان داد که ارشک در بدترین حالت ممکن مقابل یوشیدا کشتی گرفت و ۱۰ بر صفر باخت. البته که در خوب بودن آرش یوشیدا تردیدی نیست و با توجه به سنش و داشتن یک رگه ایرانی، می‌تواند در زمره معدود ژاپنی‌هایی قرار گیرد که در اوزان بالا مدعی مدال می‌شود.

اما حقیقتا نه تنها ارشک محبی، که کل تیم اعزامی به مسابقات قهرمانی آسیا بدترین عملکردش را ثبت کرد و حتی رحمان عموزادی که قهرمان آسیا شد، هم با عموزادی که سال گذشته در مسابقات آسیایی حضور پیدا کرد، فاصله زیادی داشت، بنابراین ارشک محبی اگر همان کشتی‌گیری بود که در مسابقات کشوری بی‌نقص مبارزه کرد، یوشیدا را در همان مبارزه اول شکست می‌داد و نهایتا این کشتی‌گیر می‌توانست با توجه به فینالیست شدن محبی، شانس کسب مدال برنز را داشته باشد.

از ناآمادگی و بدنِ خراب محبی همین بس که در مبارزه شانس مجدد به حریف مغولی‌ای باخت که شاید اگر ده بار دیگر هم با او مبارزه کند، یک طرفه شکستش دهد. این در شرایطی است که محبی یکی از کشتی‌گیران ایرانی است که از قدرت بدنی بالایی برخوردار است.

از طرف دیگر ادعای نزدیک شدن یک کشتی‌گیر ژاپنی به تانک روسی و اسنایدر آمریکایی در شرایطی مطرح می‌شود که کامران قاسم‌پور قهرمان وزن ۹۲ کیلوگرم جهان که با اقتدار و با عبور از سد سنگین جی‌دن کاکس آمریکایی، طلای باارزشی را در این وزن غیرالمپیکی برای ایران به دست آورده، هم برای رسیدن به سعدالله‌اف و اسنایدر راه درازی دارد و این مسئله در مصاف با اسنایدر در جام‌جهانی آمریکا هم کاملا محسوس بود.

ضمن اینکه سطح سنگین‌وزن کشتی آسیا به مراتب خیلی پایین‌تر از سبک‌وزن و میان وزن است و قطعا در سنگین‌وزن اروپا و آمریکا مدعیان خیلی بیشتری حضور دارند که از بین آن‌ها در کنار کشتی ایران، قهرمانان برتر جهان مشخص می‌شوند.

علاوه بر این هرچند که ۹۲ و ۹۷ کیلوگرم دو وزن نزدیک به هم هستند، اما سبک مبارزه در آن و قدرتی شدن ۹۷ کیلو، تماما این وزن را از ۹۲ کیلو متمایز می‌کند.

۹۲ کیلوگرم اگرچه جزو اوزان سنگین تقسیم‌بندی می‌شود، اما حقیقتا به میان وزن نزدیک‌تر است و از گذشته ۹۷ و ۱۲۵ کیلوگرم جزو اوزان بالا بودند که سبک مبارزه در آن متفاوت از سایر اوزان بود، اما حالا با ده وزنه شدن دوباره کشتی و فاصله کم اوزان مختلف با هم، این توهم برای برخی ایجاد شده که به راحتی می‌توانند در وزن بالا در کوتاه مدت مدعی شوند.

آرش یوشیدا برای اثبات آنکه می‌تواند در وزن بالاتر برای سعدالله‌اف خطرناک باشد، ابتدا باید ملی‌پوش ژاپن در مسابقات جهانی بلگراد شده و جدا از سایر رقبایش، کامران قاسم‌پورِ قهرمان جهان را شکست دهد و آن وقت است که می‌شود در مورد مدعی بودنش در وزن ۹۷ کیلوگرم صحبت کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر