صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۵ - ۲۶ مهر ۱۴۰۱
رضایی:

۸۰ درصد تولیدات کشاورزی براساس فعالیت بهره‌برداران روستایی شکل می‌گیرد

رئیس اتحادیه‌های انجمن علمی گیاهان دارویی ایران عنوان کرد: ۸۰ درصد از تولیدات کشاورزی در فعالیت بهره‌برداران روستایی ایران شکل می‌گیرد که با برنامه‌ریزی دقیق و آموزش، امکان حفظ گونه‌های در معرض انقراض امکانپذیر خواهد بود.
کد خبر : 809878

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از دامغان، محمدباقر رضایی در نخستین همایش «گیاهان و داروهای گیاهی، طب سنتی و سلامت جامعه» اظهار کرد: بیش از ۱۰ هزار و ۹۰۰ گونه گیاهی در کشور شناسایی شده که ۲ هزار و ۳۰۰ گونه گیاهان دارویی است.

وی، توسعه پایدار گیاهان دارویی با حفظ و احیای ذخایر ژنتیکی و گیاهان دارویی نادر را ضروری دانست و افزود: متأسفانه به‌دلیل تخریب مراتع، نسل بعضی از گیاهان دارویی در حال انقراض است.

رئیس اتحادیه‌های انجمن علمی گیاهان دارویی ایران، سیاست‌گذاری درست در موضوع گیاهان دارویی را پراهمیت دانست و عنوان کرد: یکی از اهداف مهم در برگزاری این همایش‌ها، حفظ و توسعه پایدار گونه‌های گیاهان دارویی است.

رضایی تأکید کرد: ابوعلی سینا به‌عنوان دانشمندی جهانی کتاب‌های زیادی در زمینه‌های مختلف ازجمله فلسفه، ریاضیات و نجوم دارد و علم پزشکی او با کتاب قانون به دنیا شناسانده و در آن از فرمولاسیون و ترکیبات گیاهان دارویی بسیار استفاده شده که اهمیت گیاهان دارویی را در طب نمایان ‌می‌کند.

وی، يكی از بزرگ‌ترين چالش‌های جامعه بشری در دهه‌های اخیر را امنيت و سلامت غذای جميعت رو به افزایش دنیا دانست و ادامه داد: بحران جمعیت از یک سو و محدوديت منابع اوليه تولید از سوی دیگرموجب شد کشاورزی سنتی به سمت کشاورزی صنعتی و تكنولوژی با عنوان انقلاب سبز کشاورزی در دهه پنجاه میلادی حرکت کند.

رئیس اتحادیه‌های انجمن علمی گیاهان دارویی ایران متذکر شد: بر این اساس استراتژی اصلی، افزایش کمّی تولید و خودکفایی است و این سؤال در ذهن متواتر خواهد شد که تحلیل اقتصادی و هزینه و فایده حرکت به سمت کشت گیاهان دارویی در کشاورزی ایران چگونه خواهد بود؟ آیا سیستم متعارف انتقال یافته‌های تحقیقاتی در کشور کارآیی مناسب را برای عملیاتی کردن کشاورزی ارگانیک دارد؟

رضایی یادآور شد: زیرساختار‌ها و شاخص‌های پایه توسعه کشاورزی شامل آب، خاک، اقلیم، نیروی انسانی است و کشاورزی در ایران مبتنی بر تولید روستایی، در بیش از ۷۰ هزار روستاست، یعنی بالغ بر ۸۰ درصد از تولیدات کشاورزی در فعالیت بهره‌برداران روستایی ایران شکل می‌گیرد که با برنامه‌ریزی دقیق و آموزش این جامعه هدف امکان حفظ گونه‌های در معرض انقراض گیاهان دارویی و توسعه پایدار و تقویت بنیه اقتصادی کشاورزان امکانپذیر خواهد بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر