آغاز به کار ۵۴ شرکت دانش بنیان فعال در حوزه تولید در تهران طی سال جاری
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، محمود سیرجانی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران شب گذشته با حضور در برنامه تهران ۲۰ گفت: به مناسبت ۴۴امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، ۴۴ پروژه را در سطح استان افتاح کردیم. صنایع غذایی، لوازم خانگی، شرکت های دانش بنیان، صنایع نساجی و پوشاک از جمله این پروژهها بود که مجموعا سرمایه گذاری ۹ هزار میلیارد تومانی و اشتغال ۴۶۰۰ نفری را به ویژه در شهرستانهای استان تهران به همراه داشت.
سیرجانی با ذکر این نکته که در آمایش سرزمینی هدف ما توسعه شهرستانها به ویژه در حاشیه استان است افزود: این مناطق باید در بخش اشتغال و کارآفرینی مورد توجه قرار بگیرد. نیم قرن بود که صنعت گران تهران در حوزه تولید با عدم توسعه و ساماندهی مواجه بودند. با مصوبه دولت در خرداد ماه جاری گشایش خوبی پیش آمد. واحدهایی قبلا ایجاد شده بودند و در توسعه مشکل داشتند. در عرصه موجود در خارج از شهرکها و داخل شهرکها مجوز داشتیم که واحدها در زنجیره همان تولید امکان توسعه داشته باشند.
رییس سازمان صمت استان تهران ادامه داد: بسیاری از صنایع ما قدیمی است و فرسوده شدند. نیاز است با تکنولوژی به روز بشوند. نوسازی و بازسازی صنایع هم فرصت خوبی به وجود آورد و هم به نفع بنگاه اقتصادی ما و حضور بهتر صنایع در بازارهای صادراتی است و هم در بحث حاکمیت به کاهش آلودگی و مصرف بهینه انرژی ختم میشود. بازسازی و نوسازی برنامه اصلی ماست.
وی با بیان اینکه اولویت ما صنایع دانش بنیان است و در این حوزه هیچ گونه محدودیتی نداریم اظهار کرد: حمایت و جانمایی درست آنها را پیگیری میکنیم. همچنین دو یا سه رشته هم جزء صنایع مجاز است یکی پوشاک و یکی صنایع غذایی که در استان جزء اولویتهای استقرار است.
سیرجانی با ذکر این نکته که پیشبینی شده بود در سال جاری ۵۰ شرکت دانشبنیان ایجاد بشود خاطرنشان کرد: خوشبختانه در ۱۱ ماهه امسال ۵۴ شرکت دانش بنیان تولیدی تاسیس شد. همچنین در بخش توسعه ۱۷۰ واحد ما مجوز توسعه گرفتند. ۱۴۶ واحد مجوز بازسازی و نوسازی؛ درواقع ۲۵۶ شرکت دانش بنیان داشتیم و ۵۴ مجوز جدید صادر شده است و پروانه بهرهبرداری گرفتند.
این مقام مسئول گفت: ما دو راهبر داریم؛ یکی شرکتهای کوچکی که از پارکهای علم و فناوری به تولید انبوه میرسند را حمایت میکنیم دوم شرکتهای موجودند که قدمت دارند را حمایت میکنیم تا دانش بنیان بشوند. پس اولویت اصلی ما حمایت از تحقیق و توسعه است.
وی در پاسخ به اینکه واحدهای صنعتی در قطعی انرژی چه شرایطی داشتند؟ گفت: در ده سال اخیر که رهبری نام هر سال را به شکلی به تولید متصل کردند، حوزه صنعت پیشروی خوبی بوده و توانسته در بخش توسعه واحدها پیشگام باشد اما زیرساختها رشد نکرده و دچار کمبود گاز، برق و آب هستیم. طبق قانون اولویت ما قطعی گاز و برق و آب صنعت نیست. باید از تولیدکنندهها قدردانی کنیم که در دو ماه اخیر همراهی کردند و روزهای زیادی امکان تولید نداشتند.
سیرجانی افزود: بسته پیشنهادی برای حمایت از تولیدکنندگان ارائه دادیم که شامل کمک در بدهی بانکی و مالی بود. با دوستان صحبت کردیم، به زودی مشکلات برطرف میشود و واحدها به کار برمیگردند. چراکه هم تولید اقلام بازار و هم حقوق کارگران اهمیت دارد. همچنین بعضی از واحدها تعهد به تامین بازار داخل و صادراتی و تعهد ارزی دارند و باید از ظرفیتها استفاده کنند.
انتهای پیام/