صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۸ - ۱۷ بهمن ۱۴۰۱
با حضور وزیر ارشاد؛

برگزیدگان هشتمین جایزه جهانی اربعین معرفی و تجلیل شدند

اختتامیه هشتمین جایزه جهانی اربعین برگزار و در این مراسم برگزیدگان پنج بخش عکس، فیلم، سفرنامه، کتاب و فضای مجازی معرفی و تجلیل شدند.
کد خبر : 830455

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا، اختتامیه هشتمین دوره جشنواره جایزه جهانی اربعین با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد برگزار و در این مراسم برگزیدگان بخش‌های مختلف معرفی شدند.

این دوره از جایزه جهانی اربعین در پنج رشته عکس، فیلم، سفرنامه، فعالان فضای مجازی و کتاب برگزار و چهار هزار و ۷۳۲ اثر در سه رشته عکس، فیلم و سفرنامه از ۵۳۲ شرکت کننده، شامل چهار هزار و ۵۶۰ اثر از ۴۲۴ عکاس، ۱۳۱ فیلم از ۶۵ فیلم‌ساز و کارگردان و ۴۱ اثر از ۲۶ راوی، هشت هزار و ۴۰۰ محتوای منتشر شده در بیش از چهار هزار صفحه مجازی و ۸۶ عنوان کتاب به دبیرخانه جایزه جهانی اربعین رسید که پس از داوری در هر بخش برگزیدگان اول تا سوم معرفی و تجلیل شدند.

** اسامی برگزیدگان هشتمین جایزه جهانی اربعین به شرح ذیل است:

بخش عکس

محمدابراهیم عبدالامیر از عراق و حمید عابدی از ایران

علی رضویان از ایران

حسن اللطیف از بحرین

بخش فیلم

سجاد محمودی از استرالیا و سید نعمت‌الله اسماعیلی از ایران

احمد احمدپور از ایران

احسان فقیهیان از ایران

بخش سفرنامه

بتول زهرا اکبول از ترکیه

مریم شعبانلو از ایران

رویا سلمانی از ایران

فضای مجازی

صفحه کربلا اربعین در اینستاگرام از ایران

صفحه عشاق اربعین در اینستاگرام از ایران و عاشورا نتورک در فیس بوک از عراق

صفحه حمید برقعی در اینستاگرام از ایران

بخش کتاب

حرکت الهی اثر هادی غیاثی از ایران و امید در آستانگی اثر محمدنصراوی از ایران

مسیل اثر زهره عیسی‌خانی از ایران و اربعین طوبی اثر سیدمجید امامیان از ایران

زیارةالاربعین ابعاد‌ها و اهمیت‌ها اثر ابراهیم الاسدی از عراق

در ادامه نیز پوستر نهمین دوره جایزه جهانی اربعین رونمایی و بیانیه قرائت شد:

عاشورا و راهپیمایی عظیم اربعین، لبیک انسان آزاده امروز به ندای هَل مِن ناصِر امام حسین علیه السلام است. کربلا امروز فقط یک نام نیست؛ مقصدی است که میلیون‌ها عاشق و دلباخته از جای جای جهان برای بیعت با سرور آزادگان هرساله به سویش رهسپارند.

راهپیمایی اربعین رویدادی است که عاشقان سید و سالار شهیدان از هر قوم و نژاد را گرد هم می‌آورد  و  برگزاری پرشور آن، گام برداشتن  در راهی است که حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یارانش آغازگر آن بوده‌اند. خادمان و دلدادگان حسینی در جایزه جهانی اربعین نیز، این خدمت ناچیز را گامی در تعظیم و ترویج معارف عاشورایی می‌­دانند.

