قابلمهزنی، سنت اعتراضی فرانسویان که در مخالفت با مکرون دوباره احیا شد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، بسیاری از مخالفان امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه با وجود اینکه قانون افزایش سن بازنشستگی از ۶۲ به ۶۴ سال اجرایی شده است، همچنان از هر فرصتی علیه توقف اجرای این قانون و لغو آن استفاده میکنند.
در روزهای گذشته مخالفان مکرون با حمایت سندیکاهای بزرگ کارگری این کشور، در سراسر فرانسه رئیس جمهور، نخستوزیر و وزرا را با «سنت دیرپای قابلمهزنی» بدرقه کردهاند؛ سنتی که قدمتش به اولین سالهای پا گرفتن جمهوری در این کشور پس از مرگ ناپلئون بناپارت باز میگردد.
یکی از مهمترین قابلمهزنیهای تاریخ این کشور را در ژوئیه سال ۱۸۳۰ شاهد بودیم یعنی زمانی که جمهوریخواهانی که مخالف پادشاهی «ژان لویی فیلیپ» بودند با سنت قابلمهزنی دست به برگزاری یکی از بزرگترین شورشهای قرن نوزدهم زدند.
اما اکنون نیز میزان قابلمهزنیها در شهرهای فرانسه تا به آنجا افزایش یافته است که برخی از فرمانداران مناطق مختلف را برآن داشته تا با «دستاویزهای نیمه قانونی» حمل قابلمه را برای شهروندان مخالف دولت ممنوع کنند.
نمونه آن هفته گذشته بود؛ زمانی که مکرون در جریان سفرش به شرق فرانسه برای بازدید از یک مدرسه، با جمعیت عظیم مخالفان خود روبرو شد. در آن روز مخالفانی که میخواستند در محل دیدار رئیس جمهوری با مقامات محلی حاضر شوند، از حمل هرگونه قابلمه و ماهیتابه توسط نیروهای پلیس منع شدند.
اولین بار در روزهای اخیر یکی از پر سروصداترین «قابلمه زنیها» همزمان با سخنان ماکرون درباره اصلاح قانون بازنشستگی که بصورت زنده از تلویزیون پخش میشد، برگزار شد.
مخالفان همزمان با این سخنرانی، مقابل شهرداریهای بسیاری از شهرهای فرانسه تجمع کردند و با قابلمهزنی نگذاشتند به قول خودشان «صدای مکرون به دیگر شهروندان برسد».
انتهای پیام/