دبیرخانه هشتمین جایزه جهانی اربعین در این دوره نیز، پررونق‌تر از دوره‌­های قبل، آثار ارزشمندی را در پنج رشته عکس، فیلم، سفرنامه، فعالان فضای مجازی و کتاب  به شرح ذیل از کشور‌های مختلف دریافت و مورد بررسی قرار داد:

۱. دریافت تعداد ۴۷۳۲ اثر در سه رشته عکس، فیلم و سفرنامه، از ۵۳۲   شرکت‌کننده، شامل؛ ۴۵۶۰ اثر از ۴۲۶ عکاس، ۱۳۱ فیلم از ۶۵ فیلمساز و کارگردان و ۴۱ اثر از ۲۶ راوی

۲.  شناسایی و بررسی ۸۴۰۰ محتوای منتشر شده در بیش از ۴۰۰۰ صفحه مجازی در بخش فعالان فضای مجازی

۳.  دریافت یا شناسایی ۸۶ عنوان کتاب از صاحبان تألیف در بخش کتاب

اگرچه هیأت داوران دریافت همه آثار عمومی و حرفه­ای را ارج نهاده و قدردان همه مشتاقان اربعینی برای تولید و انتشار محصولات فرهنگی و هنری است، اما در داوری آثار در هشتمین دوره، تلاش نمود مضامین زیر را مورد توجه قرار دهد:

اولویت‌دهی به محتوا‌های معرفتی در کنار محتوا‌های ترویجی،  توجه به آثاری که اربعین را به عنوان یک جریان هویتی در تاریخ شیعه و جهان اسلام معرفی کند،  اولویت دهی به آثار و فعالان حرف‌ه­ای در کنار آثار و فعالان عمومی و مردمی و توجه به بعد مدیریتی اعتلای راهپیمایی عظیم اربعین.

سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان برگزار کننده هشت دوره جایزه جهانی اربعین سعی در ترویج فرهنگ عاشورایی در عصر حاضر با نگاهی نوین و زبان‌های هنری دارد و تلاش کرده است این رویداد فرهنگی و هنری را در رشته‌های گوناگون، پربارتر نسبت به دوره‌های قبل و متناسب با شأن والای حضرت اباعبدالله الحسین (ع) برپا کند؛ لذا هیأت داوران ضمن تقدیر از تلاش‌های ارزنده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به ویژه ریاست محترم سازمان پیشنهادهایی را به این شرح ارائه می‌کند:

1) نظر به گستردگی پیام عاشورا و مشتاقان اهل بیت (ع) در اقصی نقاط دنیا، جا دارد فراخوان جشنواره در کشورهای بیشتری انتشار و دبیرخانه دائمی جایزه جهانی اربعین در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تأسیس شود. 
2) با توجه به برگزاری هشت دوره جایزه و وجود آثار جمع آوری شده بی‌بدیل در دبیرخانه جایزه، بهره‌برداری از آن بیش از پیش با چاپ کتاب آثار برگزیده عکاسان، برگزاری هفته‌های فیلم با موضوع اربعین و چاپ و ترجمه آثار مکتوب مد نظر قرار گیرد.

هیأت داوران ضمن سپاس از کلیه شرکت کنندگان، انتظار دارد با نگاهی اندیشمندانه و پرهیز از نگاه سطحی در شأن فرهنگ عاشورایی شاهد آثاری فاخرتر در سنوات آتی باشیم.

** اسماعیلی: جایزه اربعین سال آینده باید با ابعاد وسیع‌تر و در خور نامش برگزار شود

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: دشمن نمی‌خواهد عظمت اربعین را ببیند در نتیجه سکوت و تحریف می‌کند. باید از آثار فاخر هنری که در پدیده انسان‌رسانه و همین گوشی‌های موبایل زائران تولید می‌شود، برای رساندن پیام اربعین استفاده کنیم و به آن دامن بزنیم.

وی افزود: جایزه اربعین سال آینده باید با ابعاد وسیع‌تر و در خور نامش برگزار شود.

به گفته وزیر، انقلاب اسلامی بر پایه یک تقویم شیعی و اسلامی به پیروزی رسیده است. آغازش در ایام فاطمیه در مهرماه سال ۴۱، سخنرانی امام راحل در عصر عاشورای سال ۴۱ و پیروزی انقلاب در راهپیمایی بزرگ اربعین سال ۵۷ به وقوع پیوسته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر